There is no light without darkness
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

There is no light without darkness

KezdőlapLegutóbbi képekKeresésRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
FRPG Top Sites
Welcome
Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany NYL
Itt tartunk most!
2025. December

A dolgok egyre rosszabbra fordultak a varázsvilágban, Harry Potter és társai képtelenek voltak megfékezni az egyre csak szaporodó halálfaló támadásokat.
Számos muglik által lakott falu, kisebb varázsló közösségek, minisztériumi alkalmazottak estek eddig áldozatául a szervezkedő halálfalók orvtámadásainak ám a sötét oldal képviselői egy pillanatra sem tétlenkednek.
Kisebb sereget verbuválva első dolguk volt, hogy betörjenek az Azkabanba, majd miután kiszabadították társaikat, felperzselték az egykor méltán rettegett intézményt.
Rettegés uralkodott el a varázslók körében, a szülők minden alkalommal félve küldik el gyermekeiket a Roxfortba.
Á s ha már itt tartunk… a Roxfort… bizony itt sem a régi már az élet, beszivárgott halálfalók, eltűnések, titokzatos halálesetek nehezítik meg a tanulók mindennapjait nem is beszélve a találgatásokról, hogy vajon mi állhat ezek hátterében.
Félő, hogy a béke és a nyugalom hosszú időre ábrándkép marad csupán… vagy mégsem?
2025 lehet az az év, amikor minden egy szempillantás alatt megváltozik ám kérdés, hogy ezúttal a jó vagy a gonosz kerekedik felül?
Légy részese egy izgalmas kalandnak, tarts a tenni vágyó fiatalokkal, akik igyekeznek meggátolni a terror eluralkodását, a roxforti diákokkal, akik az iskolapadban ülve igyekeznek átvészelni ezt az időszakot, vagy éppen a bosszúvágyó halálfalókkal, akiknek ezúttal talán sikerül győzelmet aratnia.
Minden csak rajtad áll!

Christmas in Hogwarts

by Ted Remus Lupin
Updates
Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany NYL2Az oldal alapítása.: 2012. Szept. 9

Arányok a fórumon.:

Lányok.: 30
Fiúk.: 32

Adult.: 18
Death eater.: 6
Muggle.: 1
Gryffindor.: 3
Hufflepuff.: 4
Ministry.: 4
Oot phoenix.: 9
Professor.: 3
Ravenclaw.: 5
Slytherin.: 9
Legutóbbi témák
» REIGN FRPG
Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany Icon_minitimeSzomb. Szept. 27, 2014 9:23 am by Vendég

» Salem-i Mágiaakadémia
Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany Icon_minitimeSzomb. Márc. 22, 2014 10:49 pm by Vendég

» Jurassic park
Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany Icon_minitimeCsüt. Márc. 13, 2014 10:33 am by Vendég

» Clark Atlanta University
Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany Icon_minitimeSzomb. Feb. 22, 2014 4:46 am by Vendég

» Abbey Mount
Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany Icon_minitimePént. Feb. 14, 2014 11:53 pm by Vendég

» Trouble Life
Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany Icon_minitimeVas. Feb. 09, 2014 10:11 am by Vendég

» Matt & Lily - Meglepő találkozások
Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany Icon_minitimeVas. Jan. 26, 2014 1:22 am by Lily Luna Potter

» Constantine - veszélyes vizeken
Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany Icon_minitimeKedd Jan. 07, 2014 2:45 am by Vendég

» Arrow frpg
Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany Icon_minitimeCsüt. Dec. 26, 2013 11:47 pm by Vendég

Chat box
Awards
Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany NYL5 Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany 005
550
Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany 007
422
Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany 006
488
Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany 008
550
STAFF
Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany NYL3 Ted Remus Lupin
&
Marconi Flint
Top posters
Sorting hat
Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany Poll_leftSebastien A. Lascar & Amanita Mulchany Poll_centerSebastien A. Lascar & Amanita Mulchany Poll_right 
Lily Luna Potter
Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany Poll_leftSebastien A. Lascar & Amanita Mulchany Poll_centerSebastien A. Lascar & Amanita Mulchany Poll_right 
Peter Griffiths
Amanita Mulchany
Sebastien A. Lascar
Paige Cook
Tyrius Aepius Reximo
Rose Weasley
Isabelle Nia Lascar
Austin Knowles
Affiliates
free forum

Credits
Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany NYL6

Az oldal alapötletét J.K Rowlingnak köszönhetjük aki egy csodálatos varázsvilágot álmodott meg a számunkra.
Az oldal képeit köszönjük a Caution 2.0 - nak,
a tumblrnak valamint az Obsessionnak.
Nem kis kutatás, szerkesztés eredményei így kérünk NE lopj! Köszönjük!
Az oldalunkon szereplő kódokért hatalmas köszönet Clemence Lacroixnak és Brittany Greynek

Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany

Go down 
2 posters
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next
SzerzőÜzenet
Amanita Mulchany
hufflepuff
hufflepuff
Amanita Mulchany

Hozzászólások száma : 66

Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany Empty
TémanyitásTárgy: Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany   Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany Icon_minitimeKedd Júl. 23, 2013 6:09 am

Kora őszi fuvallat játszadozott néhány kósza tincsemmel, ahogy a tó mellett sétálgatva a múltamon járt az eszem. A lenyugvó nap fénye aranyló glóriát vont a hűs habok fölé melynek békességét egyes egyedül csak a játékos polip csapkodása törte meg olykor. Emlékszem kislány koromban gyakran sétálgattunk édesapámmal a birtokunkon ilyen idő tájt, arról beszélgetve mi mindent tartogathat számunkra a jövő. Persze ha igazán őszinte akarok lenni el, kell, hogy ismerjem, csak ő beszélt, ő tervezett én pedig engedelmes, jó kislány módjára bólogattam, s csüngtem minden egyes szaván. Hányszor de hányszor festette le milyen életet szán nekem, kimagasló eredményekkel, minisztériumi pályafutással, egy gazdag, aranyvérű társ oldalán, aki mellett majd egy szép napon rálelhetek a boldogságra. Sosem hagyta, hogy félbeszakítsam, ábrándjai rögvest az unokák felé terelődtek, s ahogy egyre csak teltek - múltak az évek úgy sokasodtak édesapám képzeletében az apró kis lurkók. A végére már nem győztem számlálni, tízen - húszon - harminc valahány. Már akkor, gyermekfejjel is éreztem, hogy valahol nem stimmel a kép, ám ahogy láttam elrévedni ábrándos tekintetét csendben, ballagtam s, hagytam had, tervezzen tovább. Akkor még közel álltunk egymáshoz, hiszen csak ketten voltunk, ketten a nagyvilág ellen az életem pedig nem is lehetett volna boldogabb. Hallgatólagos fogadalom volt köztünk, mely magában hordozta az őszinteség ígéretét. Sosem volt titkunk egymás előtt leszámítva egyet, édesanyám kilétét. Ez volt az egyetlen tabu kettőnk között, a téma, amit úgy döntöttem nem bolygatok, míg el nem érkezik a megfelelő alkalom. Soha semmi más titok vagy hazugság nem árnyékolta be kettőnk kapcsolatát, ám mint ahogy semmi sem az életben, ez sem tarthatott örökké. Hol romolhattak el vajon a dolgok?

Megtorpantam, ahogy a válasz egyszer csak szöget ütött a fejemben az ajkaim pedig összepréselődtek akár azon a bizonyos napon… Sosem fogom elfelejteni azt a napsütéses augusztusi szombat délutánt mikor a papa, először mutatta be nekem Saffron Phillis Chadwalladert, vagy ahogyan ő becézte akkor, Saffit. A nő első ránézésre is egy csendes, mosolygós pszichopata benyomását keltette bennem, ahogyan a tekintetem tetőtől talpig végig siklott rajta majd végül megállapodott az arcán. Elegáns azúrkék kosztümöt viselt egyetlen aprócska ránc nélkül, fehér csipkés blúzt, hozzáillő neccharisnyával, s egy felháborítóan magas sarkú cipővel melyre úgy vélem az ég egy adta világon semmi szüksége sem lett volna a maga 175 centiméteres magasságával. Komikus látványt nyújtott édesapám oldalán, aki bár egykor fess, jóképű férfi volt mára már csak egy 168 centi magas, tiszteletre méltó öregúr. Az összhatást fokozta a már - már kínosan tökéletes kontyba elkészített frizurája s mindaz a töménytelen mennyiségű arany ékszer melyet felaggatott magára. Röviden, tömören: tökéletes sznobriadó! A látvány önmagában is hátborzongató volt, ám az arc mely szemközt állt velem egyszerűen leírhatatlan. A bűbájos, habos - babos mosoly, azok a para szemek… elég volt egyetlen rövid pillantás, máris úgy éreztem, mintha a nő a vesémig belém látna. Kínos volt, főleg mivel láttam a papán, milyen boldog és, hogy az a némber mennyire elcsavarta a fejét. Rám nem jellemző módon csak álltam ott és mosolyogtam, nem volt szívem elrontani apám örömét. Hosszú évek történései, változásai után akkor és ott újra ugyan az a kislány voltam, akinek még csak eszébe sem jutott annak idején hangosan ellenkezni az édesapjával és csak bólogatott akár egy játék baba. Te szent Merlin, bár ne így cselekedtem volna, hiszen azon a napon fordult fel fenekestől az éltünk… az életem.

Két éve már, hogy ez a bűbájos pszichopata az életünk része ez idő alatt pedig a papa és közém sikerült erős éket vernie. Nem csak, hogy felforgatta az egész kúriát, teletömve azt saját giccses holmijaival, de még azt is elérte, hogy a papa gyermekként kezeljen, és titkolózni kezdjen előttem. Két év leforgása alatt megváltozott minden, egymagam pedig képtelen voltam már helyreállítani az okozott károkat. Az elmúlt néhány hónapban a szakadék a papa és köztem csak tovább mélyült hála újabbani különös viselkedésének. A nyári szünet alatt folyamatosan titokzatos telefonbeszélgetéseket bonyolított, napokra eltűnt majd mikor hazaérkezett úgy tett mintha mi sem történt volna, ha pedig megpróbáltam óvatosan kérdezősködni örökösen leszerelt valami gyenge magyarázattal arról, hogy csak a papírmunkái gyülemlettek fel, vagy megbeszélésre, bevetésre kellett sietnie. Hosszas próbálkozás után végül feladtam, legalábbis igyekeztem ennek tökéletes látszatát kelteni, ám az agyamban folyamatosan dolgoztak a fogaskerekek valami megoldás után kutatva mely segítségemre, lehet az ügy felderítésében.

A tekintetem megállapodott a Roxfort taván melynek felszínére épp az imént bukkant 2 - 3 polipcsáp. Vicces az egész helyzet, hiszen mikor szeptember elsején újabb évre mondtam búcsút a szülői háznak úgy gondoltam fel, kell függesztenem a nyomozást a következő szünetemig s letörten, kezdtem beletörődni a ténybe miszerint ezúttal kudarcot vallottam. Egész idő alatt próbáltam elterelni a gondolataimat az otthoni helyzetről és a barátaimra összpontosítani, akik végig csacsogták az iskolába vezető utat, ám minduntalan ugyanott lyukadtam ki. Csődöt mondtam. Az iskolába érkezve sem lett különösebben jobb a kedvem, a nyitóbeszédet követően már épp indultam volna fel a hálókörletünkbe vacsora nélkül, hogy egy kicsit egyedül lehessek mikor egyszer csak érdekes dolog, ütötte meg a fülemet.

Alapvetően sosem fordítottam különösebb gondot arra, hogy odafigyeljek, mit mondanak a nyitóvacsorán magukról az épp aktuális új professzorok, inkább annak voltam mindig is a híve, hogy majd villantanak számomra a gyakorlatban, ha eljön a maga ideje. Általában egy - egy ilyen bemutatkozást majdhogynem végigbeszélgettem, ám, most amikor a sor az új mágiatörténet professzorra, Sebastien Lascarra került nem kis meglepetésben volt részem. Nagyban igyekeztem feltűnés nélkül elhagyni a termet mikor egyszer csak két érdekes szó jutott el a tudatomig. Legilimencia és okklumencia. Mihelyst a prof ehhez a részhez ért megtorpantam s meghúzódva az ajtó mellett álló lovagi páncél takarásában erős fülelésbe fogtam. Ha ez igaz és a professzor tényleg vállal különórákat egy csapára képes lenne megoldani minden problémámat. Milyen egyszerűnek is látszik. Ha a papa nem beszél magától, hát majd olvasok a fejében én. A gondolat szépen elfészkelte magát az elmémben várva a megfelelő alkalomra mikor az elhatározás végérvényesen megfogalmazódik bennem s döntő lépésre szánom el magam.

Kesze - kusza gondolataim tengeréből váratlanul halk szárnysuhogás rázott fel, néhány pillanattal később pedig már Zephyr ült a vállamon, lábán egy kisebb borítékkal. Pompás, levél otthonról. Sietős mozdulatokkal oldottam le a kis küldeményt a bagoly lábáról majd hagytam, hogy az felrepüljön társai közé a bagolyházba. Nem tudnám pontosan megfogalmazni mi minden játszódott le bennem az alatt a néhány röpke másodperc alatt, míg a tekintetemet végig hordoztam édesapám sorain, ám mikor végül a rövidke, abszolút sablonos levélke végére értem éreztem, ahogy az elmémet teljesen elönti a mérhetetlen düh. Ennyi volt, a játékhoz ketten kellenek, hát épp itt az ideje, hogy ringbe szálljak. A döntés végre megszületett, én pedig határozott léptekkel indultam meg Lascar professzor szobája felé.

A folyosókat róva csak úgy fortyogtak bennem az indulatok, talán épp ennek köszönhetően kerültek ki nagy ívben az ismerőseim. Az arcom teljesen kipirult a méregtől, íriszeim pedig villámokat szórtak az ártatlan járókelők felé. Azt sem néztem, merre megyek, a lábaim ösztönösen vezettek a célom felé, ám az ajtó előtt hirtelen kitisztult a kép kérdések tömkelegével árasztva el azután az agyam. Hogy kérjem meg? Miket mondjak? Ha visszakérdez, mivel indokoljak? Mit teszek, ha végül elutasít? Vagy ami talán még ennél is rosszabb… mi lesz, ha szól apának a tervemről? Megbízhatok vajon benne? Elbizonytalanodtam, a pillantásom, pedig a kezemben szorongatott, alaposan összegyűrt borítékra szegeződött. Nem hagytál számomra más választást papa. Mindenképpen meg kell próbálnom! A táskám zsebébe csúsztattam végül apám levelét majd egy halk, mégis határozott kopogtatást követően várakozni kezdtem, hogy bebocsátást nyerjek a professzor szobájába.

Örökkévalóságnak tűnő másodpercek teltek el, míg végül feltárult előttem az ajtó ám a várakozásaimmal ellentétben a professzor helyett csak egy alacsony házimanóval találtam szembe magam.
- Jó estét kisasszony!
- Öhm… jó estét! Én Lascar professzort keresem és…
- Várja önt a gazdám kisasszony? - érdeklődött a manó kedvesen mire néhány röpke pillanatra belém fagyott a szó. Erre a kérdésre mit lehet válaszolni, de most őszintén? Ha valóban akkora zseni a gondolatolvasás terén, mint állítják mérföldekről, meghallhatta már a zavaros gondolataimat még akkor is, ha amúgy esze ágában sem, volt kutakodni senki fejében sem. De lehet, hogy ez az egész nem is így működik és még csak gőze, sincs arról, hogy valaki ma kéréssel fog folyamodni hozzá. Áh… zavaros ez az egész.
- Jól van kisasszony?
- Igen, persze, semmi bajom. Öhm nem… azt hiszem nem vár, nem volt megbeszélve időpont, de ha lehet…
- Fáradjon be kisasszony, Kulgan azonnal értesíti a gazdát az érkezéséről. Milyen nevet mondhatok Sebastian úrfinak? - eresztett be a manó az ajtón én pedig illedelmesen megálltam a sarokban.
- Mulchany. Amanita Mulchany, Hugrabug, hetedik évfolyam. - böktem ki végül némi habozás után a manó, pedig pillanatokkal később, már el is tűnt a szemeim elől. Hát akkor, ahogyan azt egy mugli közmondás is tartja: „Most ugrik a majom a vízbe.” Te jó ég… csak bele ne fulladjon

Outfit: This - Notes: Nem a legjobb kezdésem, de azért igyekeztem. :$

Vissza az elejére Go down
Sebastien A. Lascar
professor
professor
Sebastien A. Lascar

Hozzászólások száma : 65

TémanyitásTárgy: Re: Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany   Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany Icon_minitimeKedd Júl. 23, 2013 10:31 pm

Órák után vagyunk, az utóbbi időben ilyenkor szoktam elkezdeni masszívan piálni, feltéve, hogy nem vártam semmilyen vendéget. Az alkohol persze nem segít, tudom én, de attól még jelenleg talán nem is árt. Ha sikerül túljutnom ezen az egészen, akkor majd félrerakom egy időre a poharat. De most egyszerűen kell és kész.
Ennek megfelelően levettem a zakómat, meg a félcipőimet, aztán már neki is álltam levadászni a brandys üveget. A kinyitásával bajlódtam, amikor a határozott kopogás megütötte a fülemet. Eszerint vendéget kapok. Az üveg visszakerült szépen a bárszekrénybe, amíg Kulgan elballagott ajtót nyitni. Beleléptem a házi papucsomba, majd két poharat vettem elő. Eddigre érkezett be a manó:
- Sebastien úrfi! Mulchany Amanita Mulchany keresi az úrfit. A hetedik évfolyam és a Hugrabug nevű helyekről.
Őszinte érzelmekkel telten kacagtam fel erre a kissé szeleburdin összehozott bejelentésre, nem is álltam meg, hogy ki ne javítsam:
- Csak Amanita Mulchany  Kulgan, semmi több - nevettem. - És a Hugrabug ház végzős tanulója, te! Na menj és szólj neki, hogy szívesen fogadom.
- Igenis úrfi. Kulgan így tesz - sietett vissza messze lógó füleivel állandó társam. Hamarosan meg is érkezett az ifjú hölgy.
Valamelyest leplezetten, de megnéztem magamnak. Jó alakú, csinos nő volt. Nem mondok lányt, ebben a korban már nyugodtan felnőttnek tekinthetőek. Hosszú, kifejezetten érdekes, rózsaszínes árnyalatú haj, nem kifejezetten konzervatív, de mégis valahogy elegáns ruházat. Formális mosollyal léptem közelebb, majd megfogva a kezét előre hajoltam derékból és lágyan csókot leheltem rá. Nem vagyok vidéki tahó, nem rángatom a csuklóját a számhoz, főleg nem nyálazom össze, ahogy az illem előírja: meghajlok és az ajkaim épp csak érintik a bőrt. Ez a tiszteletet kell kifejezze, nem mást, mégis fülig vörösödik szegénykém. Mondjuk az meglepő, hogy a haja is. Metamorf? Érdekes. Mindenesetre úgy tűnik rosszul mértem fel a helyzetet, inkább közvetlenebbnek kéne lennem, így csak zavarba hozom:
- Szervusz - köszöntöttem. - Sebastien Lascar professzor volnék és minden jel szerint engem keresel. A Mulchany név nem ismeretlen előttem, de arról nem volt tudomásom, hogy édesapád ilyen szép ékkövet rejtegetett a nagyvilág elől - éltem egy apró társasági bókkal, hátha kissé felenged. - Parancsolj helyet foglalni.
Ezzel az asztal felé fordítottam a részére egy párnázott széket. Az én szobámnak nem volt olyan dohos és nyomasztó hangulata mint a bájitaltanárok jó részének és olyan fenyegető, sötét sem mint a legtöbb SVK professzornak. Én szerettem a kényelmet és a szépséget. Néhány kép volt a falon, a jól nevelt fajtából, egy kényelmes, mahagóni fából készült és gyönyörűen faragott pár száz éves íróasztal, hat darab, ugyanúgy mahagóni, bársony bevonatú szék, egy az ezen szettet befejező bárszekrénnyel együtt. A falak mellett pedig polcok sorakoztak, szinte roskadozva a rengeteg könyvtől és pergamentekercstől. Aki körülnézett ugyanúgy felfedezhette mugli szerzők munkáit is, sőt olyanokat is, amiknek nem sok köze volt a mágikus világhoz, legalábbis a laikusok számára. Még egy négy aranyozott lábon álló földgömb állt itt, illetve puha perzsaszőnyeg a padlón. Igyekeztem a saját ízlésem szerintire formálni hát a helyet, kb mint egy középkori vár könyvtárterme, azt a hangulatot igyekeztem elérni. Felemeltem a két poharat:
- Egy kis frissítőt? A muglik kedvelt coca colája? Rostos szamócalé? Esetleg meginnál velem egy pohár jó rajnai bort? Most szabad - tettem hozzá könnyed mosollyal, kicsit csibészessen.
Elismerő tekintettel nyugtáztam a választását, a borhoz ízlés kell és jellem. Töltöttem a saját poharamba egy fél kortynyit, majd megtöltöttem a lányét s aztán a magamét, amint az etikett megkívánja. Amanitának nyújtottam az övét, a magamét kézbe fogva pedig én is leültem. Udvariasan fordultam a hugrabugos lányhoz:
- Kitüntető számomra a látogatásod - kezdtem barátságosan, - de feltételezem oka van. Sőt, már az évnyitó óta várom, hogy felkeress.
Nincs rossz énekhangom, igaz nem is vagyok éppen Pavarotti, de egyáltalán nem kell szégyenkeznem miatta, így kissé oldottabban dúdoltam pár sort az ismert musicalből:
- "Jó, hogy újra szólhatunk, lásd / Jó, hogy végre látjuk egymást / Hisz ismersz, ugye ismersz?" - idéztem könnyedén. - Így is megfogalmazhatnám, ahogy a dal tartja a zenés darabban, de mégiscsak morbid lenne azt hiszem a Halál szavaival üdvözölnöm téged. Na meg sokkalta csinosabb vagy, mint Rudolf, valljuk be.
Imádtam zavarba hozni az embereket. Sokkal őszintébbek, ha nem tudnak hazug, elfogadást kereső szavakon gondolkozniuk. Sokat tud segíteni.
- Nem lehetett nem észrevenni, ahogy megragadtam a figyelmedet az évnyitó ünnepségen. Éreztem a fürkésző tekinteted, de még nem tudom mit láttál akkor - néztem a szemébe nyíltan. - De úgy hiszem nem Esztelen Emeric és Undok Ulrich munkássága okoz neked gondot. Valami egyéb okból kerestél fel...
Amanita Mulchany
hufflepuff
hufflepuff
Amanita Mulchany

TémanyitásTárgy: Re: Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany   Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany Icon_minitimeSzer. Júl. 24, 2013 3:15 am

A manó eltűnését követően a hirtelen rám zúdult magány újabb kérdésekkel árasztotta el már amúgy is zavaros elmémet. Vajon biztosan ezt akarom? Egy vadidegen segítségét kérni ahhoz, hogy kémkedni tudjak apám után? Bizalmat szavazzak valakinek, akiről az ég egy adta világon semmit sem tudok? Mi van akkor, ha végül a dolgok kicsúsznak a kezeim közül? És mihez kezdek akkor, ha végül a prof igent mond a felkérésre és végül valóban sikerül elsajátítanom a gondolatolvasás képességét? Komolyan képes lennék azt egyetlen szülőm ellen fordítani csak, hogy végre fényt deríthessek a titkaira? Becstelen dolog lenne, elárulnám a kettőnk közti bizalmat. Egek, miről is beszélek? Hiszen Ő volt az, aki megszegve íratlan szabályunk hátat fordított nekem s úgy döntött hazugságokkal magyarázza rejtélyes viselkedését. Ő volt az, aki egy idegen nő kedvéért gyermeksorba taszította egykori bizalmasát, nekem legyen hát ezek után lelkifurdalásom, amiért végül drasztikus módszerek mellett döntök? Nyoma sincs már kettőnk közt a tisztességnek, hát nem okolhat végül az eszközeimért. Persze ez eddig mind szép és jó, az elhatározás megvan, akár a kellő akarat, ám ha a professzor keresztül húzza a számításaimat, kezdhetek mindent, előröl. Utálom ezt… Nincs rosszabb érzés a tehetetlenségnél, a kiszolgáltatottságnál, a tudatnál, hogy a sorsod alakulása egy másik ember kezében van. Ügyesnek kell lennem, anélkül, hogy meghazudtolnám mindazt, amit képviselek, mindazt, ami én magam vagyok. Ha nem sikerül hát nem sikerül, könyörögni aztán senkinek sem fogok.

A kis lógófülű manó hamar visszaérkezett hozzám azzal, hogy a professzor örömmel fogad én pedig miután vettem egy utolsó mély lélegzetet, hogy némiképp rendezni tudjam a gondolataimat, követtem őt az ízlésesen, berendezett szobába. Bár igaz annak idején édesapám elvárásai révén elsajátítottam a megfelelő, „aranyvérű dámákhoz” méltó viselkedési formulákat, az etikett, az udvariasság összes csínját - bínját Lascar professzor köszöntése mégis zavarba ejtett, mely alaposan meg is mutatkozott rajtam. Nem csak hófehér bőrömet öntöttel el hirtelenjében bíborvörös pír, ám az izgatottságtól amúgy is rózsaszínes árnyalatú tincseim öltöttek hasonló színt. Meglepődtem ehhez aztán kétség, sem férhet, hiszen az elmúlt évek során számtalan tanárt kerestem már fel privát megbeszélések végett, ám egy sem fogadott hasonlóképpen. Konklúzió: Van még új a nap alatt.
- Jó napot. - böktem ki végül halkan a bemutatkozását, pedig csak egy apró bólintással reagáltam le, s helyet foglaltam az általa felkínált széken. Pompás, eddig elég lazának tűnik a prof, ám még nem jött el az ideje a véleményalkotásnak. Lássuk mi lesz később.

Hogy enyhítsek némiképp a zavaromon szép komótosan, körülpásztáztam a szobát a tekintetemmel. Elegáns, ízléses berendezési tárgyak, sorakoztak amerre csak a szem ellátott, mely arról tanúskodott, hogy a professzort kifinomult stílusérzékkel áldotta meg az ég. Milyen más ez ahhoz képest, ami otthon fogad engem valahányszor csak hazalátogatok. Giccs, pucc, förtelem. S lám, a jelek szerint nem csak a lakberendezés, de még az irodalom terén is hasonló ízléssel bírunk. Ki gondolta volna?
- Elismerésem, szép gyűjtemény professzor. - sandítottam ismét a könyvespolc irányába. Ha igazán őszinte akarok lenni el kell, hogy ismerjem egyáltalán nem néztem volna ki belőle, hogy érdeklődik a mugli irodalom iránt hiszen lássuk be nagy általánosságban a neves, aranyvérű famíliák leszármazottai alantasnak tartják az ilyesmit.
- Amennyiben így áll a helyzet a bor mellett döntenék. - jelentettem ki nemes egyszerűséggel, hiszen nem csak, hogy többre becsülöm a jófajta borokat az egyszerű üdítőknél, de abban is egészen biztos vagyok, hogy ez segítene egy kissé lenyugodni, ellazulni az előttünk álló beszélgetéshez.  
- Köszönöm. - vettem át óvatosan majd mielőtt kortyoltam volna az ízletes nedűből az orromhoz emeltem a poharat, hogy érezhessem a bor kellemes illatát. Te jó ég hányszor hallgattam otthon, ahogy a papa vacsora közben a különböző borvidékekről, szőlőfajtákról tart számomra kiselőadást miközben a kezében tartott palackot nézegette.
- Így elsőre azt mondanám Rheinhessen borvidék, talán a bingeni része… - kortyoltam egy keveset.
- De persze javítson, ki ha tévednék, ami bizony előfordulhat mivel e területen ismereteim még igen csak hiányosak. - ismertem el, miközben kényelmesen hátradőltem a tekintetemet, pedig Lascar professzoréba fúrtam. Ha valóban a szem a lélek tükre, ahogyan azt a muglik tartják jó lesz odafigyelnem, mert az övéiből ez eddig nem sokat sikerült kiolvasnom.

- Csakugyan? - vontam fel a szemöldököm a kijelentésére mely szerint már év eleje óta várta, hogy felkeressem. Ezek szerint Ő volt az egyetlen, aki észrevette, hogy akkor és ott mikor hozzáfogott a bemutatkozáshoz nem hagytam el végül a nagytermet, hanem biztos helyről hallgatóztam. Na persze… biztos hely, mégsem lehet az, ha egyszer ő kibökött. Az idézetet hallva kis híján dobtam egy hátast az íriszeim, pedig hatalmasra tágultak. Ismeri az egyik kedvenc musiceles dalom? Na ez már sok! Ijesztően sok! És a bók? Már megint zavarba hoz! Most már biztos vagyok abban, hogy direkt csinálja, de vajon mi ezzel a célja?
- Nem feledtem én a képet / féltem én, s te mindig mondtad /eljössz, mikor hívlak téged! … - idéztem egy kicsit én is miközben egy picit előrébb hajoltam fenntartva a szemkontaktust.

- Jól gondolja professzor, valóban más ok késztetett arra, hogy felkeressem, és a segítségét kérjem. - hát, ha már eddig eljutottam, nincs visszaút.
- Amiatt jöttem, amit a nyitóvacsorán mondott a legilimenciáról és az okklumenciáról. - kezdtem bele halkan, ám a tekintetem kellő határozottságot, magabiztosságot sugárzott felé.
- Szeretném, ha megtanítana ezekre. - vártam néhány pillanatot, közben kortyoltam egy keveset a boromból. – Gondolom, sokan felkeresték már hasonló jellegű kérésekkel, ám ellentétben a többséggel nekem valóban szükségem lenne a segítségére. Azt is le kell, hogy szögezzem, nem vezérel rossz szándék, az indítékaim tiszták és nyomósak. Nem egy évfolyamtársam fejébe kívánok belekukucskálni, vagy az általam kiszemelt fiúéba, hogy lássam vajon körülöttem forognak e a gondolatai, az ügy ennél… sokkal komolyabb. – és itt a nagy kérdés. Beavassam e vajon a professzort az én kis problémámba, vagy egyelőre várjak és meglátjuk mi lesz?
- Nem szeretnék beszélni róla, legalábbis még nem, de higgye el nem fordultam, volna Önhöz, ha nem lenne számomra nagyon fontos a dolog.

Outfit: This - Notes: Lett amilyen lett, de remélem azért még vállalható. :$

Sebastien A. Lascar
professor
professor
Sebastien A. Lascar

TémanyitásTárgy: Re: Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany   Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany Icon_minitimeSzer. Júl. 24, 2013 9:59 pm

Köszönetképpen röviden biccentettem Amanita felé a könyveimre tett dicséretére, majd könnyedén hozzáfűztem:
- Ízlés kérdése - feleltem. - Van aki nem rajong a mugli irodalomért, de én szeretem a klasszikusokat. Quo vadis, A tenger munkásai, Goriot apó - vándorolt a tekintetem találomra különböző könyvek gerincén. - Az erkölcsi tanulságok nem változnak, akár mugliról, akár bűbájosról van szó. Ahogy a szórakozás igénye sem különösebben, amit kielégít a ponyva irodalom - mutattam néhány kevésbé elismert munkára a Da Vinci kódtól kezdve a különféle indián regényekig meg olcsó sci-fi alkotásokig. - Persze, azért őrzök itt néhány komoly, mágiaelméleti és gyakorlati munkát is, hisz a vérem én sem tagadhatom meg.
Kiélvezve a bor illatának aromáját aprót kortyoltam a poharamból, majd újfent elismerően biccentettem:
- Igen, valóban Rheinhessen gyönyörű vidékéről való. Megmondom őszintén, nagyon szeretem a környéket is, amint, annak ellenére hogy francia vagyok, kifejezetten vonzódom a német kultúrához és a nyelvhez is - ismertem el, majd szélesebb mosolyra váltott az arcom: - Igen, a bingeni területet tartjuk a legjobb borok hazájának a Rajna mentén, de én nem szeretek ennyire beleállni a fősodorba. Ez a niersteini részről való, egy idős gazdától szoktam vásárolni, aki csak kis tételben ad el, de a családom már régi vevő úgymond. Sosem volt okom panaszra. Neked ízlik? - érdeklődtem.
Meglepett kérdésére határozottan biccentettem:
- Nos nem kell sem különösebben éles szem, sem jóstehetség, sem más, hogy egy rózsaszín hajkorona felhívja magára a figyelmet egy tömegrendezvényen - mutattam rá a tényekre. - A matt feketére edzett páncél mögül is kivillant olykor s persze megérzi az ember idővel a figyelő tekintetet is. Így igen, éreztem, hogy fogunk még találkozni - tártam szét a karjaim.
A könnyeden elénekelt pár sor hallatán egy fokkal őszintébb elismeréssel méregettem a lány szép, kék szemeit és határozottan bólogattam:
- Egyre inkább tisztelem az ízlésed mind a borok, mind a muzsika terén - tettem közénk az asztalra egy kis tál mogyorót, mint nassolni valót, ami a bor mellé sem éppen kellemetlen ugyebár. - Látom otthon vagy a musicalek világában is. Dicséretes. Kedvelem az Elisabethet.
Ezek után kissé nehézkesen, de belefogott a mondandójába, amiért valójában itt ült a szobámban. Na igen. Aki ennyire nehézkesen indít, annak tapasztalataim szerint vagy takargatni valója van, vagy hazudik, vagy pedig önmagának is kínos, amire ki akar lyukadni. Meglátjuk melyik esetet képviseli ez a csinos, fiatal nő. Enyhén megemeltem a szemöldökömet, majd lekönyököltem az asztalra, egymáshoz érintve az ujjhegyeim. Jégbefagyott tekintettel néztem Amanitáéba, majd csendesen beszélni kezdtem:
- Nem, még nem kerestek fel olyan sokan. Talán nem is véletlenül, ugyanis aki ilyesmire vállalkozik, az előtt kínkeserves, rögös út áll. Ezért nem tanítottam meg még a saját imádott kishúgomat sem rá, mert könyörtelen dolog. Fizikailag is és szellemileg is kimerítő. Ugyanakkor veszélyes tudás is, amit rendkívül meg kell fontolnunk mikor és kinek adunk át. Te is tudod, kiolvashatnám a fejedből, hogy mit titkolsz előlem, szinte semmibe sem kerülne - hangsúlyoztam, aztán kb 10 másodperc után folytattam: - De ilyet nem fogok tenni. Azért nem, mert nem látom jelenleg értelmét. Első benyomás szerint fiatal korod ellenére nem csak megkapó szépséggel, de éles ésszel is felvértezett születésedkor a sors. Három kérdést fogok feltenni, amire őszinte választ várok. Egyik sem konkrétum, hanem elképzelt helyzetek. A lényeg: fel akarom mérni, kinek adom át ezt a nem éppen veszélytelen tudást. Ha füllentesz, idővel rájövök a gyakorlás alatt és akkor véglegesen abbahagyjuk, mellesleg a te érdeked is, hogy őszinte légy.
Merengve az ablakhoz léptem egy pillanatra s a távolba a néztem:
- Íme az első, ha vállalod - mormoltam. - Tegyük fel, hogy a jövőbeni férjed mondjuk ügyvéd lesz. Kirendelik egy férfi mellé, akit azzal vádolnak, hogy erőszakot tett egy nőn. Párod szerint a védence ártatlan, ezért minden erejével a felmentésen dolgozik, noha minden a vádlott ellen szól és neked is gyanús az illető. Pár percre egyedül maradsz a bírósági tárgyalóban a gyanúsítottal. Meggyőződsz a magad igazáról, avagy sem? - érdeklődtem.
Amanita Mulchany
hufflepuff
hufflepuff
Amanita Mulchany

TémanyitásTárgy: Re: Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany   Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany Icon_minitimeSzer. Júl. 24, 2013 11:54 pm

Tizenhét év alatt a sors számtalan emberrel összehozott már kisebb - nagyobb rendezvényeken, összejöveteleken, az iskola falain belül, arra pedig igen csak hamar rá kellett jöjjek, ha valaki egy beszélgetésen belül túl sokszor bókol az minden bizonnyal akar valamit. Lehet az akár viszonylag ártatlanabb dolog, mint például, hogy jó benyomást keltsen, a baráti körömbe, vagy épp rajtam keresztül apám kegyeibe férkőzzön előléptetés, esetleg közbenjárás reményében, ám ugyan ilyen kétes ügyek, is mint, az udvarlás, a kétszínűség, az „altatás”. Lássuk be, leginkább azzal lehet elaltatni mások gyanakvását, éberségét, ha finom bókokkal, dicséretekkel illetjük, illetve ha kellőképp zavarba hozzuk. Az emberi hiúság az egyik legtökéletesebb célpont ilyen téren, hiszen ismerjük csak be, mindenkiben jelen van, kisebb - nagyobb méreteket öltve, ha pedig valaki mézes - mázos szavakkal, dicshimnuszokkal legyezgeti azt könnyedén sebezhetőkké, figyelmetlenekké válhatunk. Erre a konklúzióra bizony a saját fájdalmas megtapasztalásom okán kellett, hogy jussak, azóta pedig talán kissé túlságosan is gyanakodva közelítek minden ismeretlen felé. Egy dolog egészen biztos, a professzor szemmel láthatóan akar valamit, ám, hogy egészen pontosan mit az egyelőre még rejtély számomra. Kétlem, hogy bármiféle udvarlás állna a háttérben, ahogyan azt is, hogy a cél a „bevágódás" lenne hiszen több száz növendéke van, eddigi, rövid beszélgetésünk pedig arra enged következtetni, hogy nem az a fajta, aki mindenáron a diákok rajongására vágyik. Ám ha így áll a helyzet… mi lehet a valós cél? Talán a figyelemelterelés? Jobb lesz vigyázni.
- Igen, ízlik. - válaszoltam elgondolkodva miközben újfent kortyoltam egy keveset a borból a tekintetemet pedig egy pillanatra sem szakítottam el a prof arcáról.

Szóval lebuktam, valóban észrevette a többiekkel ellentétben, hogy nem hagytam el a termet eredeti szándékaim ellenére sem, ez pedig csak egyet jelenthet, magyarázza bárhogyan is; Azon a bizonyos nyitóvacsorán nem csak én figyeltem őt… A terem dugig volt unatkozó, beszélgető diákokkal, akik közt könnyedén ki tudtam volna osonni akár egy szál fürdőruhában is, Ő azonban mégis észrevett. Érdekes.
- És lám nem tévedett. - kommentáltam röviden úgy döntve, hogy jobb nem feszegetni tovább a témát. Talán majd egyszer, máskor, most viszont más okból vagyok itt ezt, pedig nem szabad elfelejtenem.
- Nem Ön az egyetlen, akit sikerült meglepnem így vagy úgy. Nagy általánosságban, aki csak meghallja az Amanita Mulchany nevet azon nyomban édesapámhoz, köt, s arra gondol akár csak többi én magam is csak egy, vagyok a régi, nemesi, aranyvérű famíliákból származó kisasszonyok közül, akik vagy száz nyelven beszélnek ám de saját, önálló gondolatokkal, szokásokkal mégsem rendelkeznek. Ez egy általános tévhit. Bár jóllehet valóban olyan apa mellé születtem, aki ad a régi hagyományokra, tradíciókra engem valahogy mégsem sikerült teljesen megfertőznie ezzel. Tény, hogy amikor nagyon, muszáj adok a formaságokra, de amikor csak tehetem, bővítem az ismereteimet, tágítom a látóköröm. Nem hiszek például abban, hogy alantas dolog volna ismerkedni a mugli kultúrákkal, művészetekkel ellentétben édesapámmal így nem csak a musicalek, vagy az irodalom terén bírok ismeretekkel… - talán túl sok információt közöltem magamról így hirtelenjében, de azt mindenképpen el akarom kerülni, hogy egy kalap alá vegyen másokkal. Én, én vagyok, egyszeri és megismételhetetlen, saját „használati utasítással”.

Felesleges lett volna tovább húzni - halasztani a dolgokat, a köntörfalazás ugyanis nem csak hogy bosszantó ám de piszok fárasztó dolog is egyben. Rövid habozás után végül a tárgyra tértem majd befejezve parányi monológom a professzor szavaira kezdtem figyelni. Azzal, hogy a dolgom nem lesz egyszerű eddig is tökéletesen tisztában voltam, hiszen már a nyitóvacsorán is elmondta mi mindennel, jár együtt az oktatás. Kitartás, szorgalom, tűrőképesség és még sorolhatnám. Figyeltem akár hiszi akár nem, hosszasan mérlegeltem mindezt mielőtt végül úgy döntöttem felkeresem. Megvan a megfelelő önkritikám, tudom, hol vannak a korlátaim, mik a hiányosságaim, ám ezúttal úgy érzem, bírnám a képzést. Persze meglehet, hogy tévedek, amire idővel fény is derülhet, ám egy próbát mindenképp megér a dolog, legalábbis úgy gondolom.
- Nincs okom füllenteni, kérdezzen csak. - álltam a pillantását egészen addig, míg az ablakhoz nem lépett. Nem könnyíti meg a dolgom kicsit sem, de nem baj, ha rajtam múlik célt, fogok érni.

Merengve hallgattam végig az első felvázolt szituációt, majd amikor a professzor a végére ért néhány pillanatig csendben bámultam a borospoharamat.
- Sosem mennék ügyvédhez, mivel éjszakánként szeretek nyugodtan aludni. Elnézést, tudom ez a példa szempontjából lényegtelen információ volt. - sóhajtottam.
- Nem egyszerű a kérdés. Elsőre az tűnhet a legkézenfekvőbb választásnak, hogy persze, amennyiben lehetőségem nyílna arra, hogy egy bűnözőt a rácsok mögé juttassak azáltal, hogy olvasok a gondolataiban s fényt, derítek az ügy valós részleteire minden habozás nélkül, megteszem, ám a helyzet az, hogy ez nem lenne tisztességes. - hajoltam egy kicsit előre a poharat pedig az asztalra helyeztem.
- Minden embert, legyen az ártatlan vagy bűnös, megillet a tisztességes tárgyalás, az ártatlanság vélelme. Ezt a törvénykezést nem véletlenül találták, így ki legyen szó akár a mugli akár a varázsvilágról. Itt minálunk könnyedén meg tudnák tenni az erős, tapasztalt mágusok, hogy olvasnak a vádlottak gondolataiban, ám etikátlan dolog volna legalábbis én úgy vélem. A bizonyításra ott vannak, a felsorakoztatott bizonyítékok, a tanúvallomások, az ítélkezésre pedig az esküdtszék, és a bírók. Meglehet, hogy olykor ezek mégis tévútra vezetnek és az ítélet rossz, ám a másik lehetőség, a gondolatolvasás egy idő után önbíráskodáshoz vezetne. Röviden, tömören… - vettem egy mély levegőt. - nem, nem járnék az igazam végére, nem csak a fent említett okból kifolyólag, de azért sem, mert így legalább a lelkiismeretem is tiszta maradna. Még mindig könnyebb együtt élni azzal a gondolattal, hogy nem jártam utána a dolgoknak és a döntést a megfelelő hatóságokra bíztam, mint, hogy tudom az igazságot, esetleg mégis rossz döntés született én pedig nem tehetek ellene semmit. - zártam a gondolataimat.
- Ön miként vélekedik erről? Hasonló helyzetben hogyan cselekedne?

Outfit: This - Notes: No comment

Sebastien A. Lascar
professor
professor
Sebastien A. Lascar

TémanyitásTárgy: Re: Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany   Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany Icon_minitimeCsüt. Júl. 25, 2013 10:02 pm

Érdeklődéssel hallgattam a lány szavait, miközben merengve forgattam ujjaim között a poharamat, a lágyan ringó bor fodrozódásában keresve a válaszaimat, miként fejthetném ki a nézeteimet, melyeket sosem titkoltam, de semmiképpen sem akartam bántóan vagy félreérthetően megfogalmazni. Lassan megnedvesítettem az ajkaim a fanyar, de kellemes nedűvel, majd belefogtam:
- Nagyon érdekes a nézőpontod, elég sok mindenben egyetértek veled - kezdtem csendesen. - Tanárként egy órán sohasem mondanám ki a magánvéleményem, sőt semmiképpen sem hagynám, hogy bármiben befolyásoljon, de ez nem jelenti azt, hogy nekem ne lenne, vagy azt mélyen titkolnám. Talán nem a legszimpatikusabbak manapság, de vállalom! - jelentettem ki határozottan. - Azok közé tartozom, akik igen büszkék aranyló vérükre és úgy hiszem, vagy legalábbis remélem, az én érveim és gondolataim jóval összeszedettebbek a halálfalókénál, akiket őszinte leszek: nem sokra becsülök. Valaha ezek az eszmék sokkal tiszteletre méltóbbak voltak a szememben, amiket mára teljes mértékben elkorcsosítottak a Voldemort nyomdokain járó követői.
Merengésem lassan kikristályosodott s egyre könnyedebben peregtek a szavak ajkaimról.
- A muglik társaságát némileg... fárasztónak találom, bár sokszor érdekesnek is. Tiszta szívből tisztelem a kreativitásukat és az intelligenciájukat, de meglehetősen körülményes folytonosan odafigyelni magamra, illetve rengeteg alapvetően bűbájjal végzett tevékenységet... khmm... "profánabb" módszerekkel megoldani. Hiszek benne, hogy az öröklődő mágia erősebb vagy legalábbis módszeresebb tudást jelent a mágiában, de nem közvetlen módon. Legalábbis eleddig semmilyen alapját sem láttam ilyen tézis igazolásának. A legtöbb mugli születésű hasonló tehetséget mutat, vagy akár abba gondoljunk bele hogy Denem és Potter nagymesterek is félvérek. De az aranyvér azt jelenti, hogy minden felmenőnk, századok óta ezt gyakorolja. Egy aranyvérű gyermek kicsi korától ebben nő fel, ezt tanulja, családi tradíciók hosszú sorát sajátítja el, ami egészen személyes, a családra jellemző szemlélettel ruházza fel a leendő mágust. Emellett nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy az aranyvérű famíliák túlnyomó többségének nagy vagyona van, ami kellő hátteret nyújt ahhoz, hogy a kicsik tényleg tudjanak erre koncentrálni egészen kölyök koruktól, illetve befolyást ad, na meg betekintést a politikai életbe is. Mindezek alapján az aranyvérűeket összességében jobb lehetőségnek találnám a bűbájjal élők között a vezetői szerepekre amennyiben és csak akkor, ha egyéb kvalitásaik is megfelelőek ehhez. Ugyanakkor elutasítom a mugli származásúak kiirtásának vagy szinte rabszolga sorba taszításának gondolatát, a félvérek hátrányos megkülönböztetését avagy a "véráruló" illetve a "mágiatolvaj" fogalmakat. Utóbbit őszintén szólva nem is értem. Remélem nem vetsz meg nagyon a nézeteimért, de ha igen... igazából akkor is vállalom, legfeljebb van még időd leadni az órámat - mosolyogtam rá. - Bár őszintén szólva sajnálnám - tettem hozzá barátságosan. - Igen, elitista, gonosz ex-mardekáros vagyok, de hiszek benne, hogy az érvelésem logikus.
Mély figyelemmel követtem a szavait, helyenként apró bólintásokkal kísérve azt. Tetszett az őszintesége, még ha az első mondatát követően szívből fel is nevettem, olyan apró, de érdekes szikrája volt a lánynak ez a háborgás az ügyvédi hívatást gyakorló párral szemben. A visszakérdezésére meglepődtem, de az biztos, hogy az eddigi, bókjaim ellenére is távolságtartó pillantásom több fokkal melegebbé vált. Nagyon tetszett a karakánsága, nem ijedt meg a tanár úrtól. Nagyon helyes!
- Nos, azt hiszem belőled kiváló jogász lenne - kuncogtam. - Az igazság nem, csak a törvény számít. Hogy én mit tennék? Nem tudom, ehhez kevés az általam megadott információ. Ugyanis nem tudom milyen jellemű az elképzelt párom. Ha sokat számít neki, hogy az ő véleménye alapján ismerjem meg az ügyet és támogassam, akkor természetesen visszafognám magamat. Ellenkező esetben viszont belepillantanék a vádlott elméjébe. Miért ne? A hatalommal élni kell. Visszaélni sosem szabad vele, de élni mindig kell véleményem szerint. Nem használnám fel ezt az információt az ügyet befolyásoló módon, mert az nem dolgom vagy feladatom, de megnézném. Mert ha bűnös és erre fény derül, az a benne annyira megbízó, számomra szeretett nőnek komoly csalódás lesz. Erre szeretnék előre felkészülni, hogy a lehető legjobb támogatást nyújtsam neki. Nos, második kérdés a háromból.
Amanita szemébe néztem és feltettem a tudomásom szerint általában egyik legnehezebb kérdést:
- Milyen eset az, amit el tudsz képzelni, amikor egy veled szemben szinte védtelen mugli megkínzására vagy meggyilkolására képes lennél használni az erődet? - érdeklődtem, majd figyelmeztetően hozzátettem: - Ne hamarkodd el a választ, jól gondold át. Majdnem minden emberi lény képes ölni adott körülmények között. Itt az a kérdés, számodra mik ezek a körülmények?
Amanita még nem tudja, hogy a kérdéseimen nem igazán lehet elbukni, legfeljebb ha őszintétlen válaszokat ad, de valóban sokat elárul arról, kinek a kezébe adunk hatalmat és mekkorát is tehetünk le oda. Érdeklődő tekintetem függesztettem rá a falnak vetett háttal, a boromat kortyolgatva.
Amanita Mulchany
hufflepuff
hufflepuff
Amanita Mulchany

TémanyitásTárgy: Re: Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany   Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany Icon_minitimePént. Júl. 26, 2013 2:43 am

Érdeklődve hallgattam végig a professzor nézőpontomra adott válaszát majd a konklúzió levonását követően hamiskás mosoly jelent meg az ajkaimon. Szóval most „nyílt lapokkal játszunk”, de vajon meddig még? Nagyon kétlem, hogy minden tanítványával szemben hasonló őszinteséget tanúsítana, így már csak az a kérdés: mi lehet a célja most mindezzel?  Egyszer majd csak kiderül ám addig is… huszár lép F2.
- Leadni az óráját? Nem, azt hiszem, erre nem kerül sor, legalábbis… egyelőre biztosan nem. Az igazság az, hogy R.A.V.A.SZ - t készülök tenni a tárgyból, hiszen ha már egyszer Binns professzor mellett végig szenvedtem néhány évet, legyen valami eredménye is. – játékos fény csillant meg a szemeimben a hajam pedig visszanyervén a hidegvérem szép fokozatosan eredeti aranyszőke színére változott vissza.
- Elitista, gonosz ex-mardekáros, de legalább őszinte és ez mindenképpen tiszteletreméltó dolog különösen így, hogy nem is lett volna, muszáj kommentálnia a szavaimat. - biccentettem felé jelezvén, hogy értékelem nagyon is a felém tett gesztusát ám az érvelését szánt szándékkal nem illettem kommentárral. Talán majd egyszer, más helyen más időben.

A gondolataim zárását követően képtelen voltam megállni, hogy ne kérdezzek vissza, ne tudjam meg mit tett, volna hasonló helyzetben a tisztelt professzor úr. Talán csak azért, hogy lássam mennyire térnek el a gondolataink, a látásmódunk a másikétól, talán csak, hogy lássam vajon „helyes” választ adtam e. Őszintén… nem tudnám megmondani. Annál a résznél, hogy „Az igazság nem, csak a törvény számít.” nehezen álltam meg, hogy ne szakítsam félbe, ám a jó modor végül arra ösztökélt, hogy csendben hallgassam végig. Nem szép dolog lesarkítani mások gondolatait az pedig, hogy ő mégis megtette, nem vet rá túl jó fényt a szememben. Ejnye prof, feketepont.
- Ezek szerint, ha jól értem… - szakítottam félbe végül mégis mielőtt még hozzáfoghatott volna a következő kérdés feltételének - Ön csak azért pillantott volna bele a vádlott gondolataiba, hogy később megfelelő módon tudja támogatni a párját, ha azt végül kudarc éri, ám a nyert információval semmilyen mód nem élt volna vissza, nem használta volna fel arra sem, hogy az esetleges ártatlant megmentse. - vártam néhány pillanatot majd kissé közelebb hajoltam hozzá, íriszeimet mélyen az övéibe fúrva, kutakodva bármiféle árulkodó jel után.
- Ezek szerint… Ön képes lenne nyugodt lelkiismerettel álomra hajtani a fejét még annak tudatában is, hogy esetleg rossz döntés született s vagy egy ártatlan embert ítéltek el tévesen, vagy egy bűnözőt eresztettek épp szabadon. Képes lenne békésen aludni még úgy is, hogy talán Ön az egyetlen, aki tisztában van az igazsággal, mégsem tett, tehetett semmit az ügyben. - hátradőltem a széken az agyamban, pedig csak úgy csikorogtak a fogaskerekek.

Nem semmi a pasi az már egyszer biztos, alaposan feladta számomra a leckét. Nem tudom eldönteni, hogy tiszteljem, sajnáljam, vagy épp megijedjek tőle. A fenti szituáció s a ráadott válasz alapján bármelyik előfordulhat. Ha ugyanis valóban nem tiltakozna a lelkiismerete, nem küzdene benne foggal - körömmel azért, hogy tegyen valamit, vagy legalábbis ne okozna neki néhány álmatlan éjszakát, azért mert hallgatott komoly baj lehet vele, ha egyáltalán létezik. „Vétkesek közt cinkos, aki néma”. Ha én kerülnék hasonló helyzetbe biztos, nem úsznám meg a dolgot önvádaskodás, forgolódás, lelkifurdalás nélkül, de hát ez én vagyok. Ha Ő nem bír lelkiismerettel félnem, kellene tőle, hiszen az olyan emberek bármire képesek, ellenben ha csak képes magában rendezni a dolgokat, magyarázatot találni a tetteire tiszteletet érdemel. Viszont! Az is előfordulhat, hogy csak azért vélekedik, így mert még nem került hasonló helyzetbe, vagy épp magát csapja be. Ez utóbbi inkább sajnálatra méltó. Vajon melyik lehetőség áll fenn? De jó lenne tudni.
- Várom a következő kérdést. - szólaltam meg végül halkan úgy döntve fent említett kérdésemre később keresem tovább a feleletet.

Nem mondom második kérdés magasan űberelte az előzőt, olyannyira, hogy mielőtt hozzáláttam volna a válaszadásnak kiürítettem a poharam maradék tartalmát, hogy az némi erővel ruházzon fel a hosszas fejtegetés előtt.
- Hát lássuk… - kezdtem bele a hangos gondolkodásba, hiszen így még mindig egyszerűbb mintha esetleg mégis úgy döntene menet közben, hogy kotorászik egy kicsit a buksimban, hátha hazugságon kap.
- A legkézenfekvőbb válasz gyanítom az volna, hogy soha nem volnék képes ilyesmire, semmi sem vehet rá arra, hogy megkínozzak vagy megöljek egy muglit akár védtelen akár nem, ám tizenhét év leforgása alatt rá kellett, hogy jöjjek már párszor, hogy ez az állítás gyakran elhamarkodott. Soha ne mond, hogy soha nem igaz? Hiszen ki tudja, bármi megtörténhet. - vettem mély levegőt.
- Vegyük csak sorra az esetleges felmerülő lehetőségeket. Önvédelem? Szinte rögtön ki is zárhatjuk, hiszen ha teszem azt éjszaka az utcán sétálva egyszer csak rám, támad egy, esetleg több sötét alak ott a pálcám, az erőm, hogy megvédhessem magam, ehhez pedig nem feltétlen szükséges az emberölés. Számos kábító, lefegyverző, csapdába ejtő, kötöző, összezavaró átok, rontás, bűbáj áll rendelkezésére minden mágikus képességgel megáldott személy számára melyek közül kedvére válogathat. Mi lehet még? - tűnődtem néhány másodpercig.

- Hogy is hívják… mi az a szó… e… eutanázia! - csaptam össze a tenyerem. - Nos ez az eshetőség is ki van lőve, mivel én hiszek abba, hogy mindenre lehet megoldást találni előbb vagy utóbb. A mugli világ betegségeire számos orvosságot, fájdalomcsillapítót fedeztek már fel az ottani tudósok, kutatók, ám ha Merlin véletlenül olyat sodorna az utamba, aki az ottani világ eszközeivel gyógyíthatatlan minden követ megmozgatnék, hogy az én világomban találjam meg számára a gyógymódot. Persze ennek, mármint, hogy ilyesvalakivel hozzon össze az élet vajmi kevés a valószínűsége, de hát sosem lehet tudni. Aztán… mi lehet még? Súghat azért… - dörzsöltem meg a homlokom.

- Információszerzés talán, bár itt legfeljebb a kínzás merülhet fel, a gyilkosság azért sok lenne. Ebben az esetben sem feltétlen kell drasztikus módszerekhez folyamodni, elég, ha az ember rendelkezik némi ismerettel a bájitalok terén. Veritas vagy bármely más igazságszérum elég hozzá, hogy őszinte válaszokhoz jussunk… - újfent megjelent az ajkaimon egy parányi, hamiskás mosoly. - vagy ha minden kötél szakad még mindig ott a gondolatolvasás. Nem igaz professzor? - incselkedtem picit, mert hát… miért ne?

- Na de továbblépve… - komolyodott el az arcom.
- Felmerülhet egy olyan lehetőség is, nem túl sok valószínűséggel, de megeshet, hogy halálfalók kényszerítenek arra, hogy cserébe egy szerettem életéért, vegyem el egy mugliét. Ugyan nem tudom mi hasznuk, lehet belőle, de most csak tegyük fel. Még ha apám is lenne az a személy, akinek az élete veszélyben forog, az egyetlen szülőmé… - megakadtam néhány pillanatra, ahogy ez a gondolat a szívem mélyéig hatolt. Még mindig fájdalmasan érint, hogy a papa elmondása szerint édesanyám közvetlen a születésem után le is passzolt neki, még csak a karjaiba sem vett, rám sem akart nézni. S hogy mi a dologban a legszánalmasabb? Még így is tudni akarom ki az a nő, aki a világra hozott.
- Khm… elnézést. - ocsúdtam fel hirtelen, igyekezve villámgyorsan összeszedni magam mielőtt a külsőm újfent változásokon esik át.
- Szóval, ha édesapám élete lenne a tét, akkor sem kínoznék, vagy ölnék meg muglit hiszen semmiféle garanciával, sem rendelkezem, a halálfalók a tettemet követően ugyanúgy végezhetnek apuval és velem, mintha életben hagyom a kijelölt áldozatot. - simítok ki néhány előrehullott tincset a szemeimből.

- Több lehetőség egyelőre nem jut eszembe, de ez nem zárja ki természetesen annak lehetőségét, hogy létezik. - ismertem be halkan.
- Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy ha varázserővel megáldott, mindenre elszánt halálfalóval lenne, mondjuk dolgom, aki az édesapám, valamelyik barátom vagy éppen az én életemre törne minden valószínűség szerint egy pillanatra, sem haboznék a halálos átokkal. Gondolom ez utóbbi kijelentésemmel nem túl sok meglepetést, okoztam Önnek, ám ha már egyszer őszinte válaszokat vár tőlem… - vontam meg a vállam jobb kezemmel pedig finoman meglazítottam egy kissé a nyakkendőmet.
- Na és Ön? Milyen választ adna ugyan erre a kérdésre? - tudom, tudom, aki kíváncsi hamar megöregszik, de engem akkor is érdekel.

- A harmadik kérdés előtt sietve leszögezném, hogy ha és amennyiben az is ennyire szívatós lesz… - mit finomkodjak, ez az igazság. – a válaszadás előtt jobb lesz, ha újratölti a poharam tanár úr. - pofátlan lennék? Bizony meglehet, de én már csak ilyen vagyok, a megjátszás, az udvariaskodás pedig nem az én műfajom.

Outfit: This - Notes: Hát... öhm... izé... remélem azért tetszik :$

Sebastien A. Lascar
professor
professor
Sebastien A. Lascar

TémanyitásTárgy: Re: Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany   Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany Icon_minitimeSzomb. Júl. 27, 2013 12:02 am

Köszönetnyilvánítására könnyedén megráztam a fejemet:
- Szükségtelen Amanita - feleltem. - Az okklumencia és a legilimencia tudománya szoros kapcsolatot követel az oktató és a tanítvány között, akiknek valami elemi szinten nem árt bízniuk a másikban. Természetesen nem mindenre kiterjedő bizalomról beszélek, de alapvetőről igen. Ehhez azonban szükséges, hogy te is megismerj engem, hogy el tudd dönteni megfelelő mentor lennék-e a számodra - fejtettem ki, hisz nem akartam zsákbamacskát árulni.
Viszontkérdése némileg meglepett, de a fenti okokból örültem neki. Röviden végiggondoltam a kérdést, majd a viszonozva a szemkontaktust őszinte választ adtam:
- A kérdés mélyebb, mint elsőre hinnénk - válaszoltam. - Hogy nem éreznék-e bűntudatot amiért egy esetlegesen téves ítélet megszületik? Attól függ - merengtem egy kissé, elidőzve a lehetőségeknél. - Tegyük fel, hogy az illető ártatlan, de jó eséllyel mégis elítélnék valószínűleg. Ez esetben igyekeznék a háttérből befolyásolni az eseményeket. Ha én is tudom már azt, amit ő, akkor felhívhatom a figyelmet olyasmire, amit esetleg ő maga elfelejtett. Segíthetek tisztázni a dolgot az ilyen mentő tényekre való figyelemfelhívással. Ha bűnös, de valószínűleg elengednék? Még könnyebb a helyzetem, tudom hová rejtette a bizonyítékokat, stb, ott elég egy névtelen bejelentés a rendfenntartó szerveknél. A segítségem mértéke nyilván függ az adott személyhez fűződő viszonyom milyenségétől és mélységétől is. Ha ennek ellenére is hibás ítélet születik? Nos... az zavarna, de ha csak nem különösen közvetlenül érint érzelmileg, akkor valószínű viszonylag hamar túllendülnék a kérdésen - ismertem el.
Elismerem, ez a kérdés általában a legnehezebb a háromból. Komoly önismeretre van szükség ahhoz, hogy beismerjük egyáltalán, képesek vagyunk gyilkolni. Pedig mindenki képes. Bár mindenkiből más hozza ki ezt a fokú agresszivitást. Van, aki hidegvérrel öl, van aki forró fejjel. De ha minden körülmény adott, akkor mindenki megteszi. Figyelmesen és fokozódó elismeréssel hallgattam hát Amanita szavait. Tetszett az, amit mondott. Egészen magával ragadó személyiség ez a fiatal nő, egyre biztosabb voltam abban, hogy beavathatom a mágia egyik mélyebb titkába, az elme tudományába. A visszakérdezés most már nem lepett meg, erre minden gondolkodás nélkül tudtam határozott választ adni:
- Igen, megfelelő körülmények között minden habozás nélkül képes lennék elvenni egy mugli életét - válaszoltam tényszerűen. - Egyszerű támadás esetén nem, az általad vázolt opciókkal egyetértek ennek leszerelésére. Az elme tudományában való jártasságom okán információszerzés miatt sem. Az eutanázia viszont az én esetemben nem elvetett opció. Ha és amennyiben mondjuk a mugli, aki a szívemhez közel áll valamilyen okból mondjuk élete végéhez ért, eljött az öregkor vége, a test lassanként megadja magát... erre nincs gyógymód. Ez az élet rendje. El tudok képzelni egy büszke embert, főleg ha valóban fontos a számomra, akkor szinte biztosan egy erős jellemű valakiről beszélünk, akinek megalázó, mikor magatehetetlenné válik, ágytálazásra, etetésre szorul, a visszamaradt egy-két hónap semmi mást nem jelent, csak megaláztatást és szenvedést. Ha ő maga kéri, úgy gondolom egy erős méreggel vagy egy röpke igével átsegíteném a túlvilágra. Egy csendes, nyugodt álom, amiből átlép az örök pihenésbe - mormoltam teljesen őszintén, majd némileg megkeményedő tekintettel folytattam: - De van egy második opció is. Számomra életem legféltettebb kincse a kishúgom. Ha őt érné támadás, akkor azt hiszem ezen egy esetben nem feltétlenül lennék ura a cselekedeteimnek. A saját személyem ellen irányuló támadásban a tapasztalataim szerint nyugodt és hidegvérű tudok maradni, de ha a számomra legféltettebb lényről van szó... Nem. Majdnem biztosan nem gondolkodnék azon milyen igéket mondok el.
A kérésére azonnal után töltöttem a poharát a vörösen fodrozódó rajnai borral egy könnyed mosollyal kísérve:
- Nem tudom megítélni. Vannak akik ezt ítélik a legnehezebb kérdésnek, vannak akik a második után üdítően egyszerűnek tekintik, erre a te dolgod lesz választ adni - feleltem, majd feltettem az utolsó, bár általam szinte már csak formálisnak tekintett talányt: - Tegyük fel a hipotézis kedvéért, hogy lehetőséged lenne elérni, hogy a világ a te szemszögedbőli tökéletes hellyé váljon. Bármilyen is az, ez nem számít, de olyan, amilyen a te álmaid abszolútúma. Ám ehhez meg kell ölnöd egy újszülött csecsemőt. Megtennéd-e? Vagy inkább elszalasztanád a tökéletes világ megteremtésének lehetőségét? - érdeklődtem.
Amanita Mulchany
hufflepuff
hufflepuff
Amanita Mulchany

TémanyitásTárgy: Re: Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany   Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany Icon_minitimeSzomb. Júl. 27, 2013 2:58 am

Bizalom… Ez a fogalom számomra hosszú időn keresztül egyetlen személyhez volt köthető, csupán aki nem más, mint az édesapám. Soha senki más nem ért el bennem hasonlót, hiába a tisztelet, a szeretet vagy bármi más. Világ életemben úgy gondoltam, hogy ha egyszer valaki kezébe helyezem a bizalmam akár csak egy apró darabkáját is, a titkaimat, a gondolataimat, gyengévé, sebezhetővé válok majd előtte, ha pedig egy szép napon végül úgy dönt, elárul… Jobb bele sem gondolni. Védőfalat vontam hát magam köré, több száz méter magasat hogy távol tarthassak mindenkit, aki csak megpróbál a közelembe férkőzni. Felmerülhet hát a kérdés, mi lesz ezzel a fallal, ha a professzor végül igent mond a felkérésemre s valamely szinten kénytelen, leszek őt a bizalmamba fogadni. Akárhonnan is nézem, a dolog sajnos elkerülhetetlen, hiszen azzal, hogy betekintést nyer majd a gondolataimba, az emlékeimbe hatalmas fegyvert adok a kezébe mellyel akár egy szempillantás alatt porrá, zúzhat, minden gond nélkül. Csak reménykedhetem… ch… bízhatok abban, hogy a tudása sosem fordul majd ellenem. Érdekes… legfőbb bizalmasom lesz majd a „Halál”.
- Nagy úr a, muszáj… - kommentáltam röviden ám ebben a néhány szóban minden érzelmem benne foglaltatott a témával kapcsolatban. Nincs más, akihez fordulhatnék, csak Ő így hát kénytelen leszek lenyelni a békát és fejet hajtani a sors akarata előtt. Amanita Mulchany ez egyszer tetszik, vagy sem védtelenné válik majd.

- Így már minden világos. - bólintottam, elmerengve néhány pillanatig az imént hallottakon. Tehát a titok nyitja a jelek szerint az érzelmi érintettség. Megnyugtató a tény, hogy legalább lelkiismerete van a fickónak, ebből kiindulva azért már a béka sem tűnik akkorának, mint amilyennek az elején látszott. Meglátjuk miként alakul a folytatás, hiszen nincs kizárva az sem, hogy akár annak idején a szedres pitében, úgy csalódom most majd kellemesen Lascar professzorban. Te jó ég milyen hasonlat volt ez? Előbb a Halál, most meg a pite… lehet, mégsem kellene többet innom.

Be kell vallanom a professzor gondolatai az eutanáziát illetően, kissé megleptek. Mikor számba vettem minden lehetőséget, ez a nézőpont valahogyan elkerülhette a figyelmem, ám ahhoz kétség sem férhet, hogy a szituáció elgondolkodtató. Vajon mit tennék hasonló helyzetben én? Hagynám, hogy egy a szívemhez közel álló mugli személy ki fiatalkorában energikus volt, élettel s méltósággal teli idős korára ágyhoz kötve, kiszolgáltatottan heverjen, várva a halál nyújtotta megváltást avagy… én magam hoznám el neki? Képes lennék rá? Elvenni egy életet… mi szinte már nem is élet vagy hagyni, hogy egy szerettem tovább, szenvedjen? De! Ki vagyok én, hogy „Istent játsszak”? Talán jót tennék, ha végül átsegíteném Őt a túlvilágra, de mi van akkor, ha mégsem? Ha a cselekedetem miatt fontos pillanatokról marad le, olyasmit veszít el, amire egész életében vágyott? Ha miattam, nem láthatja meg, elsőszülött unokáját, vagy a gyermeke esküvőjét? Ha a tettem következtében nincs ideje rendezni kapcsolatát a haragosaival, a családtagjaival? Nagy dilemma ez, én pedig, hiszik, vagy sem ezúttal úgy érzem, nem rendelkezem megfelelő bölcsességgel mely utat, mutathatna számomra efféle kérdésben.
- Ezzel a gondolattal feladta számomra a leckét prof. Kénytelen vagyok beismerni, hogy nem tudom, mit cselekednék, ha nekem kellene döntenem egy, szerettem haláláról még akkor, sem ha az szinte könyörögne érte. A második felvetést, azaz, hogy a húga biztonsága érdekében könnyedén végezne egy muglival még, ha nem is fogadom el teljesen, megértem. Első a család ezt nálam jobban senki sem érzi át. – mosolyodtam el halványan. Újabb információ, amit jó lesz elraktároznom, hiszen most már tisztában vagyok Sebastien Lascar egyik - ha talán nem az egyetlen - gyenge pontjával.

Nem hittem volna, hogy a kérésemnek eleget téve a prof újratölti a poharamat, ám a kérdést hallva szinte egyből belekortyoltam a kellemesen édes nedűbe. Te jó Merlin miért csinálja ezt velem? Vajon ez a büntetésem, amiért nem fedtem fel előtte az indítékaimat melyek, arra késztetnek, hogy el akarjam sajátítani a legilimencia s az okklumencia képességét? Ezért nehezíti meg ennyire a dolgom, mielőtt kibökné a válaszát? Persze, persze értem én, nem mindegy kinek adja át a tudását, de most komolyan… érdekelne, hogy vajon őt is ennyire megszívatta e annak idején a mestere, vagy szimplán csak tanítványává fogadta és ez a kellemes kis kekeckedés saját találmány e számomra?
- Őszintén? Jóval nehezebb kérdés, mint az első kettő… legalábbis az egyik oldalról nézve… jobban belegondolva viszont… - vettem egy mély levegőt, tekintetemet pedig a plafon irányába fordítottam.
- Elérhető e a tökéletes világ? Egyáltalán… kinek mi a tökéletes? - méláztam el hangosan.
- Van, akinek a békét jelenti, egy társadalmat ahol a bűnözés, a szegénység, a betegségek, s az emberi rossztulajdonságok nem fertőzik meg a hétköznapokat, hanem a boldogság, a nyugalom az úr. Van, aki ebből a képből a halált is kivenné, az öregedést s akár azokban a régi mugli mendemondákban az ifjúság forrása mellé költözne. Akad azonban olyan is, akinek a tökéletes világ egy szerető családban, megfelelő munkában, biztos anyagi háttérben merül ki, mást azonban inkább nem változtatna. Oly sok a lehetőség… - sóhajtottam majd a pillantásom újfent az Ő arcán állapodott meg.

- Őszintén bevallom, nem tudom milyen, lenne az én tökéletes világom. Édesapám szerint magam vagyok a káosz, a tomboló hurrikán, aki sosem képes öt percnél tovább nyugton ülni a fenekén, s akinek a pörgés, az izgalom mondhatni lételeme. El tudná hát képzelni, mi várna rám egy olyan világban ahonnét pusztán ezek hozzávalóit, vették ki? Hiszen lássuk be… a pörgéshez például szükség, van feladatokra, elvárásokra melyek rendszerint stresszt generálnak, ami adrenalint biztosít… Vagy vegyük az izgalmakat… ha kivesszük a világból a veszélyt, az ismeretlent ez is a semmivé foszlana. Ott az élet szeretete is… ha nyoma vész a halálnak… mi értelme az életnek? – meglehet, hogy zagyvaságokat beszélek ám a gondolatok ezúttal csak úgy áradnak belőlem.
- A féltékenység, a büszkeség s a többi rossz, emberi szokás, ahogyan arra többek is rámutattak már az elmúlt évezredek során örök velejárói az életnek, a világ alakulásának. Képtelenség volna kiűzni őket, hiszen előbb vagy utóbb mindig felbukkanna valami, ami újra és újra életre szólítja őket. Ilyenek a háborúk is, valamiért folyton kirobbannak, de hát Önnek magyarázzam ezt, aki hivatásából adódóan rengeteg ilyet tanulmányozott már? - kissé előre dőltem, jobb lábamat pedig keresztül vetettem a másikon, majd kezembe véve ismét a borospoharat kortyoltam egy keveset az italomból.
- Persze nem mondom, szebb lenne a világ éhezés, szegénység vagy betegségek nélkül, de tetszik vagy sem mindezt kivitelezni számunkra lehetetlen, volna.

Elmerengtem néhány pillanatra, ahogy a férfi arcát tanulmányoztam egyre behatóbban. Vajon jó ötlet ennyire beavatni a gondolataimba? Nem lenne egyszerűbb csupán a végső következtetéseimet megosztani vele? Fene tudja, de ha már egyszer elkezdtem…
- Talán kissé furcsán hangozhat de, én azt mondom egy tökéletes világ, nos… rém unalmas lenne. Ha pedig egyszer unalmas már nem tökéletes. Nem lenne több szabályszegés, küzdelem vagy épp „bűn”. Ez utóbbit nem hagyományos értelemben véve de nyilván Ön is érti milyen az, amikor valamiről biztosan tudja, hogy nem lenne helyes, nem tehetné meg, ám az a valami mégis boldogsággal árasztja el, felpezsdíti a vérét, ezért mégis muszáj megszereznie, elkövetnie, tudom is én. – vontam meg a vállam.
- Szóval nem… nem ölnék meg egy újszülött csecsemőt főleg nem olyanért, ami sosem következhet be. - zártam végül okfejtéseimet.

Hát ennyi, megfeleltem az általa feltett három kérdést, innentől már nem rajtam állnak a dolgok.
- Na és Ön? - persze, nem is én lennék, ha nem kérdeztem volna rögvest vissza, ám ha már egyszer ez egy kötetlen beszélgetés meghallgatnám mindezekről az Ő véleményét is.
- Ezen felül az is érdekelne, hogy miért kaptam ezt a három kérdést? Tudom, hogy biztosra kell mennie, de akkor is. Magát is ugyan ezekkel bombázta annak idején a mentora vagy ez saját kis teszt? És ha saját… miért? Mert nem mondtam el, mire akarom használni az Öntől nyert tudást? Esetleg más az oka? – ekkor újabb gondolat ütött szöget a fejemben.
- S ha már itt tartunk… és publikusnak tartja az információt… bár akkor is, ha nem… Önt annak idején mi motiválta arra, hogy a mágia ezen ágának tanulmányozásába fogjon?

Outfit: This - Notes: Figyelmeztetés: Ide vezet a túl sok koffein... :$

Sebastien A. Lascar
professor
professor
Sebastien A. Lascar

TémanyitásTárgy: Re: Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany   Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany Icon_minitimeSzomb. Júl. 27, 2013 4:46 am

Fanyar szavait elraktároztam, de nem most reagáltam le, majd a végén. Előbb hagyom, hogy megismerje a gondolataimat és persze én is az övét. Röviden biccentettem a szavaira, de most ezt is szó nélkül hagytam. Erre nehéz okosat mondani amúgy is, hiszen ennek válasza egyedül lelkünkből fakadhat, amiben nincs helye érveknek és bölcsességeknek.
Ehelyett hátra dőlve, nyugodtan hallgattam a beszámolóját. Összehúztam a szemem, amint hozzá hasonlóan a bájos arcát elemezgettem magamban. Ez egy hipotézis, de ezt is realistán nézi. Vagy csupán ki akar térni a válasz elől? Netalán ennyire bizonytalan lenne? Esetleg csak elrejti valós gondolatait. Noha az elemzése teljesen tényszerű és hiteles volt, sőt egyet is tudtam érteni a legnagyobb részével, de annyira nem buta ez a lány, hogy ne értse a hipotézis fogalmát. Játszadozni próbálna velem? Hát, azt hosszú távon nagyon megbánja. De lehet, hogy csak túlzottan materialista. Bár az sem lehetetlen, hogy csak ebben a kérdésben... Érdekes. Felette érdekes. A kérdésre persze már számítottam, így könnyed maszkot bűvölve az arcomra feleltem:
- Nos... mi az ideális világ? Fogalmam sincs igazán, hisz ez azt hiszem bárki elméjét meghaladná, emberi elme nem képes minden részletre kiterjedően gondolkodni, de nincs is rá szükségem - filozofáltam. - Alapvetően nem tartom rossz embernek magamat, nagyon komoly ok nélkül nem akarok más kárára tenni. Ez alapján azt hiszem, ha az én ideális világom valósul meg, azon kívül, hogy a testvérem nagyon boldog életet él, valószínűleg mindenki összességében jól járna vele. Ha nem akarok másnak ártani, aligha lenne bárkinek is rossz az én ideális világomban. Egy ember élete minden ember boldogságáért aligha nagy ár, nemde? Az, hogy még gyermek nem sokat számít, hisz az élet, az élet. Mit számít hogy csecsemő, felnőtt avagy vénember? - csóváltam a fejem. - Úgy hiszem a válasz egyértelmű.
Könnyed mozdulattal könnyedén kiürítettem a poharam, majd utántöltöttem kimódolt, finom mozdulatokkal, aztán a levegőbe emelve a bort a lány felé bólintottam:
- Természetesen nem tenném meg. A logika, a bölcs észérvek, a matematika, amely kimondja: a sok messze több az egynél mit sem ér, ha a szív nem hallgatja meg - kuncogtam. - Nem hiszem, hogy egyáltalán képes lennék ártani egy tökéletesen védtelen, ártatlan lénynek. S mit érne a tökéletes világ számomra, ha megkeseredne a falat a számban, megposhadna a bor s a lenyugvó nap korongja egy haldokló gyermek arcát vetítené a szemembe? Mindenkinek van lelkiismerete Amanita - mutattam rá a tényre. - Talán van, akinek elég laza ahhoz, hogy megtegyen egy ilyen cselekedetet, de... az enyém nem ilyen - vontam vállat. - Lehet, hogy önző alak vagyok, hisz talán mindenkinek jobb lenne. A testvéremnek is... de Isabelle nagyon erős lány és magam sem vagyok éppen nyeretlen kétéves - kacagtam fel szívből. - El tudja érni a saját boldogságát. Én pedig segíteni fogok neki ebben.
Tudom, igen sokat árulok el magamról. Általában nem szokásom. De ez a lány megérdemli, hogy tanítsam, ha ő is így akarja. Az pedig nem megy, ha teljesen elutasítja a mentorát. A bizalmatlanság falán nem fog áthatolni a tudásom. Érdeklődve dőltem előre, egyáltalán nem leplezve, hogy ez a kérdésem viszont most igen fontos:
- A büszkeség rossz emberi tulajdonság lenne? - vontam fel a szemöldököm. - Ezt kérlek fejtsd ki!
A kérdéseire határozottan válaszoltam, ebben sem volt most semmi csalárdság:
- Azért kaptad ezeket a kérdéseket Amanita, hogy fel tudjam mérni a lelki erősségeidet és a gyengéidet - közöltem tényszerűen. - Ezeknek a hipotetikus kérdéseknek technikailag nincs értelme. Nem létezik rájuk adott jó avagy rossz válasz. Bár erkölcsi értékeid és preferenciáid azért felfedik. Igazán az önismeretedet és a belső erődet, lelki keménységed mérik fel. Jómagamnak nem kellett megválaszolnom ezeket a kérdéseket anno, de sokaknak igen. Sőt én is feltettem őket magamnak tanulmányaim kezdetén. Az esetemben nem volt rá szükség, megmondtam a mentoromnak miért akarom ezt az erőt. Amint előtted sem fogom titkolni - néztem a szemébe nyíltan és tisztán. - Apám politikai pályára szánt, ahol a csalárdság és a hazugság rendkívüli érték, ezt be kell vallanunk. Erre készültem, ezért tanultam. De nem ezt akartam. Viszont eszerint kellett élnem s ezen pályafutáshoz komoly támogatást jelent gondolataink elrejtése... vagy éppen másokénak ismerete - kuncogtam.
Nyugodtan felálltam újfent s a polcon kezdtem keresgélni a könyveim között:
- Részemről hajlandó vagyok tanítani téged - válaszoltam a legfőbb, még levegőben lógó kérdésre. - De kötelességem előtte pár szót szólni mivel is jár mindez. Először is, az elme tudománya nem olyasmi, amihez külön tehetség kell a mágikus fogékonyságon kívül, mint mondjuk a metamorf mágia esetében.
Megtaláltam a vonatkozó kötetet, amely az okklumencia és a legilimencia mágiaelméletével foglalkozott. Letettem Amanita elé az asztalra s folytattam:
- Ennek ellenére nem mindenki képes elsajátítani. Elsősorban egyetlen kérdésen dől el: az akaraterőn - kezdtem a magyarázatba. - Csak akkor tudod kifejteni tanult ismereteidet, ha a másik személy vagy önnön elhatározásából beenged a tudatába, ami meglehetősen ritka dolog ugyebár, vagy pedig ha le tudod igázni az akaratát. A tudásod megerősíti ezen képességed, amint ellentéte megerősíti a lelkedet mások akaratával szemben, de önmagában egyik sem ér semmit. Egy erőtlen, másoknak behódolásra hajlamos, túlságosan önzetlen ember majdnem képtelen ezt véghezvinni. Egy büszke, erős, kemény és kitartó lélek viszont igen. Minél erősebb, annál hamarabb. De a folyamat nehéz és nagyon megterhelő. Az oktató a diákja emlékeibe tekint, éppen ezért amíg nem leszel teljesen biztos magadban, addig mikor emlékek felidézésre kérlek, csak olyasmire emlékezz, amit nem szégyellsz mások előtt - mutattam rá a tényekre. - A legelején meg kell tanulnod leigázni mások akaratát, persze kezdetnek valami nagyon egyszerű elmével. Például egy házimanót. Később egyre nehezedik a feladat, sőt a végére gyakorlatilag párbajt fog vívni az elménk egymással. De ez még messze van természetesen - mosolyogtam vidáman.
Egy sóhajjal még adtam pár tanácsot:
- Amikor el akarod kezdeni az órákat, eleinte sok mindenre figyelj oda. A legkisebb fizikai inger is kizökkenthet akkor még a koncentrációból. Kényelmes, sehol sem szorító ruhát, szintén kényelmes, vagy könnyen levehető cipőt húzz. Egyél és igyál előtte, légy kipihent, lehetőleg sem fáradt, sem beteg. Később ez már elhagyható, de eleinte szükséges lesz, mert az a fokú koncentráció, amire szükséged van, az meghalad bármit, amit eddig tapasztaltál, beleértve akár a patrónus bűbájt is.
Lassan széttártam a karjaim:
- Igyekeztem őszinte képet adni magamról Amanita, de ez a kérdés nem csak rajtam áll - mutattam rá a tényekre. - Amúgy is kegyetlen tanfolyam lesz ez, ami szinte lehetetlenné válik, ha nem tartasz megfelelőnek. Neked is el kell fogadnod mentornak. Ha nem így érzed, légy őszinte egész nyugalommal, segítek neked megfelelő tanárt találni. De ez is nagyon fontos, légy őszinte magaddal.
Sóhajtottam és leengedtem a karjaim:
- Most kérlek egy kicsit gondolkodj és jól fontold meg mindazt, amit mondtam - kértem. - Ha több idő kell, akkor ne habozz, ne adj választ. S ha minden tekintetben döntöttél, akkor pedig közöld velem.
Amanita Mulchany
hufflepuff
hufflepuff
Amanita Mulchany

TémanyitásTárgy: Re: Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany   Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany Icon_minitimeSzomb. Júl. 27, 2013 7:23 am

Míg folyt a beszámolóm egész idő alatt magamon éreztem Lascar prof fürkésző, már - már vesémig hatoló tekintetét, ami nem mondom egy idő után kissé zavarba is hozott. Mi lehet az oka annak, hogy ennyire méreget? Nem ért egyet a nézeteimmel? Úgy érzi végre valahára sikerült hazugságon, játszadozáson kapnia? Kihúztam volna nála a gyufát azzal, hogy sutba dobva mindenfajta óvatoskodást, hallgatva legbensőbb s talán leghalkabb késztetésére elmémnek végül úgy határoztam minden gondolatomat, megosztom vele? Meg kellene végül bánnom mégiscsak az őszinteségemet? Érthetetlen. Az a tekintet… azok az összehúzott szemek… Rám akar ijeszteni? Hát barátocskám… kösd fel a gatyád ha valóban ez a célod, mert ígérem nem könnyítem meg a dolgod.

Érdeklődve hallgattam végig, miként vélekedik a saját maga által feltett kérdésről Dr. Sebastien Lascar ám mindeközben csak úgy dúltak bennem az indulatok. Azt hiszi nem vettem észre, hogy egyik pillanatról a másikra változott meg az arca? Ekkora madárnak néz? Arról volt szó, hogy őszinteséget vár tőlem minden egyes kérdésre, a jelek szerint azonban fordítva már nem működnek a dolgok. Milyen arc lehet az ami ily hírtelen változik? Megsúgom én; álarc. Csak tudnám mi értelme volt maszkot húznia előttem, mit akar rejtegetni, palástolni mindezzel? De nem, nem rontok rá azonnal félbeszakítva magyarázatát, majd a megfelelő pillanatban előrukkolok a dologgal.
- Látja, ha más szavakkal is, de épp most igazolta mindazt, amit én magam is próbáltam megfelelően magyarázni. Nincs tökéletes világ, hiszen ahogy mondta képtelen volna kiélvezni bármit is mikor egy ártatlan gyermek arca, kísérti nap, mint nap. Bűntudat, szomorúság, önvád, letargia, depresszió… s lám a világ már ugyan olyan fertőzött akár csak annak előtte volt. - tártam szét a karjaimat magam előtt néhány pillanatra majd illedelmes vagy sem, de az asztalra könyökölve fogadtam a következő kérdését.

- A büszkeség uram… - nevettem halkan, hiszen éreztem, nem tudnám pontosan megfogalmazni, hogyan s miért, de éreztem, hogy pont ezen az egy tulajdonságon fog fennakadni így számoltam azzal a helyzettel is, hogy esetleg meg kell indokolnom a gondolataimat.
- A büszkeség, ha igazi szellemi fölény áll mögötte cseppet sem elítélendő jómagam legalábbis így vélekedem… De! – hajoltam előrébb játékosan mintha csak egy hatalmas titkot készülnék megosztani vele, a hangomat pedig néhány decibellel lejjebb halkítottam.
- Ön szerint akár, csak ha a Roxfortban pillantunk körül… jogosan van oka mindenkinek… vagy akár csak az érintettek ötven százalékának is arra, hogy eme tulajdonsággal bírjon? És most csak, hogy ne vádolhasson elfogultsággal a Mardekár ház iránt, vegyük, szemügyre mondjuk… nem is tudom a Griffendélt. Lássuk csak… James Potter! Hajdani Griffendéles nőcsábász, ex - kviddics kapitány, ügyeletes szépfiú és legidősebb Potter ivadék. Vajon mit tud felmutatni Mr. Potter azon kívül, hogy a nagy Harry Potter fia? Mi az ami őt oly magaslatokba emeli ahonnét letekintve általában beszélni szokott? Vaaagy… hmm… az egykori ugyan csak Griffendéles, Percy Weasley. Ahogy hallottam nagy stréber volt, iskola első ám a minisztériumba kerülve egy huszonharmadik kis aktatologatóvá avanzsált mégis valahányszor csak be kell látogatnom ilyen vagy olyan okból kifolyólag minduntalan ugyan azzal a fensőbbség teljes arccal, büszke hanghordozással fogad és ossza az észt. – ajjaj… már megint egy őszinteségi roham. Most kéne leállni, de nem megy…

- De csak, hogy a saját házamban is körülnézzek egy kicsit… Vanessa Cavanaugh… - keltem fel a helyemről majd fel s alá kezdtem sétafikálni beszéd közben, ahogyan akkor szoktam, ha nagyon belelovalom magam egy témába.
- Csinos? Igen. Gazdag? Minden kétséget kizáróan. Aranyvérű? Naná. Intelligens? Cseppet sem. Ennek ellenére büszke? De még mennyire, hogy igen. És lám egy kis önkritika részemről; Ms. Amanita Mulchany… Csinos? Tudja magáról, hogy az. Gazdag? Hát nem egy Rockefeller de kenyérproblémája az semmiképpen sincs. Aranyvérű? Majdnem platina. Intelligens? Az, legalábbis sokan úgy tartják róla, és ha igazán őszinte akarok lenni… ő is így gondolja. Mégis… mi az, amire igazán büszke lehetne? Mi az ami kimagaslóvá teszi, mások fölé helyezi? – közelebb léptem hozzá.
- Megsúgom, az ég egy adta világon semmi. Ennek ellenére büszke? De még mennyire. Tudja, hogy ez nem jó dolog, de olykor pont ebből merít magának határozottságot, bátorságot egyes dolgokhoz. – még egy kicsit közelebb léptem, két karommal megtámaszkodva az asztal lapján.
- Vagy vegyük magát professzor. - villantak egyet az íriszeim. - dr. Sebastien Anthony Lascar. Jóképű? Igen és ezzel véleményem szerint tisztában is van. Gazdag? Így hallottam. Aranyvérű? Pipa. Intelligens? Az és ezzel is tökéletesen tisztában van. Büszke? Határozottan. Vajon ez baj? - hatásszünet. – Cseppet sem. S hogy miért? Mert lássuk be megengedheti magának. Doktori cím, legilimencia, okklumencia, tanári pálya, vér, vagyon trallala… - léptem távolabb tőle, s újból járkálni kezdtem.
- Konklúzió; Bizonyos esetekben igen, rossz tulajdonság a büszkeség, olykor viszont szükséges, „használata” megbocsátható.

Visszaültem a helyemre, ám az arcom jó néhány percig tanúskodott még iménti felindultságomról. Szemeim különös fényben tündököltek, arcom kipirult, a mellkasom pedig fel - le járt, a sietős levegővételek következtében. És ez még csak a kezdet… de türelem. Még nincs itt az idő.
- Szóval politikai pálya… - füttyentettem halkan.
- De ha így áll a helyzet, mit keres a Roxfortban? - bukott ki belőlem a kérdés.
- De az apjának igaza volt… a politikai pálya találó… - nem fejeztem be a mondatom, pedig olyan nehéz türtőztetnem magam. Türelem! Nagy kőnek kellett volna leesnie a mellkasomról mihelyst a professzor, kijelentette hajlandó lesz tanítani engem, ám a várt hatás nem akart elérkezni. Nyoma sem volt bennem már az izgalomnak, a reménykedésnek helyüket valami egészen új érzés vette át. Ne kérdezd, nem tudom megnevezni mi.
- Hallgatom. - jelentettem ki határozottan majd valóban, minden figyelmemet a hozzám intézett szavainak szenteltem.

A monológ végeztével csak bólintottam jelezvén, hogy minden egyes szavát megértettem, majd amikor arra kért gondoljam át a hallottakat alaposan önkéntelenül is egy pimasz mosoly futott át az arcomon. Hát jó. Lassú mozdulatokkal keltem fel ismét a helyemről kezembe véve az imént elém helyezett kötetet majd járkálás közben szórakozottan bele - bele lapozgattam.
- Miért van az drága professzor, hogy rendszeresen kitér arra, hogy őszinte feleletet vár tőlem, ám én közel sem ezt kapom vissza Öntől? – egy pillanatra sem fordultam felé, csak lapoztam egyet a könyvben.
- Hasznos dolog az álarc, magam is élek vele ritka esetekben, ám egy ilyen beszélgetés alkalmával… ejnye. Bizalomról beszélt, a tanítvány és a mentor közti elengedhetetlen tényezőről, ám az arca utoljára néhány perccel ezelőtt árulta el nekem. Hirtelen váltott erre pedig csak az képes aki megjátssza önmagát. A kérdés már csak az… miért? Nem lett volna egyszerűbb pusztán hárítani vagy azt mondani nem ért egyet, vagy semmi közöm a véleményéhez? – újra lapoztam egyet továbbra sem tekintve fel a könyv lapjaiból.
- Meglehet, hogy Ön kiváló gondolatolvasó, sőt… tenornak sem épp utolsó – incselkedtem, mert… mert csak. – de ez a felismerésem nem vetett Önre túl jó fényt a szememben. Persze gyanítom ez a kijelentésem, nem vágja majd a földhöz, hiszen csak egy diák vagyok a sok közül. – vontam meg a vállam majd megálltam közvetlen vele szemben újra felvéve a szemkontaktust.

- Nekem maga kell Lascar professzor, de csak abban az esetben, ha ezentúl valóban őszinte lesz hozzám, és nem váltogatja előttem az álarcokat. Hogy tanórán belül, vagy szabadidejében mit tesz ahhoz aztán semmi közöm, nem is érdekel, ám ha végül úgy dönt még ennek tudatában is vállalja a képzésemet számítani, fogok arra, hogy be is tartja az adott szavát. Ha ez valamilyen oknál fogva mégsem valósulna meg, úgy igen, minden bizonnyal a segítségét fogom kérni új mentor keresésében addig, azonban nem. - enyhítettem némiképp a hangomon.
- Nincs kedvem még egyszer ugyan ennyit beszélni, ugyan ezekre, a kérdésekre válaszolni egy idegennek.

Outfit: This - Notes: Én szóltam... :$

Sebastien A. Lascar
professor
professor
Sebastien A. Lascar

TémanyitásTárgy: Re: Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany   Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany Icon_minitimeSzomb. Júl. 27, 2013 6:25 pm

Érdekes. Még mindig lovagol a szavakon, azokat forgatja ki, ahelyett, hogy magát az egységet nézné, hisz egy erkölcsi példáról van szó, tökéletesen mindegy, hogy létrejöhet-e a helyzet a valós világban... Nem értem ezt a lányt. Pontosabban még nem sikerült kiismernem. Ez most vagy egy jól felépített maszk, vagy e tekintetben valóban személyisége egy apró darabja. Ezt semmiképpen sem tudtam eldönteni. Mindenesetre szó nélkül hagytam a dolgot.
A büszkeségről szóló, zaklatott okfejtését érdeklődő mosollyal nyugtáztam, kíváncsian hallgattam, de egyúttal átérezve is a szavait. Van is igaza a szememben, meg nincs is. Hosszasan gondolkodtam mi lenne a megfelelő felelet. Nem, nem azon, hogy elmondjam-e a véleményem, hanem hogy milyen formában lenne a legmegfelelőbb. Végezetül egymásnak illesztettem az ujjbegyeim az asztalra könyökölve s finoman ingattam a fejemet:
- Nem hiszem, hogy van a világon legalább fiatal felnőtt korú ember, aki ne lehetne valamire büszke - feleltem. - Persze ennek mértéke különböző, de mindannyian tettünk már le valamit az asztalra, amire őszintén büszkék lehetünk. Nézzük csak az általad említett eseteket. Ms Cavanaughról nem ejtenék szót, ha megengeded, ugyanis nincs szerencsém még ismerni a hölgyet. Mr Potter mögött viszont sikeres iskolai pályafutás áll, kviddicsbajnok volt többször is, legjobb tudásom szerint komoly mértékben járult hozzá a Griffendél kupáihoz. Csapatkapitányként játékosai túlnyomó többsége pozitívan emlékszik rá, ami vezetésre termett emberre vall. A tanulmányi eredményei kiválóak voltak, a mai napig a Salem aurorképzésében az egyik legnagyobb reménygének tartják és ezt abszolút nem az apja nevének, hanem a saját felkészültségének köszönheti. Ezekre talán nem lehet büszke? - döntöttem félre a fejemet. - Vagy akkor ugye Mr Weasly. Kiemelkedő iskolai tanulmányok, éveken keresztül is megbízható, határozott prefektusi szolgálat. Hogy mit nevezünk "huszonharmadik rangú kis aktatologatónak" jó kérdés? Felelősségteljes munkát kapott a minisztériumban, abszolút korának és az eltöltött időnek megfelelő előmenetel áll mögötte. A vezetői bíznak benne, magasan terhelhető, szorgalmas, megbízható munkatárs hírében áll. Nem egy vezetői alkat, de nem mindenki születik annak. Tipikusan igásló típusú ember, elképesztő munkabírással. Fantáziátlan, de a saját képességein belül a legtöbbet hozza ki magából - világítottam meg más oldalról a tényeket. - Biztosan nem lehet büszke arra, amit elért?
Megráztam a fejemet:
- Na jó. Dr. Sebastien Anthony Lascar. Jóképű? Igen, az, de ez hogy jön ide? Ez egy öröklött tulajdonság, amiért senki nem tett semmit, nincs is oka hát büszkének lenni rá senkinek. Gazdag? Hajjaj, sokak szerint több a pénze, mint az esze. De tekintve hogy a felnőtt életét csak mostanában kezdte, ez nem az ő érdeme, nem lehet rá büszke. Aranyló a vére? Természetesen és igen fontos neki mindez. Ugyanakkor a vér tisztaságát felmenői hosszú sora őrizte meg, nem ő. Ez sem lehet igazi büszkeség. Intelligens? Igen, az. Ebben már lehet egy kis büszkesége, igen. Ugyan a felfogókészség öröklött dolog, de csiszolnia szükséges volt. Mindezek ellenére büszke? Hogyne, de úgy hiszi és úgy érzi, volt és van mire. Volt ereje kitörni bizonyos mértékben a neveltetése szabta korlátokból sőt másnak is segíteni ebben. Volt lelki ereje meghozni olyan döntéseket amik igen sok más varázslónak nem sikerültek, de ezekhez jelenleg valóban nincs közöd Amanita, erről nem beszélek. Ki tudott alakítani meglehetősen sok emberben egy olyan képet, ami alapvetően pozitív, képes olyan fellépést és olyan lelki erőt mutatni, amelyek alapján elfogadják a döntéseit, vezetői alkatát minden probléma nélkül fel is használja.
Megvillant a vigyorom:
- Na és persze Ms Amanita Kathryn Mulchany... - kuncogtam. - Nézzük csak. Csinos? Nem. Egyenesen gyönyörű, akinek bármikor a lábai elé borulna a világ. De a fenti okokból ez még mindig nem érdem. Gazdag? Relatív, de azért panaszkodni nincs oka, mint mondotta. Aranyvér? Saját szavaival élve majdnem platina, ami mondjuk nem aranyszármazék, de azért értem. Bár úgy tudtam nem ismerte édesanyját, de ezek szerint az édesapja ezen információ birtokában volt. Viszont ez nem az ő érdeme. Intelligens? Határozottan, bár jó részt komoly előítéletek foglya is, de ez nem csökkenti az érdemeit. Mi az, ami kimagaslóvá teszi, mások fölé helyezi? Az, hogy különleges. Olyan mágiaág örökségével született, ami nem tanítható, de ő maga szánt időt a kiismerésére. Az, hogy rendkívül bátor, aki képes a professzora szemébe vágni saját lelkiismerete szavait. Az, hogy acélból öntötték ki a lelkét, amit sokkal nehezebb meghajlítani, mint eltörni, de az utóbbi is izzadtságos feladat. Az, hogy tud élni is az adományaival, legyen az az alakváltás képessége, gyors felfogása avagy született szépsége. A jelleme, amely előtt egy gyengébb lélek behódol s mint született vezető ezzel is tisztában van úgy hiszem. És az, hogy amennyire ez a világban lehetséges, még kifejezetten tiszta jellem. Bőven van mire büszkének lennie.
Ellenem való kirohanásán először mélységesen megdöbbentem. Szavai hatására forrni kezdett a vérem, ugyanakkor egy hűvös, semmitmondó álarc jelent meg az arcomon, szemeim égkék tava most befagyni látszott. Hamar megértettem ellenben, hogy hol is vont le már megint rossz következtetéseket a lány így magam is lassan felemelkedtem, a karjaim összefontam a mellkasom előtt, majd száraz, szarkasztikus hangon idéztem:
- Meglehetősen érdekes amit mondasz - közöltem vele. - Eddigi összes feleletedben kitértél a döntések felelőssége elől. Minden megfogalmazásod arra irányult, hogy nem akarsz dönteni mások sorsa felett, ha úgy tetszik nincs jogod hozzá. Érdekes módon a lelkek elbírálójának szerepe ezek szerint már sokkalta közelebb áll hozzád. Igazán nem ismersz, mégis könnyedén törsz pálcát felettem. Előítéleteid rabjaként sütöd rám a hazug billogát, miközben fogalmad sincs mi járhat az én fejemben - húztam el a számat. - Legyen hát, ismerd meg a maszk mögötti világot, amelyre oly kíváncsi voltál. Hisz nem hazudtam neked, egyszer sem, a lelkiismeretem tiszta. Más kérdés, hogy nem beszéltem neked mindazon érzésekről vagy emlékekről, amelyeket egy-egy mondatod esetleg felkavar bennem, mert ezekhez aztán tényleg semmi közöd sincs. Talán igen. "Száz bűn, átok súlya nyom", hogy stílusos legyek, de olyasfajta bizalom nincs köztünk, amelyek miatt múltam sötétebb foltjairól beszéljek, amint részedről sem beszélhetünk ilyesmiről, nemde? Vagy talán nem haraptad ketté a mondatod, mikor a szüleid kerültek szóba, s édesanyádról kellett volna beszélned? - vontam fel a szemöldököm. - Nem kérdeztem s nem is teszem, mert erre nincs szükség a tanuláshoz. Annyi bizalom kialakulásához kettőnk között nem kell beavatnunk egymást a legmélyebb titkainkba, nem lelki testvérekké kell válnunk. Akkor ez a tudomány szinte tanulhatatlan lenne. Nem tettem szóvá azt sem, mikor furcsáltam a szavaidat. Intelligens vagy, az elméd szinte egy toledói acéllal konkurál, mégsem értetted meg, vagy akartad megérteni, hogy egy erkölcsi példában nem számít a kivitelezhetősége. Megmaradtál a materialista felfogásnál. Csak nem maszkot húztál te is? Netán magad előtt nem akartál belegondolni, mert féltél a felmerülő választól? Vagy ez az őszinte oldalad? Nem tudom megítélni, de most nem is volt dolgom. A bizonytalan gondolataimat maszk mögé rejtettem, hisz így udvarias. Miért ültetném beléd kétségeimet? - megráztam a fejemet újfent. - Hamar hozol ítéletet s nem kímélsz másokat csípős nyelveddel, de legalább ez egyenességre vall, ami érték a szememben.
Megvontam a vállamat:
- Nem adhatok mást, mint ami a lényem - közöltem. - A kedvedért sem. Nem érint, ki fog oktatni téged. Ha én, akkor mindent meg fogok tenni az oktatás sikeréért. Ha nem, segítek más oktatót találni. Ha döntesz véglegesen, akkor közöld velem mikor felelne meg az első óra, vagy hogy segítsek mást keresni. Netalán, hogy visszakozol. Ez a te döntésed. Én továbbra sem leszek, nem lehetek őszintébb mint eddig. Az a te dolgod, hogy elhiszed avagy sem.
Amanita Mulchany
hufflepuff
hufflepuff
Amanita Mulchany

TémanyitásTárgy: Re: Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany   Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany Icon_minitimeVas. Júl. 28, 2013 12:04 am

Ha már egyszer lehetőségem nyílt arra, hogy őszintén elmondjam a véleményem Ő, pedig figyelmesen végighallgatott úgy korrekt, ha viszonozom a gesztust, amit felém gyakorolt. Az érvei logikusak voltak el kell, hogy ismerjem itt – ott meg is ingatták szilárdnak hitt véleményemet, ám ahhoz mégsem voltak elegendőek, hogy teljesen átformáljam nézeteimet. Mikor a prof magát írta le aprót biccentettem, csak hiszen ki vagyok én, hogy megvétózzam? Igaz, hogy nem ismerem, nem tudok róla semmit sem, az általam felvázolt rajzott pedig csak pillanatnyi ismereteim alapján igyekeztem hitelesre készíteni. Hogy ez mennyire sikerült, mennyit tévedtem azt nem mostani szavai fogják eldönteni bennem, hanem a későbbiekben mutatott viselkedése. Hiszen lássuk be mondani mindent, lehet, ám a tettek önmagukért beszélnek. Hozzám érve felvont szemöldökkel hallgattam végig a kiselőadást ami, hogy úgy mondjam okozott számomra nem kevés meglepetést. Szóval valamennyit hallott már felőlem legalábbis erre enged következtetni, amit édesanyámról mondott. Pompás legalább a „mesélj a családodról” – részt átugorhatjuk. Az viszont, hogy előítéletes lennék… Valóban így lenne? Tényleg ebbe a hibába estem volna? Bizony meglehet, de inkább az előítéletesség és csalódjak pozitívan, mint ennek ellenkezője és sirassam ostobaságom egy életen át. Különlegessé tenne az őszinteség, vagy ahogyan ő fogalmazott a bátorság mellyel a professzorom szemébe vágom saját lelkiismeretem szavait? Hiszen az esetek 99.99% - ban rosszul sülnek el a szavaim, megbántok embereket vagy épp bajba sodrom magam. Tényleg különleges lennék, azért mert még a kegyes hazugságokra sem vagyok képes? Talán, bár mostanában keresetlen őszinteségemet átokként élem meg inkább, sem mint áldásként, pozitívumként. Most is mire mentem vele…
- Erős jellemem volna, ami előtt egy gyengébb lélek behódol? - tűnődtem el hangosan.
- Szépen fogalmazta meg a valóságot, azaz, hogy bárhol, bármikor, bárkivel szemben megpróbálom érvényesíteni az akaratomat, kerül, amibe kerül, azonban hogy mennyire járok sikerrel… nem tudom. Alapvetően igaz, szeretek vezetni de gyakran inkább tehernek élem meg ezt is, ahogyan a túlzott őszinteségemet is. Akár hiszi, akár nem olykor szívesen feladnám mindezt, ha cserébe végre nyugalomra lelhetnék. – már megint mi a fene van velem? Miért mondtam ezt el neki? Közelítek a határhoz, amit átlépve már nincs visszaút, ha valamikor hát most kéne visszatáncolnom. Miért nem megy mégsem?

És bumm Egyszer csak feltörtek belőlem a beszélgetésünk során elnyomott gondolatok, s nem tagadom így utólag visszapörgetve elmémben az elmúlt néhány perc eseményeit be kell, hogy lássam alaposan „nekiugrottam” a professzornak ám úgy érzem… volt jogalapom. Nem vártam tőle, hogy puszi pajtások, öribarik legyünk sem azt, hogy beavasson élete minden egyes szakaszába, legmélyebb titkába. Meglehet, szavaim mélyen eltemetett emlékeket, rossz élményeket kavartak fel benne, s ennek palástolásaként vette fel előttem annyiszor a maszkjait, ám úgy érzem ezzel, mégis őszintétlen volt velem szemben. Mennyibe telt volna annyit mondani, hogy ugorjuk a témát, nincs közöm hozzá, nem fejtené ki inkább a véleményét, nem ért velem egyet, később kommentálná, esetleg nem véleményezné? De nem… helyette arcot s olykor stílust váltott, engem pedig akarva akaratlanul is elöntöttek a kétségek. Alapvető bizalomról volt szó nem tagadom sem többről sem kevesebbről, ám most őszintén… hogyan lehet valakiben megbízni – akármennyire is – azok után, hogy effélét tapasztalunk tőle? Ezek után még Ő förmed rám? Na megálljunk!

- S lám egy újabb maszk… - mosolyodtam el keserűen.
- Pofákat vágni én is tudok prof. - bukott ki belőlem, majd hogy igazoljam szavaim barátságos kék íriszeimet némi koncentráció segítségével pontosan ugyan olyanná, változtattam akár az övéi. Arcom megkeményedett, hasonlóan az övéhez miközben összecsuktam a kezemben tartott könyvet.
- Tudom, nem a legjobb tükör mivel nemet váltani sajnos vagy nem sajnos, nem tudok, de nagyjából így látom most. Mit gondol? Szívmelengető nincs igazam? - irónia, hát ismét találkozunk, régi jó barátom vagy már.
- Szóval ilyennek lát? Előítéletesnek, értetlennek, materialistának, olyannak, aki a kérés ellenére is maszkot húzott akár csak Maga, csípős nyelvűnek, kíméletlennek? Kihagytam volna esetleg valamit prof? – nem szabad! Csillapodj Ama! Szükséged van Rá, ha apád ügyében előre akarsz lépni, még akkor is ha… Francokat! Nincs szükségem senkire max megoldom másképp!
~ Te is tudod, hogy nem igaz! ~ szólt a kis hang, amit szívem szerint megfojtottam volna csak, hogy ne kelljen elismernem, igaza van.

- Nem érdemel bizalmat… nem érdemli a gondolataimat, de tessék most mégis megkapja őket, lelje bennük örömét. - sziszegtem az íriszem, pedig újfent színt váltottak, ezúttal gyászos feketére, akár aranyszőke hajtincseim.
- Igaza van… elharaptam a mondatot mikor a családomról volt szó, s az édesanyámról kellett volna beszélnem. Maga örömmel beszélne olyasvalakiről, aki elhagyta mit sem törődve azzal, hogy milyen lelki űrt, károkat okoz ezzel egyetlen lánya életében? Maga szívesen mesélne mindenkinek a nőről, aki világrahozatala után úgy dobta el magától, mint egy szörnyszülöttet? Aki még csak egy pillantást sem akart vetni a gyermekére mielőtt örökre hátat fordított volna neki? Mert ez az igazság prof. Az anyám… bárki legyen is ezt tette velem. Megszült majd közölte a gyógyítókkal, hogy még csak látni sem akar. Egyszer sem fogott a karjaiba, egyszer sem csitította sírásomat azzal, hogy átölelt és halkan énekelt. Éveken át vágyódtam utána hasztalan és… - az első néhány könnycsepp könyörtelenül tört utat magának s gördült végig az arcomon miközben körmeimet az előttem álló szék támlájába vájtam. Nesze neked Lascar, remélem most boldog vagy! Egy szavad sem lehet!

- A vágyódás mára gyűlöletté fajult. – suttogtam s a gondolat egy rég olvasott idézetet juttatott az eszembe.
- Óh, jóság angyala, tudod, a gyűlölet mi?
S a görcsös ököl, a keserű könny daca,
amikor pokoli sorakozót ver a
Bosszú, s erényeink őt rohannak követni?
Óh, jóság angyala, tudod, a gyűlölet mi?
- idéztem Charles Baudelaire sorait.
- Nem a megtévesztés volt a célom. – szólaltam meg néhány perccel később fagyos hangon.
- Nekem is megvannak a fájó pontjaim prof akár csak magának vagy bármely más embernek, azt pedig nem vártam, hogy felfedje őket előttem. Annyit kértem csupán, hogy ha kellemetlen a válasz, nem akar, kommentálni vagy tudom is én, mondja ezt, fordítson hátat, míg rendezi a vonásait, ha annyira akarja, de az álarcot kerüljük. Olyan hatalmas kérés ez?

Mély levegőt vettem, dacosan törölve le arcomról a sós cseppeket, akár egy kislány édesapja előtt.
- Ami a korábbi szavaimat illeti, bár megvan a magyarázatom, nem fedem fel most Ön előtt. Úgy gondolja maszk mögé bújtam? Hogy csak játszadoztam? Szíve joga, ebbe nem szólhatok bele. Persze belepillanthat a gondolataimba, válaszok után kutakodhat, kérdés, hogy etikusnak tartja e. Ha úgy dönt ezt, mégsem teszi meg, előbb vagy utóbb magától is le tudja vonni majd a megfelelő következtetéseket velem kapcsolatban, ám a poént úgy döntöttem, magamtól nem lövöm le. – beszéd közben íriszeim szép fokozatosan a mélyfeketéből világosszürkévé halványodtak, ahogy a tincseim is.

- Kérdés, hogy ezek után is hajlandó e tanítani engem dr. Lascar? - használtam ezúttal szánt szándékkal a megszerzett titulusát.
- Amennyiben igen, akár most rögtön hozzá is láthatunk a tanulásnak rajtam, nem múlik. - pillantottam fel rá határozottan.
- Ha viszont másik tanárt óhajt keríteni számomra nem tiltakozhatok, könyörögni pedig nem fogok, hogy ne tegye.

Outfit: This - Notes: Remélem tetszik :$

Sebastien A. Lascar
professor
professor
Sebastien A. Lascar

TémanyitásTárgy: Re: Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany   Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany Icon_minitimeVas. Júl. 28, 2013 1:37 am

- Igen - válaszoltam határozottan a kérdésére. - Pontosan úgy gondolom, hogy ez az erő egy fajtája. Éppen azért hajol meg a gyengébb lélek. Hogy erre büszke lehet-e valaki? Nos az attól függ, mire használja az így nyert hatalmát - vontam meg a vállaim. - A hatalmat pedig igen gyakran éljük meg teher gyanánt, hisz az is, ha élünk csupán s nem visszaélünk vele.
Felvont szemöldökkel figyeltem a testi átváltozását, ahogy a szemei s vonásai megidézték az enyémeket. Dühös kifakadására megrántottam a vállamat:
- Úgy tudtam, közel nagykorú vagy - feleltem. - Nem érzed ezt a viselkedést kissé gyerekesnek? - érdeklődtem. - Mellesleg ha már így kérdezed: ritkán szoktam gyönyörködni a vonásaimban, de mivel borotválkozni, mosakodni én is szoktam, így ismerem őket. Ami meg a felsorolásodat illeti, ez alkalommal elég durván sarkítottál. Kivetted a mondandómból mindazt, ami bármely szinten is negatív, hogy a fejemre tud olvasni, miközben nagyvonalúan átlépted az egyéb általam mondottakat, úgy mint intelligencia, lelki erő, rátermettség, őszinteség, jellemerő. Ez a fajta egyoldalú nézőpont egészen kiváló a veszekedésekhez, de ha nem haragszol meg, annál egy kicsit átlagban több dolgom van, mint hogy ebben részt vegyek. Ha már képes vagy felnőtt ember módjára, higgadtan beszélni, nem csak vádaskodni és szavakkal dobálózni, akkor folytatjuk.
Sokat nem segítettek a szavaim, csak egyre jobban belelovalta magát a dühébe ahogy nézem. És... a fájdalmába. Pillantásom az arcán lepergő, majd aláhulló könnycseppet fürkészte, mi megtörte és ezer szín kavalkádjába roppantotta a délutáni nap fényét. Lassú léptekkel az asztalhoz sétáltam s utántöltöttem a poharát, majd hozzá lépve finoman megfogtam a vállát és a kezébe adtam:
- Idd meg. Most jót fog tenni - kértem igen szelíden. - És nem, nem kértem, hogy beszélj róla, hisz nem kell ahhoz legilimentornak lennem, hogy tudjam: ez fájdalmas emlék nagy eséllyel. Éppen erről beszéltem. Magadba fojthatsz tőlem bármilyen emléket, nem tisztem érdeklődni iránta, ahogy neked sem az enyémek felől. Engem Amanita Mulchany érdekelt, a nő, aki megkeresett. Nem az, aki volt és nem érdekelnek a titkai. Az érdekelt ki vagy. Hogy honnan jöttél, az a te dolgod.
A másik vállára tettem a szabadon maradt kezemet és megszólaltam lágyan:
- Nézz rám - és addig nem is folytattam, míg fel nem emelte a fejét. - Ide figyelj. Többet mondtál ma el, mint amit akartál, vagy amit valaha kértem volna. Nem bízol bennem, ez a te dolgod miért van így. De mielőtt kimész azon az ajtón előszedjük a pálcáinkat. Felesküszöm neked, hogy a titkod biztonságban marad nálam. Ha a kötést megszegik, az visszaszáll, ezt jól tudod. Nem adhatok neked más biztosítékot.
Szándékoltan nem mondtam semmit az anyával kapcsolatos dolgokra vagy érzésekre. Ugyanis nem ismerem eléggé a lányt, véletlenül sem akartam mélyíteni a sebeit feleslegesen. Megráztam a fejemet elengedve Amanitát, majd széttártam a karjaim:
- A neveltetéséből kitörhet valaki, de át nem lépheti - feleltem. - Én ismerem és alkalmazom a társasági, úgynevezett kegyes hazugság fogalmát. Nem mondhattam, hogy nem akarok válaszolni, vagy nincs közöd hozzá, hiszen akartam felelni és természetesen volt közöd. A mondandómhoz, ami őszinte. A bennem keltett egyéb érzésekhez viszont nem - magyaráztam el mégegyszer türelmesen. - És ha elfordulok szótlanul míg rendezem a gondolataim az miben is lett volna jobb? Nem tűnt volna ugyanúgy őszintétlennek? Sőt! Őszintébb lett volna? Ugyanmár!
Egyre nehezebb volt bármit is kezdenem ezzel a fiatal nővel. Olykor éretlen csitrinek, olykor hideg felnőttnek, néha pedig őszintén szólva katolikus inkvizítornak tűnt. Mégsem ment igazán az idegeimre, mert mindvégig érdekes is maradt. Fejcsóválva vizslattam az arcát:
- Nagyon komoly ok nélkül nem szoktam belenézni mások fejébe - válaszoltam nyugodtan. - Most sem fogok ilyet tenni. Mellesleg ez nem etikai kérdés, legfeljebb lelkiismereti. Mellesleg nincs még kialakult véleményem, ahhoz túlságosan összetett személyiség vagy.
Merengve ültem le elgondolkodva egy kissé a szavain, majd lassan bólintottam:
- Rendben van. Őszinte leszek: nagyon heves vérmérsékletű vagy, ezért hivatalosan veszélyes átadni neked ezen tanokat, más szavakkal: tilos - néztem a szemébe nyíltan. - Ugyanis egy heves ember könnyen használja fel a hatalmát. Pontosítok. Könnyelműen, érzelmi okokból is, nem csak a józan logika szavára. Ennek ellenére hajlandó vagyok tanítani téged, noha nem tudom még talán, mit is vállalok ezzel. Ilyen délutánok az évben nem fogják könnyűvé tenni az életemet - mosolyodtam el. - De úgy gondolom megbízhatok a veled született intelligenciádban, ami figyelmeztetni fog, ha túl messzire mennél. Tanítalak téged, ha úgy akarod.
Végigpillantottam rajta, majd folytattam:
- Hallottad az előbbi szavaimat. Ha a ruhád kényelmetlen old meg, ha a cipőd szorít, vedd le. Ha szomjas vagy éhes vagy, akkor szólj és kiszolgállak mielőtt nekikezdünk. Esetleg ha gondolod, a mögött az ajtó mögött - mutattam - találod a mellékhelyiséget.
Amennyiben mindennel végzett egy trónnak is beillő, hatalmas karosszékre mutattam, amely elé Kulgan egy puha lábzsámolyt cipelt.
- Ülj le és helyezkedj el kényelmesen. A kezdet kezdetén csak a házimanóm elméjét kell lebírnod, ez egyszerű feladat lesz, legtöbbeknek 2-3 próbálkozásból megvan, az igazán erős lelkűeknek azonnal, lévén szolgaságra lettek teremtve. De először is átvesszük, hogy miként. Gondold végig az életed most. Hunyd le a szemed és emlékezz, én nem fogok most varázsolni, sem az emlékeidbe nézni. Keress valamilyen szituációt, eseményt, ahol abszolút uralkodtál a dolgok folyásán. Amikor teljes mértékben behódolt valaki az akaratodnak, amikor minden úgy történt, ahogy szeretted volna, függetlenül mindenki más véleményétől. Erős emléknek kell lennie, amiben valóban és teljesen a te akaratod győzött mindenki felett - fejtegettem. - Ha megtalálod ezt az emléket, akkor igyekezz koncentrálni rá. Újra megélni. Átérezni mindazt ami ott és akkor történt...
Kulgan közben letérdelt Amanita széke elé, alázatos testhelyzete is segít talán elmélyíteni a lány érzéseit. Jómagam csak a boromat ittam ki és feszülten figyeltem.
Amanita Mulchany
hufflepuff
hufflepuff
Amanita Mulchany

TémanyitásTárgy: Re: Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany   Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany Icon_minitimeVas. Júl. 28, 2013 5:24 am

Ha létezik a világon olyan ember, akiről elmondható, hogy sikerül pillanatról pillanatra összezavarnia az nem lehet más csakis Sebastien Anthony Lascar. Most komolyan az ürge szép lassan a tébolyba taszít kiszámíthatatlan viselkedésével, hangulatváltozásaival. Egyik pillanatban szelídnek tűnik, szinte kenyérre kenhetőnek, míg a másikban arca megkeményedik, érzem sikerült alaposan felhergelnem. Újabb csapó, s lám a prof már újra könnyed, lazán beszél, csak úgy peregnek az ajkairól a szavak. Snitt és jön a beolvasás, fagyos majdhogynem jéghideg tekintet. Ijesztő lenne, ha még mindig kislány volnék, aki retteg az éjszaka közepén ablakát verdeső faágaktól miket karmoknak, lát, szörnyetegeknek. Félnék tőle, ha még mindig gyermekszemmel látnám a világot ahol minden olyan hatalmas, idegen és félelmetes. De ennek már vége, felnőtt fejjel a világ sem olyan már, mint rég, egy fagyosnak szánt tekintetnél pedig jóval többre van szükség ahhoz, hogy berezeljek. Újabb váltás, újabb kép, a prof ezúttal szelíd, a hangja lágy s borral kínál, hogy némiképp össze tudjam szedni magam. Mennyi arc, mennyi érzés rövid idő leforgása alatt. És ez még csak a kezdet ki tudja mi mindent, tartogat számunkra még ez a mai nap…

Drága jó apám sokszor mondta már, hogy az egyik legnagyobb hibám, hogy sosem tudom befogni a szám. Meglehet, hogy igaza van főleg, mivel az esetek többségében hagyom, hogy magával ragadjanak az érzelmeim, hagyom elszabadulni a bennem dúló hurrikánt és pusztítok mindent, ami csak az utamba kerül. A jellemem, a szokásaim nem könnyítik meg az életem egy cseppet, sem hiszen ha csak roxforti éveimre tekintek ormótlan bűnlajstrom, köszönget vissza. Nem is értem, hogy lett belőlem mégis csak prefektus. Belőlem az örök elégedetlenből, a feleselőből, a visszaesőből. Nem vagyok egy minta diák, sem pedig se**nyaló, a szabályokra pedig úgy tekintek, mint holmi útmutató. Ha úgy tetszik, betartom, ha úgy tetszik, átlépem hangulat, szituáció kérdése az egész. Ilyen emberből mégis hogy lehetne megbízható prefektus? A felkérés pillanatában nem tudtam, sírjak vagy nevessek, de hülye lettem volna visszautasítani a kezembe adott szabadságot, hatalmat. Előfordul ugyan, hogy büntetéseket osztok, ám az esetek többségében csukott szemmel járok. Ejnye - ejnye rossz szokás, van belőle jó néhány.
- Ön nyert!

Két szó, amit lemerem fogadni senki az ég egy adta világon nem nézett, volna ki belőlem, Amanita Mulchanyból aki egyszerűen képtelen veszíteni. Sokkoló két szó, ami bár még engem is letaglózott mégis elhagyta az ajkaimat miközben a professzor íriszeibe fúrtam a tekintetem.
- Fennakadhatnék azon, hogy gyerekesnek nevezte a viselkedésem, ahogyan azon is, hogy Ön szerint kiforgattam a szavait vagy… te jó ég annyi mindenen ám ezúttal úgy döntöttem nem teszem. Ön nyert professzor, megadom magam. – kortyoltam bele a kezembe adott pohár borba. Nem tudnám pontosan megmondani mi késztetett arra, hogy visszavonulót fújjak, vagy ahogyan a papa szokta mondani: behúzzam a karmaimat, de tény és való, hogy végül megtettem. Talán a türelme, amit felém, tanúsít, talán amit a pálcákról és az esküről mondott, vagy az őszinte elismerés, hogy ellentétben másokkal „jól bírja a kiképzést”. Fene tudja. Mi tagadás igaza van, már abban, hogy másra kéne felhasználni az időt nem a veszekedésre.

Feszült figyelemmel kezdtem fürkészni az arcát, várva a férfi végső válaszára a tanításommal kapcsolatban, ám abban a pillanatban mikor a „tilos” szó elhagyta az ajkait néhány pillanatra az ütő megállt bennem. Még jó, hogy nem szóltam semmit, kivártam a folytatást is mivel hála az égnek a végső közlés kedvező volt számomra. A fene essen bele kis híján az infarktust, hozta rám. Nagyon vicces… persze értem én, ez volt biztos az elégtétel, amiért szembe mertem szállni vele. Gratula prof 1 - 0 a javára. Egyelőre!
- Ne ijesztgessen! - csúszott ki a számon önkéntelenül egy megkönnyebbült sóhaj kíséretében.
- Kisdobos becsületszavamat adom arra, hogy az elsajátított tudásomat rossz célra nem használom fel. – mosolyodtam el halványan a poharat, pedig az asztalra helyeztem.
- Ebből ma már nekem többet nem szabad, mert a végén még meggondolja magát… - viccelődtem miután az a bizonyos kődarab végre valahára legördült a szívemről én, pedig kissé felszabadultam.
- Más sem hiányzik, mint, hogy dalra fakadjak… újra. Vagy valami még annál is rosszabb... - hát igen, ha nem volnék képes magamon nevetni nem is, lenne élet az élet.

- Rendben. - válaszoltam a professzor szavaira majd visszaléptem a szék mellé.
- Sem éhes, sem szomjas nem vagyok… - magyaráztam miközben szép komótosan, elkezdtem kigombolni a rajtam lévő mellény gombjait, majd mikor végeztem kibújtam az említett ruhadarabból s a szék támlájára hajtottam azt.  
- Egyedül ezek a vackok őrjítenek meg. - bújtam ki a nyakkendőmből is, amit a mellény tetejére helyeztem ezt követően, pedig kigomboltam a blúzom felső két gombját. Nem is értem hogy voltak képesek ilyesmit előírni egyenruhának, ám még így sem, lehet egy szavam sem, mivel a talárt nem viselem, a nyakkendőt is általában csak lazán…
- Már csak egy pillanat. - ezzel a csuklómat olykor kissé szorító órától s karkötőtől is megváltam melyeket a táskámba csúsztattam, ami mellé a két cipőmet is helyeztem.
- Kész vagyok. - jelentettem ki izgatottan várva a folytatást.

Bólintottam az utasításra majd kényelmesen el is helyezkedtem a fotelban. Bízva abban, hogy a professzor valóban nem fog majd az elmémben olvasni lehunyt szemmel kezdtem pörgetni a lapokat életem képeskönyvében, keresve - kutatva a megfelelő emléket, ami elég erősnek mondható. Nem egyszerű lévén az első ötven - hatvan oldal csakis olyan képekkel volt teli miken fejet hajtva édesapám akarata előtt végül akképp cselekedtem, ahogyan azt ő parancsolta. Mélyebbre kellett tehát ássak, sokkal - sokkal mélyebbre.
- Legközelebb kettőt és könnyebbet tanár úr. - motyogtam majd kissé összeráncolva a homlokomat még intenzívebb koncentrációba, fogtam. Kell lennie valahol egy olyan emléknek ahol abszolút az én akaratom kerekedett felül, én irányítottam. Áhá! Megvan!

Egy évvel ezelőtt történt, pontosan a tizenhatodik születésnapom előestéjén mikor édesapámmal a szobámban ülve arról beszélgettünk ki mindenki lesz jelen a másnap esti bálon. Emlékszem nem voltam túlságosan elragadtatva mikor a papa felsorolta azt a sok, számomra ismeretlent, akit ilyen vagy olyan okból, de kénytelen volt meghívni. Munkatársak s azok családja, üzletfelek, nagyfőnökök, befolyásos ismerősök s azok ismerősei valamint tulajdonképpen a Százholdas Pagony és a Négyszögletű Kerek Erdő összes lakója… Konkrétan le voltam törve mihelyst megértettem egy újabb formális bál vár majd rám, ahol kevés barátom lesz majd jelen, ám annál több kellemetlen alak, akivel mégis smúzolnom kell. Meg sem próbáltam már ellenkezni mivel teljességgel hasztalan lett volna. A meghívók már ki lettek küldve, a vendégek pedig már vissza is igazolták érkezésüket így nem volt már mit tenni, még ha akartam volna sem. Tulajdonképpen beletörődtem az elkerülhetetlenbe és már épp léptem volna át a vendéglistáról a menü megbeszélésre mikor a papa váratlanul, felhozta, hogy még két, különleges vendéget várunk majd, nevezetesen Mr. Roger Blackstonet s fiát Davidet. Nem értettem mitől számítanak ők különlegesebbnek a többi meghívottnál, ám a válaszra nem kellett túl sokáig várnom. Apám rövidke habozás után felkelt az ágyamról majd az ablakhoz lépett s gondosan elkerülve a pillantásomat belefogott a magyarázatba. Mint kiderült néhány évvel azelőtt Ő és az öreg Mr. Blackstone egyezségre jutottak egymás közt David és az én házasságomat illetően erről, azonban én mit sem tudtam. Persze gyanítom mondanom, sem kell mennyire kiakadtam, mikor pedig a papa befejezte a mondandóját, hangot is adtam éktelen haragomnak. Tomboltam, törtem – zúztam, miközben apa hiába próbált meg csitítani nem járt túl sok sikerrel. Még a felesége is megjelent, ám őt, ahogy volt kipenderítettem a szobámból. Semmi köze sem volt az ügyünkhöz az pedig, hogy mégis megpróbált beleavatkozni csak inkább feltüzelte bennem a haragot. Ultimátumot fogalmaztam meg végül apámmal szemben, életemben, először amiben két lehetőséget adtam számára: Vagy lefújja az egész kezdeményezést és a későbbiekben rám, bízza a párválasztást… vagy örökre elhagyom a házat, és többé nem lát. Szerencsére komolyan vett mivel nem minden nap fenyegetőztem ilyesmivel, a másnapi bálon pedig híre hamva sem volt a Blackstone - oknak.

Ahogy az emlék lepergett lelki szemeim előtt az ajkaim akarva akaratlanul is elégedett mosolyra húzódtak. Mekkora „győzelem” volt ez, te jó ég. A testemet, lelkemet hirtelen öntötte el az akkori diadalérzet, ami kellő határozottsággal ruházott fel.
- Megvagyok professzor, és most?

Outfit: This - Notes: Olyan amilyen...

Sebastien A. Lascar
professor
professor
Sebastien A. Lascar

TémanyitásTárgy: Re: Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany   Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany Icon_minitimeHétf. Júl. 29, 2013 6:32 am

Elnevettem magam:
- Rosszul állsz hozzá Amanita - válaszoltam. - Ez nem verseny és nem is valamiféle párbaj. Itt nincsenek győztesek és vesztesek. Azért köszönöm az elismerő szavakat, azt hiszem - vigyorogtam barátságosan.
Az ígéretére bólintottam egy nagyot:
- Mint mondottam megbízok benned e tekintetben. Lobbanékony vagy talán, de erős az erkölcsiséged és intelligens vagy, azt hiszem gátat fogsz tudni vetni az elhamarkodott döntéseknek - biccentettem.
Nyugodtan hagytam a felkészülést a megfelelő fizikai állapot elérésére. Azért nem álltam meg, egyre jobban elidőzött a tekintetem megkapó idomain. Őszintén szólva bőven lett volna mit nézni, ha egy kissé kevésbé vagyok úriember. Átlag magas volt, jómagam jobban szeretem a magas lányokat, de ízlés dolga, a többi azonban... Na abban nem lehetett kivetni valót találni. Karcsú boka villant elő így a cipők nélkül, a lábszárhoz simuló nadrág amúgy is sokat mutatott, illetve az immár megnyitott blúz szintén. Alkatra karcsú, de igen formás, sok sporttevékenység hagyta rajta a nyomát. A leomló (most éppen) szőkés hajzuhatag keretezte arányos, szimmetrikus arc, a nagy, kifejezetten igéző szemek... Elgondolkodást mímelve a föld felé szegeztem a tekintetem és inkább csak a szép ívelésű bokák lépteit követtem, mielőtt fentebbi testtájakon időzve nem éppen ide illő gondolatok nehezítik meg a tanítást. Az egyenruhát firtató kérdésre csupán egyetértő mordulásra futotta. Ezzel jelenleg valóban egyet tudtam érteni, az a zárt, takaró ruházat olykor valóban marhaság.
Megvártam míg lerogy a fotelbe, felcsapja a lábait a zsámolyra, felméri az elé térdeplő manót, majd a gondolataiba mélyed. Nem reagáltam a megjegyzésre, hisz ez úgyis szükséges volt, ez meg nem valódi tiltakozás.  Csendesen álltam és néztem amint egy verejtékcsepp gördül alá a homlokán, amint magába mélyed. A jelzésére felvettem a pálcámat és a manó felé intettem lassan:
- A pálca a két szem közé mutat, az ige pedig: Legilimento. Le-gilliimeentooo - hangsúlyoztam lassan.
A lány megpróbálta, de percekig tartó küszködés után végül fáradtan hanyatlott alá a karja. Mosolyogva fogtam meg a vállát:
- Ez így kevés Amanita - kezdtem magyarázni. - Úgy kell viselkedned, hogy valóban a hatalom érzetének irányából tudj Kulganhoz fordulni. Nem elég erőt érezni, mutatni is kell. Tudnod kell, hogy erősebb vagy nála, tisztában kell lenned vele, hogy nálad van a gyeplő, a te akaratod szerint kell történnie a dolgoknak. Érezned kell, hogy hatalmad van a manó felett, nem állhat ellen neked és te itt és most bizony élni is fogsz ezzel. Hmm... Adj néhány utasítást Kulgannak. Ne kérj, utasítsd. A tudatalattid könnyebben fogja elfogadni a helyzetet - magyaráztam. - Bátran!
Megvártam, amíg három különböző utasítást ad a házimanómnak, amelyeket az rendben végre is hajtott, bármi marhaság legyen is. Utána újra próbálkozhatott s én kíváncsian vártam az eredményt.

Amanita, amennyiben sikerül a koncentrálás a következő emléket láthatja Kulgan fejében:
A manó azon gondolkodik, honnan ismerős neki Amanita neve. Napokkal ezelőttről ugyanez a szoba ugrik be neki, ahol a professzor ül és egy fiatal, nyurga Mardekáros diák áll vele szemben, akiben felismerheted Peter Griffithst. A fiú tiltakozva szólal meg:
- Tanár úr én a prefektusi posztra teljesen alkalmatlan vagyok! - érvel hevesen. - Nem is szeretném és nem is vagyok megfelelő erre!
- Ebben nagyon tévedsz Peter - csóválja a fejét a történész.
- Na de... - keresgéli a fiú az ellenérveket. - Például... Például nem vagyok aranyvérű. Melyik háztársam hallgatna rám?
- Éppen azért választottalak, mert félvér vagy - közli Bastien hidegvérrel. - Éppen ezért. A Mardekárban erős az összetartás az aranyvérűek között. Te sosem hódoltál be ennek az irányvonalnak, alig titkoltad a megvetésed azok iránt, akik minden értéket ebben mérnek. Ez a mi házunkban nagyon bátor és nagyon nehéz döntés lehetett. De felvállaltad. Te nem fogsz valakit elengedni csak azért, mert a vére tisztább. Veled megbomolhat ez az aranyvérű véd- és dacszövetség, amely mostanra kialakult. Sajnálom Peter, de a döntésem végleges, vedd el azt a jelvényt.
- Tanár úr..
- Bizonytalan vagy, de ez idővel elmúlik - rázza a fejét a prof. - Erős az erkölcsiséged és az elveid, ráadásul tudsz szemet hunyni is, ha kell. Ez kiemel minden más jelölt közül. Ne kéresd magad - int újra, mire a srác kényszeredett mozdulattal elveszi a jelvényt, majd köszön és kifelé indul. Már az ajtónál jár, mikor a tanár utána szól:
- Peter! Láttam az évnyitón egy lányt, azt hiszem a Hugrabug Házból. Igen. Őt - pálcája könnyed intésére megjelenik az arcod a kristálygömbjében. - Meg tudod mondani kicsoda ő?
- Természetesen - biccent a friss prefektus. - Ms Amanita Mulchany.
- Mit tudsz róla? - érdeklődik a történész.
- Keveset - feleli őszintén Griffiths. - Nagy múltú, aranyvérű család sarja. Amennyire hallottam szókimondó és bátor teremtés. Nincs vele közelebbi kapcsolatom - vonogatja a vállait - mondjuk úgy nem egy körből származunk és nem egy helyre tartozunk.
- Az aranyvérűek elleni fenntartásaid olykor ellenszenvvé fajulnak - figyelmezteti a tanár, - nem mindenki hordja az egekben az orrát. Nos... van elképzelésed róla, hogy esetleg miért érdeklődne utánam?
- Őszinte lehetek tanár úr? - érdeklődik a fiú.
- Természetesen - bólint Lascar.
- Még ha tudnám is, akkor sem az én dolgom. Majd ha Ms Mulchany úgy dönt, elmondja magának, ha így van - közli epésen a meglepett tanárral.
- Nocsak! Ha ennyire titkolózol még azt hihetném diákszerelem áll a háttérben - nevet barátságosan végül. - Csak nem ő az elérhetetlen plátói szerelem?
- Már bocsánat, de ehhez végképp nem lenne köze, ha így is lenne - közli hidegen. - De ha akarja válaszolok: nem, nem érdeklődöm így utána. Pusztán aljas dolognak tartanám, ha valamit továbbadnék róla a tudta nélkül, még ha valahogy a fülembe is jutna. Végeztünk?
- Igen, mehetsz Peter - biccent a tanár.
A srác távozik, Bastien még egy ideig szemléli az arcképed a gömbben, végül csak úgy magának megszólal:
- Amanita Mulchany. Hamarosan utánanézek az aktáinak - mormolja.
- Miért? Kicsoda ő úrfi? - kérdezi Kulgan.
- Fogalmam sincs - feleli őszintének tűnően a férfi. - De azt hiszem, ha jól olvasom a tekinteteket, hogy hamarosan meg fogom tudni. Egyelőre annyi biztos, amit Peter elmondott az előbb. Na meg, hogy elképesztően gyönyörű nő. Így azt hiszem a társasága mindenképpen érdekes lesz. Mindenben szeretem a szépet, ennek a lánynak meg az összes klasszikus művész a lelkét is eladta volna, ha egy szobrot vagy festményt csinálhat, amihez modellt áll. Már csak ezért megéri megismerni - nevet fel, majd eltünteti a képet, aztán a manóra mosolyog: - Pihenj te is egy kicsit Kulgan, nehéz napod volt neked is...

Egyelőre ennél tovább nem bírod fenntartani a koncentrációt.
Amanita Mulchany
hufflepuff
hufflepuff
Amanita Mulchany

TémanyitásTárgy: Re: Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany   Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany Icon_minitimeHétf. Júl. 29, 2013 8:46 am

Azt hittem készen állok, hiszen sikerült megtalálnom a tökéletes emléket elmém rejtett zugaiban mely kellő erővel kellett volna, hogy felruházzon, ám amikor végül követve a professzor utasításait, a pálcámat a manó két szeme közé szegezve, határozott hanglejtéssel kiejtettem a varázsigét nem történt az ég egy adta világon semmi sem. Csődöt mondtam. Ezen felszívva magam percekig próbálkoztam, különböző határozottsággal, hanglejtéssel, pálcamozdulattal, ám a kísérleteim sorra csúfos kudarcot vallottak. Remek, tehát még ahhoz is béna vagyok, hogy egy manó fejében kutakodjak, apáméba ezek szerint esélyem sem lesz. Na nem! Valahogy sikerülnie kell! Újabb néhány perc, újabb sikertelen próbálkozások, így hát végül kissé letörten eresztettem le a pálcám s függesztettem a tekintetemet a professzorra.
- Hol rontottam el? - bukott ki belőlem a kérdés, amit villámgyorsan meg is válaszolt.
- De én sosem szoktam utasítgatni a manókat, képtelen vagyok rá. Mindig megkérem őket, ha szükségem van valamire, hiszen szívességet tesznek nekem és utána meg is köszönöm a fáradozásaikat. Nem tudok csak úgy dirigálni nekik. - csóváltam meg a fejem elkeseredetten. Egy újabb vonás, ami nem passzol egy nemes aranyvérű család sarjához, tudom nagyon jól apa, eleget hajtogatta már. A tekintetem az előttem térdelő manóra szegeződött s csak egy hajszál választott el attól, hogy felsegítsem ebből a nevetséges pozitúrából mikor az elmémen átvillant édesapám néhány órája kézhez kapott levele. Nagy úr a muszáj…
- Hát jó. – sóhajtottam végül alaposan elásva magamban a M.A.J.O.M tagságomat és törni kezdtem a fejemet, hogyan lehetne a dolgot viszonylag „fájdalommentesen” megoldani. Egy – két perc elteltével meg is született a tökéletes három feladat a fejemben.
- Kulgan. - szólítottam meg határozottan.
- Tedd az asztalon heverő könyvet a táskámba. - adtam ki az első utasítást, amit a manó egész gyorsan meg is tett.
- Most… mesélj el nekem egy kínos pillanatot Lascar professzor életéből. – aljas húzás volna? Talán… talán nem. Figyelmesen hallgattam a történetet ami, nos, hogy úgy mondjam… lesokkolt.
- Én… én öhm… hát szóval… - megköszörültem egy kicsit a torkom, hogy össze tudjam kapni magam az utolsó parancshoz.
- Kutasd fel a professzor italos készletét, válaszd ki belőle a legjobb whiskyt, majd az üveggel együtt, természetesen azok után, hogy olvastam a gondolataidban, menj el, keress egy kellemes, békés helyet ahol ülj le, iszogass az italból és lazíts egy kicsit. - mondtam mire a manó el is tűnt néhány pillanatra majd a prof féltve őrzött üvegével tért vissza s térdelt le elém ismét. Pompás.

- Nos akkor… próbáljuk újra. - mondtam ezt inkább magamnak, sem mint a másik két jelenlévőnek, majd felemelve a pálcámat a manó két szeme közé szegeztem azt.
- Legilimento. – ejtettem ki ezúttal biztos, parancsoló hangon a varázsigét, mire azon nyomban magam előtt is láttam a manó fejében lezajlódó emléket. Néhány nappal korábbi volt csupán, a jelenet résztvevői pedig nem voltak mások mint a professzor, Peter Griffiths és Kulgan. 3 – 4 percig tartott csupán a „felvonás” ám annál érdekesebb dolgokat tudhattam meg belőle. Először is, Petert akarata ellenére nevezték ki prefinek. Ki hitte volna? Másodszor a prof tőle szerzett meg egy - két információt rólam amiért egyszer majd biztosan nyakon vágom a srácot, de legalább volt benne annyi, hogy kiálljon értem és ne fecsegjen el mást. Harmadszor a drága dr. Lascar utánam nézett a roxforti aktákban… ez viszont már baj. Nem is kicsit! Oké, hogy kiszúrt és kíváncsi lett, de ehhez nem volt semmi joga! Az az akta olyan dolgokat rejt ami csak rám és az igazgatónőre tartozik nem egyszerű mágiatöri professzorokra. Ejnye – ejnye prof… ezért még kapni fog. A negyedik információ, pedig amit már ez előtt is hallhattam, hogy a prof szépnek talál. Érdekes hasonlat volt az a művészes rész, lehet, egyszer majd elsütöm bennfentes poénként.

- Au… - szisszentem fel mihelyst „kirepültem” az emlékből.
- Prof azt hiszem, nem kaptam meg a tájékoztatót… tudja a szokásosat ami a felmerülhető kockázatokról és mellékhatásokról szól. - motyogtam miközben finoman, megmasszíroztam egy kicsit a halántékomat.
- De azért tanúságos volt. - jelentettem ki majd felkelve a helyemről a zsámoly előtt térdelő manó elé léptem.
- Nagyon szépen köszönöm a segítséget, és, hogy betekinthettem a fejedbe Kulgan. - ennyi, képtelen vagyok meghazudtolni önmagam, jöhet a kövezés. Lehajoltam és felsegítettem a manót egy apró, barátságos mosollyal.
- Azt hiszem, most már mehetsz, teljesíteni a harmadik parancsomat. Leginkább a csillagvizsgálót ajánlanám erre a célra vagy a tó mellett, a szomorúfűz alatti árnyékos helyet. – kacsintottam rá majd amennyiben a professzor nem rendelkezik, másképp várakoztam egy keveset, míg a manó elhagyta a szobát.

Kettesben maradtunk én pedig kissé feszülten pillantottam Lascar professzor arcára. Mi volna most részemről a helyes döntés? Úgy tenni mintha Kulgan nem is mesélt volna semmit sem, és várni a következő utasítást? Bocsánatot kérni az esetleges pontatlan megfogalmazásért, ami félrevezethette szerencsétlen manót s ennek a történetnek az elmesélésére, késztette? Mentegetőzni, hogy nem, valóban nem ilyesmire lettem volna kíváncsi?
- Én öhm… szóval… - túrtam bele zavartan a hajamba. Na jó kis időnyerés…
- Szóval az emlékben, amit láttam… khm. - vettem mély levegőt. – Önt láttam professzor és az egyik évfolyamtársamat Peter Griffithst. Egészen pontosan az a jelenet pergett le a szemeim előtt mikor Ön prefektusnak nevezte ki a tiltakozó srácot, majd mielőtt az elhagyhatta volna a szobáját rólam faggatózott tőle. Azt is láttam, még amit utána beszélt a manójával, hogy bele fog pillantani az aktáimba… - folytatás direkt nincs, pusztán egyértelmű pillantással hozom a tudtára, hogy tovább is hallottam.
- Aztán megszakadt a kép, és belenyilallt a fejembe a fájdalom. – léptem az asztalhoz majd terveimmel ellentétben mégiscsak kortyoltam egy keveset a borból, hogy az némiképp oldjon a zavaromon és csillapítsa a lüktetést a homlokomban.

Outfit: This - Notes: Smile

Sebastien A. Lascar
professor
professor
Sebastien A. Lascar

TémanyitásTárgy: Re: Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany   Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany Icon_minitimeKedd Júl. 30, 2013 4:21 am

Ellenkezve megráztam a fejemet Amanita felé:
- Bocsáss meg, de nem értek egyet - válaszoltam. - A házimanók mágikus lények, akiket szolgálatra teremtettek egykoron. Ez a döntés vitatható, viszont mi már csak az eredményével szembesülünk. Márpedig, ezt kénytelenek vagyunk elfogadni, csak akkor tudják teljesíteni az életcéljukat, ha a szolgálatunkra lehetnek. A felszabadított manók túlnyomó része általában depresszióssá válik, sokuk képtelen fenntartani önmagát, olyan is volt sajnos sok esetben, hogy öngyilkosok lettek, mert azt hitték a gazdájuk elzavarta és nem megajándékozta őket. Kulgan segít nekem s mert ezt szeretném, most szolgálni akar téged. Engedd, hogy teljesíthesse a vágyait és engedd el a parancsoló éned. Én sem szoktam bántani őt, nem is engedem neki sem, de a ló túloldala sem jobb véleményem szerint. Gyerünk Amanita - intettem az apróság felé.
Mosolyogva figyeltem, ahogy a manó gyors mozdulatokkal és illő tisztelettel elsüllyeszti Amanita táskájába a könyvet, szépen össze is rendezve a beledobált dolgokat, majd visszakuporodik a lány elé. A második parancsra azonban felszaladt a szemöldököm és pengeélessé vált ajkaim vonala. Kulgan félve nézett felém, mire biccentettem egyet:
- A pokolban felelünk a hibás döntéseinkért és a rosszul megadott bizalomért is - feleltem színtelen hangon. - Hallottad a parancsot, tégy hát aszerint. Sebastien Lascar nem hazudtolja meg adott szavát.
- Igenis úrfi - felelte nehézkesen nyelve a manó, majd felnézett a hugrás lány szemébe félénken. - Kín? Hát az úrfinak volt egy jegyese. Így mondják az olyan hölgyeket, akik majd később a család tagjává válnak, ugye? Kulgan nem biztos benne... De úgy hiszi. Kulgan tudja, hogy úrfi nagyon szerette Rita kisasszonyt, mert sokszor megcsókolta a száját és esténként simogatta a képét az ágyban fekve, meg olyan... őőő... írt neki olyan levelet is, amiben hasonlóan hangzanak a sorok végei - kereste a szavakat.
- Versnek hívják Kulgan - jegyeztem meg csendesen, rekedt hangon. Már tudtam, hogy szerencsétlen csatlósom félreértette a lány szavait, mégsem állítottam meg. Miért? Mert egy Lascar mindig megtartja a szavát. Mert megérdemeltem a büntetésemet, mikor rosszul mértem fel a lányt és elvállaltam a tanítását. Komor tekintettel hallgattam.
- Na és amikor Rita kisasszony küldött az úrfinak egy levelet, amelyben megírta, hogy nem is szerette sohasem és valaki másért dobog a szíve, egy varázstalan emberért, akkor Sebastien úrfi azthiszem szenvedett. Kínt érzett. Legalábbis sohasem szokott olyan sokat inni azokból a furcsa, erős illatú italokból. Meg sokáig húzogatta egy kés lapját a csuklója alatt és Kulgan már egészen félt, olyan szemekkel nézett maga elé. Aztán belevágta a kést a falba és olyan furcsa dülöngélő léptekkel kiment a konyha felé és akkor elesett. Rá az üvegasztalra, ami összetört és az úrfi karja sok helyen vérzett. Kulgan akarta hozni úrfinak a pálcája, de akkor azt mondta, hogy nem baj. És hogy legalább tudja, hogy él még, mert csak az vérzik. Aztán kiment a fürdőszobába, és ott leguggolt és sírt. Sokáig. Meg hányt is. Meg ivott és elaludt a hideg kövön és Kulgan félt, hogy megfázik. Másnap meg megvagdalta a saját ujját, mert nem tudta jól lehúzni a gyűrűt, amit Rita kisasszonytól kapott és elvitte egy zálogházba, ami mugli pénzt kapott érte, azt meg odaadta egy olyan embernek, aki... őőő... akinek nincs lakása és a padokon alszik. És néha, mikor nincs itt senki, csak Kulgan, akkor az úrfi még sokszor szokott sírni, meg inni is olyan színes, csípős illatú italt és olyankor Rita kisasszonyt emlegeti. Néha meg is szokta csókolni a képét, máskor meg csúnyán beszél. De Kulgan azt hiszi, ez az úrfinak nem jó és így kín - próbálta körülírni.
Míg beszélt elfordultam. Mintha egy izzó nyársat döftek volna bele a szívembe a manóm minden egyes szava után, mégsem szóltam közbe. Nem. Vállalom a büntetésem. Mostanra összeszedtem magam és lassú mozdulattal letöröltem az arcomról egy könnycseppet s visszafordulva rekedten suttogtam, mégis jól érthetően:
- Elég lesz Kulgan - szóltam halkan. - A kisasszony valami olyasmire gondolt, mint mikor a vén De Fronthe úr bálján elszakadt a nadrágom szíja tánc közben - magyaráztam. - De azt hiszem így is meg van elégedve az eredménnyel, sikerült kellemetlen helyzetbe hoznia.
A manó ijedten meredt rám, úgyhogy hamis, ám kifejezetten megnyugtató mosolyt bűvöltem a képemre:
- Nyugodj meg. Jól csináltad - biccentettem, majd a lányra néztem minden érzelem nélkül, magamba zárva újra a fájdalmam: - A harmadik következik.
Az utasítás után Kulgan behúzta a nyakát és ijedten szólalt meg:
- Kulgan nem tudja melyik lenni a legjobb, vagy melyik lenni whiskey - szólalt meg remegős hangon. - Kulgan megbünteti magát. Kulgan összetöri kalapáccsal bal keze. Az jó lesz? - érdeklődött megbocsájtást keresve.
- Nem, az nem lesz jó - feleltem barátságos arccal. - Ehelyett bemész a hálóba és alsó sor, balról a második üveget viszed, az a keresett. Nem bünteted meg magad, elég büntetés lesz a holnap reggel úgy hiszem. Méregerős ital és mivel te nem vagy hozzászokva, nagyon beteg leszel, úgyhogy estig meg se lássalak majd, pihend ki. Na menj!

Ez után sor került magára a gondolatolvasásra. Az én lelkem még háborgott, így nehezen tudtam rávenni magam, hogy odafigyeljek, de a tanítványomnak szüksége volt rám, így muszáj voltam lecsillapítani háborgó érzéseimet. A lány szemei elrévedtek, talán észre sem vette, mikor Kulgan közelebb húzódva a két lábfeje közé hajtotta a fejét, de tudat alatt érzékelte. A manó pontosan tudta, mit kell tennie a megfelelő lelki állapot eléréshez, a fizikai példák általában a legegyszerűbbek és ezért a leghatásosabbak. Végül Amanita magához tért. Tudatosan már meg is lepődött a manó testhelyzetén, de azonnal fel is segítette a földről köszönetet mondva. Kulgan remegve pillantott rám:
- Minden rendben - feleltem a ki nem mondott kérdésre. - Az úrnő nem haragszik rád, azért küld el, mert meg szeretne jutalmazni, nem pedig mert haragos. Most menj és holnap estig ne is lássalak - tettem hozzá túlhangsúlyozottan játékos hanglejtéssel, hogy biztosan megértse. - És nem dolgozol holnap. Pihensz. Mondom: pihensz. Értve?
- De úrfi...
- Kulgan, holnap meg fogod tapasztalni: a másnaposság nem tréfadolog - nevettem. - Rád fog férni. Hidd el!
- Igen úrfi - sóhajtott a manó, majd távozott.
Amanita szavaira értően bólogattam:
- Igen, ez alig pár napja történt. Remélem a prefektusi kinevezésekért nem akarsz most felelősségre vonni - vontam meg a vállaim. - Mr Griffiths kinevezését ma sem tenném másként. Pont. Ami az aktát illeti, meglehetősen olvasmányos - ismertem el. - Nem tudom tisztában vagy-e vele, de ha egy tanár büntetést oszt ki, általában kikéri előtte az aktáját a delikvensnek. Az első három éveden huszonkét bejegyzés szerepel Vainwright tanár úrtól. Márpedig mikor negyedikes lettél már nem is tanított itt, vagyis nem azért nincs, mert annyival kevesebb dolga lett volna veled. Légy őszinte: pikkelt rád a rúnaismeret tanár, vagy tényleg ennyire nehéz eset voltál? - érdeklődtem most már azért némi mosollyal. - Amúgy pedig igen. Elismerem mondtam olyasmit, hogy szép vagy - folytattam a ki nem mondott megjegyzésre. - Szeretem a szépet mindenben - intettem körbe könnyedén a festményeken és az antik bútorokon. - De nem ezért vállaltalak el, ne aggódj és ne kezdj ilyen tépelődésbe - ráztam a fejemet. - Ez nem azon múlik. Maradj ülve.
A fotel mögé sétáltam és két-két ujjammal finoman, de szakértően átmasszíroztam a halántékát, közben röviden tettem hozzá:
- Az első óráim után nekem majd szétrobbant a fejem, úgyhogy kb tudom mit érzel, a védekezés sokkal megterhelőbb viszont - figyelmeztettem. - Jobb már? - érdeklődtem pár perc múlva.
Amanita Mulchany
hufflepuff
hufflepuff
Amanita Mulchany

TémanyitásTárgy: Re: Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany   Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany Icon_minitimeKedd Júl. 30, 2013 6:47 am

Éreztem, hogy a parancsolgatás nem jó ötlet a részemről nem csak, azért mert nehéz szolgaként tekintenem szerencsétlen házimanókra ám azért is, mert bár akkor sem ismerném el, ha pálcát szegeznének a fejemhez és az életem, volna a tét, ám kétségtelen, hogy nincs meg hozzá a megfelelő bölcsességem, tapasztalatom. Erre világított rá a következő kis jelenet is.

Az első parancs teljesítése viszonylag hamar végbe is ment én pedig egy elégedett mosollyal nyugtáztam, hogy sem, a manónak sem pedig nem okozott a dolog különösebb rossz érzést, erőfeszítést. A második ellenben… hogy miért nem szakadt rám a plafon abban a minutumban mihelyst egyáltalán csak felmerült bennem ez a gyermeteg elgondolás. Kínos szituációt akartál hallani Nitácska? Hát most aztán alaposan megkaptad, nesze élvezd ki minden egyes másodpercét. Nem elég, hogy a parancsot hallva a prof arca enyhén szólva is olyanná vált mintha csak citromba harapott volna, ám amikor végül a manó hozzá fogott a meséléshez én pedig figyelni kezdtem… bumm! Bárcsak sose nyitottam volna ki azt a nagy szám. Kulgan hála a pontatlan parancsnak mellyel elláttam nem egy kellemetlen, vicces történettel állt elő, ugyanis ahogyan arra számítottam volna, teszem azt arról, hogy a prof egyszer fiatalabb korában, egy szál törölközőben kicsukta magát a hálókörletükből, vagy, hogy rajtakapták amint a lányöltöző kulcslyukán át a vetkőző hölgyeket bámulja, hanem valami egészen mással. A lehető legfájdalmasabb, legszívszorítóbb időszakát osztotta meg velem Lascar professzor életének én, pedig hirtelen azt sem tudtam mitévő legyek. Én nem ezt… annyira nem ezt akartam. A fene essen belém. Hatalom került a kezembe, s lám kisebb katasztrófát idéztem elő vele. Az eredmény siralmas. Egy feldühített, lelkileg megviselt professzor, egy bűntudatos házimanó és egy hugrabuggos lány, aki szíve szerint most a pokol legmélyebb bugyrai, alá bújna szégyenében. Ennél nyomorultabb érzést maximum szerencsétlen Lascar élhetett csak át a fent említett szakaszában senki más. Bárcsak megnyílna alattam a föld.

- Én… - képtelen voltam befejezni megkezdett mondatomat olyannyira szíven ütöttek az imént hallottak. Nem tudtam, mit mondhatnék ugyanakkor szerencsétlen manóval sem volt szívem közölni, hogy félreértett engem s a hibájával a gazdája sajgó szívébe forgatta meg ismét az abba mélyesztett tőrt. Nem csak, azért mert féltem attól, hogy a manó bűntudatának hála bántalmazná saját magát, hogy elnyerje „büntetését”, de azért is mert tulajdonképpen az egyetlen aki hibát követett el hármunk közül az én voltam. Nem, nem csak, azért mert rosszul fogalmaztam meg a parancsomat, hanem azért is, mert átesve a ló túloldalára az ellen akartam fordítani a kapott hatalmamat, aki azzal felruházott engem. Hibáztam, ostoba voltam, én a „nagy” Amanita Mulchany. Ennyit a felnőttségről, a bölcsességről.

A professzor szavai, a rekedt hangja mellyel végül hűséges házimanójának tudtára adta milyen hibát is vétett, vétettem már önmagában is elég volt ahhoz, hogy úgy érezzem nálam szörnyűbb ember nincs még egy bolygón, ám amikor hozzátette, hogy végül is legalább megkaptam, amit akartam, sikerült Őt kellemetlen helyzetbe hoznom az felért számomra a kegyelemdöféssel. Ne… csak ezt ne kelljen hallanom. Üvöltözzön, rúgjon ki, vonja vissza a szavát, és ne tanítson, bármi mást csak ezt ne. De nem, Lascar nem kegyelmez, a harmadik parancsot várna tőlem, időt sem hagyva arra, hogy tiltakozzak. Legyen hát, jött a harmadik parancsom.

Nesze nekem, egy újabb elhamarkodott kívánság. Bele sem gondoltam abba milyen hatással lehet majd szerencsétlen manóra az alkohol, amihez a szervezete egyáltalán nincs hozzászokva. Rosszul lesz holnap, másnaposságtól fájó fejjel ébred hála nekem, az ostoba libának, aki megint nem gondolta át a szavait eléggé. Pedig csak jót akartam, egy napot szegénynek mikor végre lazíthat, nem kell menónak lennie, következményektől rettegnie csak leülnie és lazítania. Átok a hatalom, nem akarok többet belőle! Soha! Még egyszer nem bírnám ki a tudatot, hogy másnak fájdalmat, kellemetlenséget okoznak a követeléseim. Még egyszer nem…

A gondolatolvasást követően visszasüllyedtem a jelen keserves mocsarába, a tudatba, hogy a manó hamarosan az ostobaságomnak hála leissza magát valahol, holnap pedig rosszul lesz, a ténybe, hogy hamarosan kettesben hagy minket a férfival, akinek akarva - akaratlanul fájdalmat okoztam a kérésemmel, s akinek ezek után minden jogalapja megvan arra, hogy elküldjön a jó fenébe. A lelkiismeretem csak úgy tombolt, őrjöngött, követelve, hogy nagyon gyorsan hozzam helyre a dolgokat, ám a szám egyszerűen nem nyílt már szólásra. Képtelen voltam megakadályozni már bármit is. Kulgan elment mi pedig kettesben maradtunk. Azaz… hármasban, együtt a szégyenemmel.

- Dehogy vonom felelősségre… - suttogtam elkerülve Lascar tekintetét. Ezek után? Meg sem nyikkanok többé. Az aktás dologra csak parányi bólintással jeleztem, hogy megértettem a szavait a kérdésére pedig lesütött tekintettel adtam meg a választ.
- Akkoriban úgy hittem kipécézett magának és azért szívat, küld büntetésre állandóan, ám így, hosszú évek távlatából visszatekintve kénytelen vagyok elismerni, hogy egytől egyig rászolgáltam az összesre. Kínos vagy sem, rémes kiskölyök voltam, apám pedig mázsaszámra küldte a tanároknak a méregdrága whiskyket, borokat, a türelmükért cserébe. Nem is értem, hogy lett belőlem végül prefektus. - egy újabb vallomás tőlem neki.
- Nem gondoltam, hogy csak ezért vállalt volna el. Őszintén… egy idióta sincs, aki csak ezért egy hatalmas koloncot vesz a nyakába.

Ülve maradtam, ahogyan azt mondta, mikor pedig átmasszírozta a halántékomat és még azt is elmesélte, hogy neki milyen volt az első órája után úgy éreztem vége, én ezt nem bírom tovább.
- Könyörgöm… ne csinálja ezt velem. - motyogtam, ahogy a könnyeim újfent utat törtek maguknak s patakokban csordogáltak végig az arcomon.
- Ordítson, hordjon le, aminek csak akar, rúgjon ki a szobájából, vagy ami csak az eszébe jut, de ne legyen kedves, se figyelmes, mert nem érdemlem meg és ezt maga is, tudja. - bukott ki belőlem.
- Nem bírom tovább. Hatalmat adott a kezembe én pedig kétszer is hülye döntést hoztam alaposan kiszúrva két személlyel is. Pedig nem akartam, isten látja lelkem nem akartam. Oké elismerem… gondoltam nevetek egy jót Kulgan sztoriján, de sosem gondoltam volna, hogy ilyesmit fog megosztani velem. Nem akartam, nem ezt. És a pia is… szerencsétlen holnap teljesen beteg lesz miattam, holott csak kedvezni akartam neki. Jó, ha nem teszem el szerencsétlent láb alól. - sírtam miközben amennyire csak tudtam elrejtettem az arcom előle.

A hajam akár csak íriszeim ezúttal hófehér színt öltött miközben eszembe jutott, ahogy annak idején édesapám büntetett. Szégyenbe hoztam egy kollégája előtt mikor látványosan, unatkoztam egy bálon, otthon pedig nem bántott, nem ordított pusztán annyit közölt velem halkan, hűvösen hogy a büntetésem a tudat lesz, hogy még sosem csalódott bennem akkorát, mint most. És hogy mi az igazság? Igaza volt, ez sokkal rosszabb volt számomra minden szobafogságnál, eltiltásnál, ordításnál. Ciki vagy sem most is így érzem magam. Lascar bár ordítana inkább.

- Sajnálom. Őszintén mondom, nagyon sajnálom. - mást nem tehetek, nem mondhatok, pedig szívem szerint megtenném. Kulgan szavai után legszívesebben a csapba önteném még a legfinomabb Rajnai bort is, kivágnám az ablakon az összes alkoholt, amit csak a szobájában tart. Viccelődtem az előbb, iszogatás közben, mit sem tudva arról, hogy a prof ivás terén komoly gondokkal küzd. Azt sem tehetem szóvá, hogy egyetlen ember miatt sem éri meg ennyire magába zuhannia, öngyilkosságot fontolgatnia vagy épp sírnia, hiszen mint minden ember a földön Ő is boldogságot érdemel, amit biztos vagyok előbb vagy utóbb meg is fog találni valaki oldalán. Már ha abbahagyja, amit eddig tett és továbblép. Ez van, ezúttal tényleg be kell fognom a szám. Muszáj.

Outfit: This - Notes: Kritikán aluli, sajnálom Sad

Sebastien A. Lascar
professor
professor
Sebastien A. Lascar

TémanyitásTárgy: Re: Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany   Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany Icon_minitimeKedd Júl. 30, 2013 8:09 am

Biccentettem a válaszára:
- Az idő bölcsességet érlel, mint mondani szokás - feleltem. - Vainwrightnak hirtelen el tudott járni a pálcája, na meg nem fogta vissza magát büntetésosztogatásnál sem, jól tudom, de tisztességes ember volt, szóval meglepett volna, ha másképp van.
Amikor kitört belőle az önvád megfogtam egy széket és Kulgan korábbi helyére húztam, majd leültem a lánnyal szemben:
- Igen, Amanita, nem fogom szépíteni a valóságot, két parancsod is átgondolatlan volt. Másként nézve gyerekes. Bármi mást állítanék hazudnék és nem azt ígéretem neked, márpedig mostanra tudjuk: kemény korbácsként csap a nyelved, még ha a füllentés kegyes is. Nem teszek ilyet, elismerem: egyetértek a szavaiddal. Mégsem vagy átgondolt most - néztem a szemébe. - Ez itt egy iskola Amanita. Azért jársz ide, mert legfeljebb fiatal felnőtt vagy. Jól eshet azt hinni, hogy magad mögött hagytad a gyermekkort és bölcs felnőtt nő vagy, de ez még nem igaz. Még viselkedsz gyerekesen, igen és csak az élet fog megtanítani arra, mikor kéne előbb gondolkodnod, aztán beszélned vagy cselekedned. Ezek a leckék pedig keményebbek tudnak lenni, mint az öreg Vainwright bármelyik büntetése, ahogy elnézlek, most is belefutottál egybe ezek közül.
Előre hajolva szerető gondoskodással törölgettem le az arcáról a könnycseppeket és óvatosan megsimogattam:
- Tanár vagyok. Jó vagy rossz, idővel elmondod majd te, nem vagyok annyira ostoba, hogy a magam hamis ítéletében bízzak. De - emeltem meg a hangom egy kissé, - amikor elvállalok ilyen oktatásra egy diákot, tudom, hogy az gyermek még. Legalábbis részben. A gyerekek meggondolatlanok, sőt olykor kegyetlenek is tudnak lenni. Neked már nem ez az igazi éned, de még a részed a kislány, akit a vén professzor elküldött trófeákat súrolni. Életem egy olyan szakaszát ismerted meg, sőt olyan szakaszában ismertél meg, ami nekem valóban fájdalmas, ezen nincs mit tagadni. Tisztában voltam vele, az oktatás jellegéből kifolyólag is, hogy előbb-utóbb megtudsz rólam olyan dolgokat, amiket nem szívesen hangoztatok. De bizalmat ígértem neked. Sokkal több dologra terjed ez ki, mint amit most hinnél. Én képes vagyok figyelmeztetni téged, mikor lesz jobb, ha rejted a mélyebb titkaidat, de fordítva ez nem megy sajnos. Vállaltam és vállalom most is.
A kezem lecsúszott a vállára, de nem engedtem el, hogy fenntartsa a szemkontaktust velem, hogy lássa, őszintén beszélek:
- A tanítód vagyok, éppen ezért megteszem olykor, hogy igyekszem korrigálni kicsit azon, amit elhamarkodottnak ítélek - biztató mosoly villant az ajkaimon. - Nem ismered túlságosan a házimanók fizikáját ugye? Mágikus lények, akiket a legalantasabb szolgálatra szántak. Éppen ezért a szervezetük rettenetesen ellenálló a mérgekkel szemben, mint ami az alkohol is. Én nem mondtam, hogy teljesítem a parancsaid, így szemrebbenés nélkül hazudtam Kulgannak. Amit elvitt nem méregerős whiskey, hanem könnyű almabor, bár valóban nagyon finom. Holnap legfeljebb émelyegni fog egy jó órát és kész - kacsintottam a lányra cinkosan, igyekezve elérni, hogy egy kicsit feloldódjon.
Lassan, megfontoltan fogalmaztam meg a gondolataim:
- Egy nagyon fontos leckét kaptál az élettől Amanita. Úgy hívják: felelősség. Te hatalmat, mégpedig nagyon nagy hatalmat szeretnél kézbe venni, mikor a tudásomat kéred. Megadom neked, de inkább légy hálás a sorsnak ezért a leckéért. Megtanulhattad belőle, hogy ha erősebb vagy valakinél, ha hatalmad van felette, ha parancsolhatsz neki, akkor azzal felelősség is kerül a válladra. Onnantól akin "uralkodsz" nem kovácsa a saját sorsának. A te kezedben a döntés, de nálad annak következménye is. Éppen ezért kell megfontolni mikor és mit varázsolsz. Vagy éppen mikor és miért kutakodsz mások fejében. Na meg miként használod fel az információt. Elmagyarázom...
Megvakartam a tarkómat, majd belefogtam:
- Ha jól gondolom azért adtad Kulgannak az utolsó feladatot, hogy egy felhőtlen estéje legyen, mikor nem házicseléd, nem inas, nem manó, hanem lazíthat - fejtegettem. Nem volt nehéz rájönni abból, mennyire nehezen vette rá magát a parancsolgatásra. - Csakhogy ez a te szemszöged. Kulgan tudod mit csinált volna? Megissza a whiskeyt és kidől aludni. Jól érzi magát? Biztos lehetsz abban, hogy nem. Azért nem, mert nem is tud mit kezdeni ezzel a helyzettel. Úgy van megalkotva a személyisége, hogy egyetlen dolog okoz neki igazi örömet: ha szolgálhatja az urát vagy úrnőjét. Minden manó. Te a saját szemeddel nézted a helyzetét, pedig, ha valóban jót akarsz tenni valakivel, akkor az ő látásmódjába kell helyezkedned. Egy manó nagyon boldog, ha újabb és újabb feladatokkal látod el. Az üresjáratban bizonytalan lesz. Azt hiszi elégedetlen vagy vele, azért nem tartasz igényt a szolgálataira. Nem a szándék rossz, hanem a megközelítés.
Sóhajtva átgondoltam még egyszer az egészet:
- Nem kell sem tőlem, sem mástól bocsánatot kérned Amanita - összegezte végül. - A felnőtté válás részét képezik az ilyen helyzetek, sőt azt sem állíthatom, hogy ne történne hasonló a későbbiekben. De a bocsánatkérést hagyjuk, mert értelmetlen. Annyi a lényeg, hogy tanulj belőle és a megfelelő tanulságot vond le. Két rossz következtetés létezik. Az egyik: bármit megtehetek. Nem igaz. Legalábbis felelősséggel semmiképpen. A másik: hibáztam, soha többé nem szabad másokat irányítanom. Nem igaz. Mindenki hibázik. Ha ez a hozzáállás lenne a helyes, nem lennének vezetők a világon, megrekedne a fejlődés, káoszba zuhanna a világ. Egyszerűen el kell fogadnod, hogy egyesek lelki mentalitása éppenséggel a parancskövető magatartás. Akkor tudnak maradéktalanul boldogok lenni, ha nem kell döntéseket hozniuk, hanem mások mondják meg mit csináljanak. A te lelki alkatod nem ilyen. Te irányító vagy. Mint ilyennek különösen fontos az empátia és a fantázia. Mielőtt bármire ráveszel valakit gondold meg, hogy mi lesz a következménye. Miként reagálna rá. Ha az ő szemével vizsgálva veszélyes, fájdalmas vagy megalázó a dolog, gondold újra. Ha nem, akkor viszont irányítsd. Ugyanis egy parancskövető embert, vagy éppen manót, csak és kizárólag így tehetsz teljesebbé.
Bólintottam egyet:
- Borzasztóan erős lány vagy Amanita, de még nincs elég élettapasztalatod. Ez nem bűn és nem is hiba. Ha nem futamodsz meg a kihívásai elől és nem veszted el az önbizalmad, ha kibírod a próbáit, akkor az Élet nevű szemétségnél nincs jobb tanítómester.
Felé nyúltam és még egyszer megsimogattam az arcát, ha még voltak könnyei letörölve azokat is:
- Amit kaptál a sorstól, legyen az ész, szépség vagy lelki erő, azt használd. A hatalommal mindig élni kell, különben igenis csak és kizárólag a te hibád lesz, ha jobbá tehetnéd a szeretteid, legyenek családtagok, szerelmek barátok vagy bármi életét, de nem mered megtenni. De soha ne élj vele vissza, mert elég adományt kaptál ahhoz, hogy az idők végezetéig sárba tiporj egy lelket. Felelősség Amanita. Nagyon kemény lecke, de meg kell birkózz vele...
Amanita Mulchany
hufflepuff
hufflepuff
Amanita Mulchany

TémanyitásTárgy: Re: Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany   Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany Icon_minitimeKedd Júl. 30, 2013 12:59 pm

Nem tudtam eldönteni, hogy sírjak vagy nevessek mikor a professzor, szóba hozta a jó öreg Vainwrightot, akivel annak idején versenyszerűen öltük egymás idegeit, hiszen pusztán csak a neve említése is tucatnyi kellemes, kevésbé kellemes, valamint ultra kínos pillanatot idézett elő a múlt homályának rejtekéből.
- Tény, hogy tisztességes volt a vén varjú, de akkoriban úgy tekintettem rá, mint egér a macskára. Emlékszem a dolog első évben kezdődött mikor egy áttanult éjszaka után, - mert igen néhány hétig eminens kisdiák voltam, de ha ezt bárkinek is elmondja gond nélkül, letagadom – képes voltam bealudni a professzor óráján. Bizony, bizony, ami önmagában is űberkínos, de amikor az ember gyereke arra ébred, hogy egy vaskos könyv csattan előtte az asztalon és megrémül, nos hát… meggondolatlan cselekedetekre képes. - meséltem lehangoltan mégis borzasztó halovány mosoly bújt meg a szám szegletében.
- Szegény professzor… olyan gyorsan pattantam fel a helyemről, hogy azzal alaposan ráijesztettem a mögöttem ülő Mardekáros srácra. Az persze pálcát rántott és felém, küldte a lábbilincselő átkot, ami akkori termetemnek köszönhetően végül nem engem, hanem az öreg Vainwrightot találta el. Természetesen a férfi orra bukott az egész teremnyi diája szeme láttára engem pedig elkönyvelt veszélyes elemként. Akkor pucoltam életemben először ágytálakat a gyengélkedőn. - sóhajtottam.
- Attól a naptól fogva folyamatosan romlottak köztünk a dolgok. Ahogy már azt észrevehette nincs éppen finom stílusom, a nyelvem pedig akkoriban még ennél is élesebb volt. Na ne nézzen így, komolyan mondom. - motyogtam.
- Mindig megtaláltam a módját annak, hogy bajba kerüljek, a sors pedig úgy intézte, hogy valahányszor csak lebuktam pont az öreg varjú volt a tanár, aki rajtakapott a rosszaságaimon. Párbajok, feleselések, viszketőporos csínytevések, trágyagránát csaták, takarodó utáni settenkedések, Friccs és Mrs. Norris szívatása… - vettem mély levegőt. – De olvashatta őket az aktáimban így felesleges is volna tovább sorolni őket, a lényeg pusztán annyi, hogy büntetések alkalmával folyton az járt a fejemben, hogy a prof pikkel rám, az első alkalmunk miatt, és a másik felet sosem bünteti meg igazságosan mindig csak engem. - hajtottam lejjebb a fejem.
- Persze azóta már tudom, hogy nem így állt a helyzet, utolsó napján Vainwright nevetve búcsúzott el tőlem és azt mondta, adjam át őszinte részvétét a következő tanáromnak, aki átveszi a helyét. Nagy franc volt az öreg, talán a legelszántabb eddig, aki bírta mellettem a strapát. – aztán egy újabb villanás következett, egy újabb emlékkép.
- Hetekig hittem azt, hogy miattam ment el az iskolából, hogy elüldöztem. Apa mesélte el, hogy a professzor egyszerűen csak nyugdíjba ment és most valahol vidéken sütteti a hasát, vagy pecázik kedvére.

Lascar hamarosan leült velem szembe egy székre, épp oda ahol nem sokkal ezelőtt még a manója térdepelt. Szegény kis manó, vele is mennyire kibabráltam, holott egyáltalán nem ez volt a célom. Összezavartam, bűntudatot okoztam neki most, pedig hála nekem valahol épp részegre issza magát holnap, pedig rosszul lesz, vergődni fog. Ostoba voltam most pedig semmi sincs, ami enyhíthetne a lelkifurdalásomon.
- Bár ne futottam volna bele. - suttogtam lejjebb hajtva a fejem.
- Ezerszer inkább a Vainwright féle tanító - nevelő büntetések, mint ez a fájdalom, amit most idebent érzek. - böktem a szívem felé.
- Álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen következményekkel járhat néhány meggondolatlan parancs. Maga, Kulgan… miattam szenvednek. - eredtek el még inkább a könnyeim.

Meglepődtem mikor a professzor óvatosan, letörölgette az arcomról a végig gördülő könnycseppeket, különösen mivel annak ellenére ilyen kedves hozzám, hogy alaposan próbára tettem a türelmét, s megpiszkáltam a szívében - lelkében tátongó hatalmas sebet, aminek még csak ideje sem volt behegesedni.
- Ne… - suttogtam, ám a mondatot már nem volt erőm befejezni helyette úgy döntöttem csak hallgatok és figyelek, azzal legalább nem okozok kárt senkinek sem.
- Bizalmat ígért… de pont ön mondta, hogy vannak dolgok, amikhez nincs közöm, ehhez pedig… - akár a filmekben, ahogy Kulgan szavai újra elárasztották az elmém, képek jelentek meg előttem a szenvedő professzorról, az összetört üvegasztalról, a kedvese arcképéről a kezem pedig ökölbe szorult.
- Nem akartam… hogy magának fájjon. - fordítottam volna el az arcom, hogy ne kelljen továbbra is a szemébe néznem, ám Lascar sejthette, hogy mire készülök, mert nem engedte, hogy végül megtegyem.
- Korrigáljon tanár úr. - bólintottam, mert így talán elkerülhető lesz egy újabb fatális baklövés a részemről. Ilyet se néztem volna soha ki magamból, átadom a vezetésem valaki másnak. Hihetetlen.

- Nem, valóban nem ismerem. - böktem ki halkan majd figyelmesen, végighallgattam, ahogyan a professzor megosztotta velem, miként vezette félre legnagyobb szerencsémre Kulgant.
- Prof… nem tudom eldönteni, hogy most bokán rúgjam, vagy megöleljem. - csúszott ki a számon egy újabb meggondolatlan mondat ám ezúttal a megkönnyebbülés, a boldogság váltotta ezt ki belőlem. Borzasztóan aggódtam Kulgan miatt, hogy az alkohol meg fog ártani neki és rosszul lesz, ami miatt fojtogató gombócot éreztem a torkomban, ám most, tudván, tudva az igazságot, egy hajszállal nyugodtabb vagyok.
- Előbb is elmondhatta volna… - morogtam, de aztán hamar el is múlt a felindultságom. - Kösz, hogy kamuzott prof, de komolyan. - persze gondolhattam volna, hogy csak nem hagyja annyiban a dolgot, nem engedi, hogy kárt okozzak a „szolgájában”, de hát, na, ember vagyok én is, van, amikor a nyilvánvaló dolgok sem jutnak az eszembe.

„Éppen ezért kell megfontolni mikor, és mit varázsolsz. Vagy éppen mikor és miért kutakodsz mások fejében. Na meg miként használod fel az információt.” Ahogy a fülemben csengtek a szavai akarva akaratlanul is a táskám felé siklott a pillantásom melyben, még mindig ott pihen édesapám levele. Parányi papírlap teleírva formális hazugságokkal arról, hogy otthon minden a legnagyobb rendben van, ahogyan vele is. Az őszintétlenség, a titkolózás, a mélységes aggodalom s szeretet melyet édesapám iránt érzek késztet arra, hogy elsajátítva a gondolatolvasás képességét a saját kezembe vegyem az irányítást, ám most, a történtek fényében újfent elfogott a bizonytalanság. Valóban jó ötlet volna részemről ez az egész? Mi van akkor, ha végül a dolgok rosszul sülnek el? Mit teszek majd, ha a papa rajtakap azon, amint épp kudarcot vallok, így pedig ideje lesz felkészülni a „támadásomra”? Vagy ha végül mégis sikerrel járok… vajon mit fogok megtudni? Honnan tudom, majd mit kell, keressek? És ha kutakodás közben esetleg olyan dologra bukkanok, amire még csak álmomban sem gondoltam volna? Ha olyat tudok meg végül szeretett édesapámról, ami alapjaiban rengeti majd meg bennem a róla kialakított képet? Felkészültem én erre? Képes leszek elviselni? Megéri a kockázatot a kutakodás, vagy jobban járnék az áldott tudatlansággal? Eddig biztosra akartam menni, hogy ne mérgezzék a gondolataimat rémséges képek, ám most… Nem tudom. Már semmit sem tudok.

Feszülten függesztettem ismét a tekintetemet Lascar professzor arcára miközben minden igyekezetemet latba vetettem, hogy csak és kizárólag a szavaira tudjak összpontosítani semmi másra.
- Igaza van, valóban ezért adtam neki ezt a feladatot. - bólintottam aprót majd figyelmesen hallgattam végig a magyarázatát.
- Így már minden világos. - motyogtam halkan. Szóval ezért volt Kulgan tekintete annyira elveszett mikor azt mondtuk neki, hogy holnap pihenhet, nem kell dolgoznia. Megijedt hogy csalódást okozott és a prof nem tart igényt már a munkájára. Nem is munkaként tekintenek hát a manók a varázslók szolgálatára, hanem életcélként. Ez egyszerre érthető és szomorú a számomra.

- Én, mint irányító? - tűnődtem el hangosan. Világ életemben az irányított pozícióját töltöttem be apám akarata alá vetve a sajátomat, az egész életemet ám most belegondolva; talán épp ezért bántott a dolog annyira. Én akartam irányítani, mégsem tehettem. Ennyi lenne pusztán a problémám kulcsa?
- Felelősség… - bólintottam miközben szépen lassan elzártam magamban a könnycsapokat.
- Igyekszem ezekre odafigyelni a jövőben professzor. - mosolyodtam el halványan, ami pirinyót erősebb lett mikor eszembe jutott édesapám egykori leírása rólam: Szárnyalni vágyó kismadár, akinek bár még ott a tojáshéj a fenekén mégis az eget kémleli s a felhők, fölé áhítozik minduntalan.
- Szép kis délutánt okoztam magának… - túrtam bele zavartan a hajamba, ami újfent rózsaszín árnyalatot öltött.
- Szóljon, ám ha már elege van belőlem, nem akarom feltartani.

Outfit: This - Notes: ... - Music: Superchick - Beauty from pain

Sebastien A. Lascar
professor
professor
Sebastien A. Lascar

TémanyitásTárgy: Re: Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany   Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany Icon_minitimeSzer. Júl. 31, 2013 12:42 am

Csendesen bólogattam a történeteire, ajkaim szélében apró mosoly játszott. Észrevétlenül, de olybá tűnik kicsit közelebb hozott minket egymáshoz ez a kis incidens. Legalábbis határozottan megeredt a lány nyelve és elmesélte kezdő éveit itt a Roxfortban. Elnéző gesztussal ráztam meg a fejem:
- Egyszer sem írta be Vainwright, hogy miért vette elő, csak rögzítette a tényt - feleltem. - Nem akarta tanár társait befolyásolni.
Sóhajtva felkeltem a helyemről és nagyon lassan lépdeltem a szekrényem felé, közben folytattam:
- Engem is tanított az öreg, noha sohasem voltam nagy rúnatanos - ismertem be. - De, nem tudom hallottad-e, de nagybeteg az öreg úr. Már nem tud kiszállni az ágyból sem. Doverben lakik és... hát mielőtt idejöttem a Roxfortba meglátogattam. Ő mesélt egy bizonyos végzős, metamorf, Hugrabugos lányról a figyelmembe ajánlva az illetőt - fogalmaztam nem kimondva, de azért egyértelműen. - Rám bízott egy levelet azzal, hogy ha még olyan az illető, mint volt, akkor adjam át. Egy másikat a Hugrabug házvezetőjének kellett kézbesítenem. Azt hiszem most már odaadhatom - fordultam Amanita felé, odanyújtva a lepecsételt levelet.
Láttam a meglepetést az arcán, ahogy az iratért nyúlt és feltörte a pecsétet. Még láttam megvillanni Vainwright jellegzetes, jobbra dőlő írását, aztán Amanita olvasni kezdett. Jómagam nyugodtan várakoztam.

A professzor levele:
"Kedves Nita!

Idén immár végzel a Roxfortban, hamarosan megkezded a felnőtt életedet. Nem tudom változott-e valamit az a kislány, akit megismertem. A kis bajkeverő, akin nem változtatott semmi büntető munka, de, aki mindvégig oly közel állt a szívemhez, még ha nem is mondhattam meg tanárként. Nem tudom azt sem, változtál-e valamit, vagy megmaradtál olyannak, ahogy emlékeimben őrizlek. A mosolynak, ami egy vénember legunalmasabb óráit is fel tudta melegíteni. A tanárok rémét, akinek csínyei után mégis, amint elfordult, összemosolygott a tanári kar. Annak az éles nyelvű kis hölgynek, aki az udvar közepén megszégyenítette még a Mardekár Ház végzős prefektusát is, gondolkodás nélkül kiállva a megalázott háztársa mellett. Igen, én, ha nem is hitted volna talán, de még emlékszem rád. Nagyon is emlékszem.
Voltak nálad tehetségesebb diákjaim a rúnaismeretben. Jobban neveltek főleg. De olyan őszinte és őszintén szeretni való mint te, nem akadt pályafutásom 35 évében. Itt ül egy haldokló, megfáradt tanár, de még ma is elfutja az arcát a mosoly, mikor arra a cserfes kislányra gondol. múlt ködében ezer és ezer diákom arca veszett el, de a tiédet őrzöm és meg kell valljam, büszkeséggel tölt el, hogy életed kezdő lépéseinél ott lehettem és talán egy keveset taníthattam neked, olykor talán nem is csak a rúnák dolgairól.
Kívánom neked tiszta szívből, hogy a legszebb életet éld, amilyet csak megérdemelsz. Olyan adomány az osztályrészed, ami több bármilyen varázshatalomnál. A szíved. Csak remélhetem, hogy mostanra megbocsájtottál nekem azért a három évért a sok plusz munkáért, odafent talán látja valaki lelkemet, csak segíteni, tanítani akartalak.
Vénségemre kezdem meglátni magam is életem egyes adományait s mérhetetlen hibáit. Megérzek dolgokat. Valahol, valamilyen módon úgy hiszem a katedrán kívül is találkozol Lascar professzorral. Azt már csak remélhetem, hogy ő sem az a vásott kölyök már, akit hét hosszú éven át tanítgattam és hasznodra lesz ez, bármi vezérli is majd. Rábízom hát ezt a levelet, hogy ha összesodor titeket a sorsotok, adja át neked, ha még olyan vagy, amire emlékeztem. Mivel e sorokat olvasod, így lehetett.
Utolsó ajándékom talán nem jelent majd sokat neked, törd ketté, ha úgy gondolod, de ha esetleg, ha talán nem emlékezel már rám oly keserű szívvel mint talán megérdemlem, akkor szolgáljon majd egy nap téged.
És, ha így lenne, suttogd egy este bocsánatod az éjszakába, ha őszinte ez, úgyis elsodorja hozzám az északi szél.

Zárom soraimat és maradok őszinte híved:

Dr. Engelbert Harold Vainwright, nyugalmazott roxforti tanár"

Talán rosszul láttam, de mintha egy könnycsepp hullt volna alá a sorokra. Lassan elővettem a neki szóló ajándékot s miközben Amanita újra olvasni kezdte elölről a levelet, vagy csak elmerengett felette talán pár szót szóltam:
- Vainwright professzor művelt ember - kezdtem bele. - Ismer bizonyos ősi hagyományokat. Manapság a pálcákat általában eltörik hordozójuk halála után, vagy családi emlékként maradnak meg, de néhány évszázada még szokás volt a tanárok részéről, hogy legértékesebbnek, legígéretesebbnek tartott diákjaiknak adták át a halálos ágyukon. A professzor már nem fog felkelni, a kórsága felemésztette s mivel egyedül van, a családja nem törődik vele, egyetlen lehetőségként velem küldte el a sorait. És ezt is - tettem óvatosan Amanita elé a levélre az egyszerű kialakítású varázspálcát. - 9 és fél hüvelyk, mogyoró vessző, véla haj maggal. Mint ő maga fogalmazott: nem ez a Pálcák Ura, egyszerű pálca egy egyszerű embertől, de ha lehet hinni az ősi legendáknak, egyszer még megsegél életed során, abból a tiszteletből táplálkozva, amit egy haldokló utolsó szívdobbanásai csak feltölthetnek belé. Mostantól szolgál téged, a tiéd - mormoltam s néztem amint picit mintha remegő ujjakkal, de megérinti az eszközt. - Ja igen. Üdvözöl is az öreg úr - tettem hozzá nyugtató hangszínnel.
Megvártam míg a lány túljut érzelmi reakcióján, legyen az pozitív, avagy negatív, mielőtt lereagáltam volna a szavait.

Az ablakhoz sétálva kinéztem rajta, megtámaszkodva a falnál s közben csendesen beszélem:
- Sokat hallottam felőled az öregtől - pislantottam tétován a levél felé. - A második megírásához már nem volt ereje, nekem diktálta le, így tudom mi állt benne. A figyelmébe ajánlott, megemlítette milyen nagyszerű prefektus lenne belőled és hasznodra válna. Egyetértett a tanár is, mikor átolvasta, maga is tervezte. Ezek után valóban nagyon kíváncsi voltam rád az évnyitón, de nem tudhattam te vagy-e, aki oly kíváncsi szemekkel méreget, mindenesetre a színt váltó haj gyanúra adott okot úgymond e tekintetben. Peter megerősítette a feltételezésemet.
Visszafordultam a lány felé:
- Muszáj volt végigcsinálnunk ezt az egészet ma délután, még ha olykor fájdalmas is volt - sóhajtottam. - De tudnom kellett. Emiatt döntöttem a tanításod mellett. Mert az öreg Vainwrightnak igaza volt. Egészen különleges személyiséged van, a szíved pedig még a vérednél is aranyabb minden jel szerint. Van még mit tanulnod, de nem habozhattam átveszem-e e tekintetben az öreg örökségét és befejezzem a munkáját. Remélem a hasznodra leszek ebben.
Visszafordultam az ablak felé és azon kinézve folytattam:
- A jövőben sem lesz könnyebb - közöltem nyugodtan. - Lesz még, amit megbánsz. Olyat is fogsz tenni vagy szólni, ami másnak fájdalmat okoz. Akár nekem. Akár Kulgannak. Barátnak, ellenségnek, rokonnak, tanárnak. De ez független attól, hogy tanulsz-e nálam. Igyekszem segíteni Amanita. És már nem csak az öreg miatt vagyok kíváncsi rád. Én is érzem azt, amit ő. Különleges ember vagy, aminek sem mágiához, sem metamorfizmushoz, sem máshoz nincs köze. Melletted állok majd, míg megismered a saját erődet és az életed jelenkori tanulságait.
Az udvaron még volt élet, jó pár gyermek volt még kinn. A tekintetem őket követte, míg hagytam Amanitának, hogy összeszedje a gondolatait.
Amanita Mulchany
hufflepuff
hufflepuff
Amanita Mulchany

TémanyitásTárgy: Re: Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany   Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany Icon_minitimeSzer. Júl. 31, 2013 3:39 am

Nem kicsit lepődtem meg mikor a professzor elmesélte, hogy az öreg Vainwright egyetlen egyszer sem rögzítette az aktáimban pontosan miért is, kaptam tőle az aktuális büntetést, pedig megmertem volna esküdni főleg kiskoromban, amikor még a jelen állapotomnál is butácskább, keményfejűbb voltam, hogy száz meg száz oldalon keresztül részletezi minden egyes apró csínytevésemet, beszólásomat, órai kekeckedésemet, a tanárok pedig röhögve olvassák azokat szabadidejükben. Hogy én mennyire félreismertem szerencsétlent. Meghallva milyen állapotba került, a betegségét s, hogy még az ágyat sem képes már elhagyni összefacsarodott a szívem, arcomra pedig mély bánat ült ki. A szigorú tekintetű, kemény fellépésű professzor, akit annak idején számtalanszor kívántam egy sárkány reggelijének, vagy épp a pokol legmélyebb bugyraiba mostanra csupán egy tehetetlen, beteg öregember, s a végét járja már. Annyira nem ezt érdemelte, még ha hosszú éveken keresztül is duzzogva gondoltam vissza példátlan büntetéseire.
- Levelet küldött nekem? - kérdeztem vissza meglepetten majd átvéve azt a proftól azon nyomban olvasni is, kezdtem.

Ez ma úgy látszik cseppet sem az én napom. Viták, rossz döntések, lelkifurdalás, most pedig egy levél mely újfent könnyeket csal a szemeimbe, ki tudja hanyadszorra már a délután folyamán. A vén varjú élete vége felé elérte azt, amire három éven keresztül egyetlen egyszer sem volt képes: megríkatott. Hiába a legkegyetlenebbnek tűnő büntetések, a korholó szavak, mindig csak vállat vontam s ott folytattam az életemet, ahol félbehagytam annak előtte. Ám most… te jó ég.
- Jól sejtette… a korral nem, hogy bölcsebb, de sokkal dilinyósabb lettem prof. - motyogtam a levélnek, ahogy a tekintetem egyre lejjebb s lejjebb vándorolt a sorok között immáron másodszorra.
- Vásottabb, mint hinné, legalábbis úgy érzem. - dünnyögtem a Lascarra vonatkozó résznél egy halovány mosollyal az arcomon.
- Tessék? - kaptam fel a fejem mikor az említett személy halkan megszólalt.

Képtelen voltam felfogni miért döntött úgy Vainwright professzor, hogy pont rám, a legelvetemültebb, legnagyszájúbb, legmakacsabb, legpofátlanabb, diákjára hagyományozza végül a varázspálcáját, hiszen ezer meg egy nálamnál sokkalta érdemesebb személy akadt volna erre a megtiszteltetésre. Ahogy ő maga is megfogalmazta sokkal tehetségesebb, jól neveltebb diákokkal is találkozott már pályafutása során, nehezemre esik hát megérteni, hogy végül mégis pont azzal loptam be magam a szívébe, hogy egy bajkeverő kis vakarcs voltam. Az idős professzorok és az ő különös szemléletmódjuk… örök rejtély marad számomra, de talán nem is baj. Remegő kézzel simítottam végig az egyszerű, mégis tiszteletet, megbecsülést érdemlő pálcán miközben újra a levélre szegeztem tompa fényben játszó íriszeimet.
- Eszem ágában sincs összetörni, sem az éjszakába sugdolózni… - szipogtam miközben akár egy dacos kislány az ingem ujjába, töröltem az arcomon végig csordogáló könnyeimet.
- Nem ússza meg szárazon, hogy azt hitte egy levéllel, elintézhet. Még a héten felkeresem, legfeljebb ha lebukom, újra megyek ágytálakat sikálni a gyengélkedőre. Muszáj vele még egyszer beszélnem személyesen… bocsánatot kérni az összes hülyeségemért. - haraptam az ajkaimba.
- Muszáj elmondanom neki, hogy már réges - rég nem haragszom rá, hogy azóta megértettem miért büntetett meg annyiszor. - megremegett a kezemben a papír ezért gyorsan az ölembe helyeztem akár a pálcát, nehogy bajuk essen.
- Bocsánatot kért tőlem… Ő, aki csak azt tette, ami a kötelessége volt. Röhej. Évente legalább ezerszer kibabrálnak velem diákok, tanárok, Friccs és az a dög Mrs. Norris, akik ügyet sem vetnek a dologra, erre pont az a személy ír nekem s reménykedik abban, hogy már nem haragszom rá, aki csak segített rajtam a szigorával. – simítottam ki néhány tincset a szememből.
- Sosem vallottam volna be neki, de miután egyszer olyan nagyon leszúrt egy dolgozatra kapott T jegyemért, amire azt mondta, ha nem lennék olyan piszok lusta és makacs lazán K – t kaphattam volna, dúlva – fúlva bevettem magam a könyvtárba, elbarikádoztam egy egész sarkot, hogy ne zavarhasson senki, se és alaposan utána olvastam a hiányosságaimnak. Nem is volt olyan unalmas, mint amilyennek először tűnt, de mivel morcos voltam a professzorra a szavaiért nem kötöttem az orrára legújabb felfedezéseimet. Sőt… minden óráján papírrepülőkkel dobálóztam dacból vagy az asztalon doboltam. Piti kis bosszú nem? - pillantottam fel Lascarra.

Figyelmesen hallgattam végig a professzor szavait, majd amikor az a kinti táj felé fordult igyekeztem egy kissé összeszedni magam.
- Szóval Ő ajánlott be prefektusnak. - somolyogtam.
- Mit ne mondjak még így vén fejjel is nagyon jó a humora. Én, mint prefektus… nálánál jobban senki sem volt tisztában azzal mennyire rühelltem őket már egészen kicsi koromtól fogva. Mindig azt gondoltam, hogy fontoskodó, beképzelt népség, akik mindenbe beleütik az orrukat, dirigálnak, miközben úgy tesznek, mintha annyival jobbak lennének a többi diáknál. Pedig nem, sőt… van, hogy épp ők követik el a legnagyobb szabályszegéseket. - vigyorogtam, ahogy az ingem zsebéből elővettem a jelvényemet.
- Ez a kis vacak hatalmas felelősséggel jár, de olykor elismerem, tökéletes alibit is biztosít. - mint mikor egyszer épp visszaszöktem Roxmortsból Mcgalagony pedig belém botlott a folyosón. Csak azért nem faggatózott, mert tudta, hogy prefi vagyok, és azt hitte ( vagy nem ) a szokásos őrjáratom miatt rovom éjnek évadján a folyosókat csellengők után kutatva.

- Nem áltatom hiába professzor én ennél komolyabb vagy bölcsebb aligha leszek már. Minden valószínűség szerint vén koromban is ugyan ilyen csípős nyelvű, csínyekre hajlamos, egyénke leszek, aki ha valamilyen csoda folytán valaha is férjhez megy öreg korára az unokái, elrontásának szenteli majd minden szabadidejét, ha pedig nem, akkor egy fekete macska agyondögönyözésének és a szomszédok szívatásának. - vontam meg a vállam.
- Látom is magam előtt, ahogy süketnek tettetve magam idegesítem a környék lakóit.

Outfit: This - Notes: ...

Sebastien A. Lascar
professor
professor
Sebastien A. Lascar

TémanyitásTárgy: Re: Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany   Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany Icon_minitimeSzer. Júl. 31, 2013 4:25 am

Visszanyeltem egy gombócot, ami felgyűlt a torkomban kibámulva az ablakon s csendben kezdtem neki megfogalmazni a gondolataimat. Vainwright nem csak Amanita, hanem az én tanárom is volt és éppúgy rühelltem akkoriban a szigorú tanerőt mint bárki más, de...
- Ott álltam az ágya mellett. Majd leültem és órákig beszélgettünk - kezdtem csendben. - Nem tudom te hogyan emlékszel rá, bár egyre inkább körvonalazódik a szavaidból. Számomra az az idióta köpönyege maradt meg. Gyászfekete, belül vörössel szegve, ahogy utána rebben, amint bevágtat a terembe. Magas, szikár alakja, savanyúan összepréselt ajkai, szigorú tekintete, egyenletesen ritkuló haja. Akit ott találtam Doverben... az már csak egy élőhalott Amanita. A gyomra irreálisan felpüffedt, literszám csapolják le róla a felgyűlő vizet. A rák elterjedt az egész szervezetében, szinte mindenét megtámadta már. Alig tud beszélni is. A hasán kívül karóvá aszott, gyenge és törékeny, mint... mint egy száraz kóró. A haja kihullott, az arca elvész a májfoltok mögött. Iszonyú fájdalmai vannak, láttam egy rohamát. Kavarogtak bennem érzések. Szánalom, félelem és lelkiismeret furdalás. Párszor kölyökként pokolba kívántam az öreget és mostanra azt hiszem meg is kapta. Nem nagyon akarok erre gondolni... Én...
Megcsóváltam a fejemet, majd felsóhajtottam:
- Azt akartam, hogy tudd, mielőtt ilyen elhatározásra jutsz - vontam meg a vállaim. - Ha meglátod, készülj fel arra, ami ott vár. Vainwrightnak legfeljebb néhány hete van hátra és... bármennyire is gyűlölöm ezt kimondani... borzalmas fájdalmak között, nyomorultul, szinte mindenkitől elhagyva fog távozni. Biztos, hogy a látogatásod jelentené életében az utolsó fénysugarat, valamit, ami könnyebbé tehetné neki a végjátékot. De... neked lehet, hogy nehezebb lesz, mint hinnéd - mutattam rá a tényekre. - Holnap szándékomban áll felkeresni. Ha akarsz, velem tarthatsz. Hivatalosan.

Szavait hallgatva elmerengtem egy picit, majd intettem felé:
- Gyere csak egy kicsit - kértem, az ablakhoz hívva őt.
Alant egy gyámoltalanul, elveszetten kevergő pufók kisfiú lépdelt, nyilvánvalóan elsős, a nyakában a Hugrabug nyakkendője. Pár Mardekáros harmadikas fogta körül. Hamar szóba jött az ijedt gyermek "alsóbbrendűsége" vére okán, megkezdődött a lökdösődés. Erre ért oda lényegében a lány mellém. Nyugalomra intve mutattam, hogy csak figyelje a jelenetet, én már láttam olyasmit, amit ő még nem. Az egyik "nagyfiú" leszakította a kisfiú nyakából aprócska medálját, innen keresztnek néztem, majd a földre hajítva rálépett.
- Mi van? Mugli istenek Flintch? Nevetségesek, mint azok az állatok, akik kisz*rtak a jászolban, mint az istenkédet!
- Azt... azt a nagyimtól kaptam... nekem csak az van tőle... - kiabálta most már elkeseredetten a kisfiú, könnyes szemekkel. - Add vissza!
- Mert különben? - érdeklődött vigyorogva plusz két év tapasztalatával és öt haverja adta minden magabiztosságával a kígyós.
A kisfiúnál elszakadt a cérna, nekiugrott, de persze esélye sem volt, könnyedén fellökték. Hatalmasat esett. A nagy fiúk gyorsan kioktatták:
- Itt ez nem így megy patkányka - röhögtek. - Itt párbaj dukál. Tekintsem kihívásnak? - gúnyolódott.
- Tekintse! - kapcsolódott a beszélgetésbe egy új hang. Hetedéves Mardekáros prefektus, a korábban szóba került Mr Griffiths. Sebes lépteivel zárkózott a kis csoporthoz, majd felsegítve a fellökött elsőst a vállaira tette a kezét: - Mr Flintsch segédje én leszek, ha nem tudna kiállni, például mert valami ökör kárt tett a medáljában és lelki fájdalma van, szívesen átveszem a helyét. Mikor és hol Mr Sanders?
A harmadikosok menten behúzták a nyakukat, kétségbeesetten pislogtak egymásra.
- Én... mi... - dadogta megsemmisülten és halálra válva a vezér, hisz egy végzőssel szemben ez már közel sem olyan jó móka. - Mi csak...
- Maguk csak holnap reggel 6-ra vödörrel és ronggyal a kézben sorakoznak Mr Friccs irodája előtt, egészen biztosan talál maguknak elfoglaltságot. Most pedig takarodjanak a szemem elől!
A kölykök elszeleltek, a prefektus pedig felvette a kis medált. A hugrabugos sírással küszködött:
- A nagymamám ajándéka... eltört... nekem csak ez... ez maradt utána és...
- Reparum - mormolta Griffiths a pálcájával a medálra mutatva, ami menten egyenesbe rendeződött, a kisfiú szeme kitágult. -Vannak előnyei is, ha itt tanulsz. Például ez is. Az emlékek nehezebben vesznek el - adta a kezébe a prefektus. - Nem tudod kihez fordulj, ha ilyesmi van?
- Én... nem igazán...
- Gyere, keresünk egy kollégát a házadból - mosolygott biztatóan a fiú, majd cinkosan rámosolyogott - de előbb benézünk a konyhára valami édességért, jó?
A kisfiú nagyot bólintott, majd kézen fogva a nyurga kölyköt neki indultak.

Amanitára néztem:
- Néha vannak előnyei is a prefektusoknak, nem? - érdeklődtem mosolyogva. - A kisdiák szemével felfuvalkodott hólyagok az esetek nagy részében, de ha jól végzik a munkájukat... Mint mondtam felelősség. Azzal is együtt jár - intettem a jelvénye felé.
Megköszörültem a torkom:
- Nehéz délután volt ez neked is, nekem is - vetettem fel. - Szívesen meghívnálak egy étterembe vacsorázni, hogy kipihend valamelyest. Nem kényszer! - siettem közölni. - De talán jót tenne.
Amanita Mulchany
hufflepuff
hufflepuff
Amanita Mulchany

TémanyitásTárgy: Re: Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany   Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany Icon_minitimeSzer. Júl. 31, 2013 6:00 am

Elhallgatva Lascar beszámolóját Vainwright professzor állapotáról a torkomban hatalmas gombóc keletkezett. Az a szegény, szerencsétlen egész életét arra áldozta, hogy tanulók százainak adja át tudását a Roxfortban akik, hozzám hasonlóan látványos unatkozással, órai rendbontással, feleseléssel hálálták meg erőfeszítéseit, most pedig mikor végre valahára hátradőlhetne, s élvezhetné munkája gyümölcsét, a kijáró nyugalmat, a tóparti pecákkal ahogy annak idején a papa lefestette számomra a testét alattomos betegség, emészti el. Nincs igazság ezen a földön. Egy újabb ártatlan ember, aki pusztán boldogságot, békességet érdemelne öregkorára, s hogy az unokái társaságában régi történeteket regéljen egy kellemes fotelból, közvetlen a kandalló mellől. De persze nem így lett, miért is lett volna? Ez a szemétség, amit életnek hívunk kibabrált alaposan a vén Vainwrighttal is. Mindenki elfordult tőle, magára hagyták, most amikor a leginkább szüksége lenne gondoskodásra, szeretetre, társaságra. Hogy tehették ezt vele? Miért? Mivel szolgált rá minderre? Szégyellem, hogy egykor csak a rosszat láttam benne, s oly sok szörnyűséget kívántam neki. Lám csak, valóra vált, mégsem vagyok ettől boldog, épp ellenkezőleg. Bűntudatom van. Háborog a lelkem, megannyi érzés, gondolat cikázik bennem oda - vissza miközben a tekintetem szép lassan megállapodik Lascar hátán. Jobb is, hogy nem lát most, úgy szégyellem magam.
- Nem… nem érdekel… - kezdtem bele remegő hangon, majd megköszörültem a torkom úgy téve, mintha épp nem a sírás ellen küszködnék.
- Tartozom ennyivel Vainwright professzornak, így hát meglátogatom, legyen bármilyen állapotban is. Nem számít milyen hatással lesz rám, erős leszek, ettől ne tartson. - erőltettem magamra a határozottság, a magabiztosság hangszínét.
- Önnel tartok holnap, csak mondja meg hol, és mikor találkozunk. Nem fogok elkésni. - siklott a tekintetem a kezemben szorongatott levélre, s egykori professzorom pálcájára.
- Szürcsölés. – motyogtam majd az értetlen hümmögésre, kicsit összeszedtem maga.
- Nekem ez maradt meg róla leginkább… a szürcsölés. A nagyteremben minden étkezéskor szürcsölt valamit, amivel az egész banda agyára ment. Hol levest, hol kávét vagy töklevet. Roppant idegesítő volt. - sóhajtottam.
- Tudja… az a legérdekesebb, hogy míg minden áldott nap hallgattuk szívünk szerint szóvá tettük volna neki, ám a következő év nyitóvacsoráján minden egyes diák lopva pillantott a tanári asztal felé, mert hiányolták a hangját. Azt hiszem, erre szokták azt mondani, hogy csak akkor jössz, rá mit veszítettél, amikor már elvesztetted. - van egy olyan érzésem, hogy jövő ilyenkor az SBI falain belül például Lascar magyarázását, fogom hiányolni, s azt, hogy mindig mindenre képes logikus érvekkel felelni.

Ahogyan azt a professzor kérte miután felkeltem a helyemről gondosan letéve a kezemben szorongatott tárgyakat az ablak elé léptem s figyelni kezdtem a kis Hugrabuggos fiúcskát, akire három szemét Mardekáros támadt rá.
- Hogy az a jó édes… - sziszegtem ökölbe szorítva a kezem s már épp indultam volna meg az ajtó irányába, hogy lesiessek, és rendet tegyek mikor Lascar nyugalomra intett.
- De hát bántják… - bukott ki belőlem felindultan. Hogy nézhetném végig tétlenül, hogy egy szegény kisfiúval így elbánnak? Hogy megalázzák, bántalmazzák ráadásul még a nagymamájától örökölt tárgyat is, megbecstelenítik, összetörik? És ő, hogy képes ezt végig nézni ilyen nyugodtan, ekkora hidegvérrel?
- Ne csak álljon már! Segítsen, hiszen tanár! - vetettem oda dühösen ám ebben a pillanatban ismerős hangra lettem figyelmes mire egyből az ablak felé fordultam.
- Griffiths! - basszus sosem örültem még annyira a srác feltűnésének, mint most. Azon nyomban intézkedett, pucolásra késztetve a három szerencsétlen idiótát, a kisfiú láncát pedig pillanatok alatt rendbe hozta. Na jó talán mégsem fogom annyira tarkón vágni mint ahogyan eredetileg az szándékomban állt az emlékben látottak miatt.

- Igaz, valóban megvannak az előnyeik. - sóhajtottam belátóan majd feltűztem az ingemre a jelvényt jól látható helyre. Peter biztosan elmondja majd a kisfiúnak legközelebb kinek, szóljon majd, de azért jobb biztosra menni, hiszen ki tudja hány védtelen áldozat, jár még, odakint akinek egyszer szüksége lesz segítségre. Lássák, hogy itt vagyok én is. Így már azt is értem Lascar miért nem lépett közbe, vagy hagyta, hogy én menjek le. A saját szememmel kellett látnom miért is van szükség a prefektusokra. Bravó professzor, újabb pont oda.
- Nagyon kedves Öntől professzor, értékelem is a meghívását, de kétlem, hogy ma alkalmas vagyok bárhová is menni, étvágyam pedig… nincs túl sok. Ha nem haragszik inkább lepihennék. - motyogtam zavartan majd, hogy ezt valamelyest palástoljam, elkezdtem összepakolni a cuccaimat és visszabújni a cipőimbe. A mellényt és a nyakkendőt hanyag mozdulatokkal gyűrtem bele a táskámba, majd a vállamra kapva azt ismét a prof felé fordultam.
- Nagyon köszönök mindent… igazán. A legközelebbi órával kapcsolatban várom majd, hogy jelentkezzen holnap, pedig a megbeszélt helyen találkozunk. Aludjon jól professzor és… - szinte suttogásig halkult a hangom. - ne csináljon butaságot. - motyogtam. Úgyis tudja mire gondoltam, ám ennél tovább nem akarom feszegetni a húrokat. Amilyen gyorsan csak tudtam a hátam mögött, hagytam a szobát, nehogy a végén még leszúrjon a megjegyzésemért majd sietős léptekkel mentem fel egyenesen a hálókörletembe. Elég volt mára ennyi kaland, kimerültem.

Outfit: This - Notes: Embarassed

Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany   Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany Icon_minitime

Sebastien A. Lascar & Amanita Mulchany
Vissza az elejére 
1 / 3 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» && Amanita Mulchany
» ms. Lascar && professzor Lascar
» Agybaj, ruhabaj - Amanita & Cameron
» Prefektusok egymás közt - Amanita és Peter
» Egy ( talán nem is olyan szükséges ) korrepetálás - Lascar professzor & Gabriel

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
There is no light without darkness :: The magical side of London :: Roxfort Boszorkány - és Varázslóképző Szakiskola :: Mágiatörténet tanterem :: Sebastien A. Lascar szobája-
Ugrás: