Az oldal alapötletét J.K Rowlingnak köszönhetjük aki egy csodálatos varázsvilágot álmodott meg a számunkra.
Az oldal képeit köszönjük a Caution 2.0 - nak, a tumblrnak valamint az Obsessionnak. Nem kis kutatás, szerkesztés eredményei így kérünk NE lopj! Köszönjük!
Az oldalunkon szereplő kódokért hatalmas köszönet Clemence Lacroixnak és Brittany Greynek
Tárgy: Arithmancy Lesson Vas. Okt. 28, 2012 7:28 am
❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂
A szobámban sötétség dereng, egyetlen fénypászma sem töri meg ezt a kellemes homályt. Nem lehet az égvilágon semmit sem látni, én pedig még békésen szuszogok a takaróm alatt. Az előző éjszaka javított házidolgozatok rendetlen kupacban hevernek az íróasztalomon, de már nem volt energiám összerendezni, és különben sem arról vagyok híres, hogy igazán precíz és rendmániás lennék. Ezt a képet mutatja a szobám is. Ruhadarabjaim nem a szekrényben helyezkednek el, hanem a padlón, és csak akkor tűnnek el onnan, ha néhány házimanó veszi erre a fáradtságot. Általában veszik, mert mire reggelre felébredek, mindig eltűnnek az út akadályok, és nem botlok meg semmiben, mikor elképesztően kómásan próbálom megtalálni a kifelé vezető utat. Kellemetlen hang jut el a tudatomig, és nagyon morcosan nyúlok ki a takaró alól, kezemben pálcával, amivel cseppet sem varázseszközhöz méltán igyekszem leverni az órát, de aztán rá kell jönnöm, hogy nem óra visít, hanem a még előző este beállított bűbáj. Cseppet sem szép szavakat használva ülök fel, és kutatok az emlékezetemben az ellenbűbáj után, míg végül eszembe jut, és a hangzavart felváltja az áldott csend. Már épp feküdnék vissza elégedetten az ágyamba, ha nem tolakodna a gondolataimba az, hogy hamarosan tanórát kell tartanom.
Nagyon, nagyon nehezen tudom rávenni magamat arra, hogy felkeljek, és zombi módjára, kitotyogjak a fürdőbe. Lajhár módjára zuhanyozom le, öltözöm fel, majd halvány smink feltétele után a hajamat is elrendezem, ami szénaboglyaszerűen meredezik az ég felé minden irányban. Szerencsére, egy varázsige hatására, már lágy, tökéletes vörös hullámok keretezik az arcomat, amit egy mosollyal nyugtázok a tükörképem felé. Felveszek egy bordó mini ruhát, fekete harisnyával és magas sarkú cipővel, majd magamra húzok egy fekete talárt, hogy az összkép mégse legyen annyira feltűnő, hiszen nem egyszer láttam már megbotránkozó tekinteteket a kollégáim részéről, mikor ilyen öltözékben jelentem meg a folyosókon. Nem nagyon érdekel mások véleménye, de azért azt nem szeretném, hogy a diákjaim se tiszteljenek, ezért kénytelen vagyok, kicsit komolyabbra venni a figurát. Csak egy egészen kicsit. Miután az alapvető reggeli szükségleteimmel kész lettem, számba veszem, hogy ma hány órát kell tartanom. Arra jutok, hogy nem is olyan vészes a szám, és ebéd után már nem is lesznek óráim, így majd azt csinálhatok, amit csak szeretnék, ami kifejezetten jót tesz a közérzetemnek. Nem mintha nem szeretnék tanítani. De azért ez a korai kelés, egyáltalán nem hiányzik. Szerintem nem csak nekem, hanem a diákoknak sem. Miért nem lehet megváltoztatni a szabályokat? Úgy hiszem mindenki sokkal lelkesebben, járna be az órákra, amik csak délután vennék kezdetüket. Kevesebb késés is lenne. Főleg, ha magamból indulok ki, én is csak az első órákról késtem, pusztán azért, mert képtelen voltam mindig időben felkelni.
Mivel kellően felfrissültem a zuhany után, elkezdem felvenni magamra a rohanós tempómat. Villámgyorsan összeszedem a szükséges könyveket, meg a jegyzeteimet, utána gyors léptekkel elhagyom a szobámat és a nagyterem felé, veszem az irányt. Még eléggé korán van, a diákok többsége még nagyban alszik, csak páran jelentek meg, akik fáradtan lapátolják magukba a reggelijüket. Én hatalmas mosollyal robbanok be a terembe és megyek a tanári asztalhoz, ahol lelkesen üdvözlöm a megjelent kollégákat. Leülök a helyemre, és magamhoz húzok egy nagy bödön kávét és egy szelet pirítóst, amit megvajazva el is fogyasztok, utána már csak a kávét iszogatom, miközben a szemeimmel feltérképezem a terepet újra és újra. Miután kellő koffeint érzek magamban, ugyanolyan gyorsan, mint ahogy jöttem távozom is, és elindulok a tanterem felé. Tudom, hogy még senki nem lesz jelen, hiszen még eléggé korán van, de épp ez volt a célom a korai keléssel. Miután beléptem a terembe, az az első dolgom, hogy kinyissam az ablakokat, hogy friss, üde levegő töltse be a teret, utána pedig lepakolok a tanári asztalra, és helyet foglalok az asztalon. Rossz szokás.
Amíg várok az első tanulókra, a jegyzeteimet nézegetem, és csak akkor tekintek fel belőlük egy nagy mosollyal, amikor a diákok már szállingózni kezdenek a terembe. Megvárom, amíg hellyel-közzel mindenki megérkezik, és a bűbájjal megtekintett óra, is az óra kezdetét jelöli. Leugrok a padról és most már állva üdvözlöm a megjelent diákokat. - Jó reggelt kívánok mindenkinek! – Üdvözlöm őket egy széles, és barátságos mosollyal. Így remélhetőleg az eddig csevegő diákok is elhallgatnak, és rám kezdenek figyelni. - Ma a név és sorszámokról lesz szó. Kezdjük a sorszámokkal. – Járkálni kezdek, mert így jobban érzem magam, soha sem tudtam sokáig egy helyben maradni. - A sorsszám, mint ahogy a nevéből is lehet következtetni, az ember életútját, múltját, és jövőjét határozza meg. A születés napját, hónapját, és évét megadó három számhalmaz számjegyeinek összegzésével tudjuk meghatározni. Így kapunk egy számjegyet, amiket bolygókhoz tudunk csatolni. Az egyes a Nap, a kettes a Hold, a hármas a Jupiter, a négyes az Uránusz, az ötös a Merkúr, a hatos a Vénusz, a hetes a Neptunusz, a nyolcas a Szaturnusz, a kilences pedig a Mars száma. A nulla a végtelenséget, az örökkévalóságot, és a határtalanságot jelképezi. Ez azért fontos, mert az égitestek tudományosan kimutatva, hatással vannak az életünkre és jellemünkre. Ezeknek a számoknak a segítségével, nagyjából megítélhető, egy ember jelleme. A sorsszám, az életútról tájékoztat. – Végigtekintek a társaságon, hogy mindenki figyel-e, hiszen tudom, hogy ez sokak számára nem valami érdekes.
- Felmerülhet önökben a kérdés, hogy hogyan lehet a saját sorsszámukat kiszámolni? Roppant egyszerű módon. – Előveszem a pálcámat és a tábla felé, intek vele, ahol megjelenik egy szemléltető példa. - Ha például 1995. 12. 22.-én született valaki, akkor, mint ahogy a táblán is látható, össze kell adni az ezeket alkotó számjegyeket: 1+9+9+5+1+2+2+2=31. Mivel most két számjegyű lett az eredmény össze kell adnunk a hármat és az egyet, így megkapjuk a személyes sorsszámot, ami jelen esetbe a négy. Most pedig arra kérnék mindenkit, hogy számítsa ki a saját sorsszámát, majd a hozzá tartozó jellemzést ismertesse az osztállyal. Megsúgom segítségükre lehetnek a tankönyveik. Viszont, ha bármi kérdésük van, vagy elakadtak volna, örömmel állok a rendelkezésükre. – Küldök egy újabb mosolyt a társaságnak, utána visszaülök az asztalra és figyelem, hogy elkezdenek serénykedni.
Words:965 Notes: A következő reag jövő hét vasárnap érkezik ^^ Wear: Katt Lyrics:The Beatles- Lucy in the sky with diamonds Credit:Template made by Lady Sylvanas of Caution 2.0
---------------------------------------------------------------------------------- I'LL FIXATE YOU 'TILL YOU NEVER LET ME GO So I can feed your addiction in the stereo. I could be just your type of high. ---------------------------------------------------------------------------------- WORDS: ?? TAG: mindenki OUTFIT:hereLYRICS: sky ferreira ----------------------------------------------------------------------------------
Egy kezemen megtudnám számolni, hányszor keltem korábban, mint kéne, de ma egyszerűen nem tudtam aludni. Reggel hat körül - talán még korábban - ébredtem fel és forgolódtam fél hétig, utána kászálódtam ki az ágyból. Nem siettem a tusolással, mivel alig páran voltunk ébren és így nem volt kígyózó sor. Háromnegyed óra alatt végeztem a szokásos reggeli teendőimmel, avagy a hajmosás, szárítás, fogmosás, felöltözés és sminkeléssel, bár a pálcám nélkül ez tartott volna legalább másfél óráig, de Chloé még sok évvel ezelőtt volt olyan drága hogy megtanítsa nekem ezeket az apró varázslatokat, amiket azóta is örömmel használok.
Mivel nem bírtam magam kipihenni este, kicsit bágyadtan de sikerült eljutnom a nagyteremig és békésen elfogyasztani a reggelim, amit máskor szinte mindig kihagyok és csak annyira kelek fel időben, hogy az első órámra beérjek. A saláta nem sokat segített a felébredésben, a bögre kávé inkább. Nem sokat beszélgettem a pár griffendélessel, akinek még rajtam kívül kedve volt korán kelni, próbáltam az ébrenlétre koncentrálni, ami nem volt a világ legegyszerűbb dolga. Biztosra vettem, hogy el fogok aludni Számmisztikán. - Jól érzed magad Clemi? - zökkentett ki a gondolataimból Matt. - Persze - vágtam rá, de nem voltam teljesen őszinte. A további faggatást elkerülve folytattam az eszegetést, majd a folyosók és a terem irányába indultam. Csak legyen már vége a napnak és jussak el az ágyamig.
Összesen két hollóhátas előzött meg, akik a stréber sztereotípiákat megerősítve a legelső sorban foglaltak helyet. Én a szokásos helyemre ültem, a leghátsó padsor jobb szélére. A táskám ledobtam a mellettem lévő helyre, hogy foglaljam a helyet Paige-nek vagy akárkinek, aki a közeli baráti társaságomból felbukkan. Weasley prof. az asztalon ülve várta az egyre gyarapodó diáksereget, míg én meglepő módon könnyen elütöttem az időt egy rakoncátlan hajtincsem tekergetésével.
Figyelmesen hallgattam a sorsszámokról való beszámolót, de nem különösebben keltette fel az érdeklődésem. Hallottam már róluk, szerintem a többség is, de hogy őszinte legyek, kapásból fel tudnék sorolni millió, számoknál érdekesebb dolgot. Gyorsan végeztem a feladattal, ahogy a többség is, de nem volt túl nagy lelkesedés a teremben, mikor eljutottunk arra a pontra, hogy az osztállyal is ismertessük mit találtunk. - Leszek én az első - törtem meg a csendet és felálltam a helyemről, de nem vettem a fáradtságot hogy kisétáljak a tábla elé, elvégre így is jól láthattak és elég szempár is szegeződött rám, így nem húztam sokáig az időt. - 2008, Szeptember másodikán születtem, így az én sorsszámom a három. A hármas sosszámmal rendelkezőeknek bolygója a Jupiter. Gyors észjárással és logikával rendelkeznek és jó a beszélőképességük. Sokoldalú, nyitott emberek, akik nagy igényt tartanak a változatosságra, mivel mindent hamar megunnak. Szeretnek a figyelem középpontjában lenni. Türelmetlenek és hajlamosak arra, hogy párhuzamosan több dolgot csináljanak. Előfordul, hogy hűtlenek, ennek kiváltó oka az unalom, amit nemrég említettem. Kiismerhetetlenek, sokszor álarc mögé bújnak és megjátsszák az éppen adott helyzethez illő szerepet. Sok művészlélek akad köztük. Elvárják, hogy elismerjék őket. Tartottam egy másodperc szünetet, de az agyam tovább kattogott a témán. Ijesztő, de a számom szinte tökéletesen leírja a saját jellemem, a jó és rossz tulajdonságaimmal együtt. - A szépség, izgalom és társadalmi népszerűség jellemzi az életútjukat. Különlegesek és sikeresek, akárminek fognak neki. - Ezzel nem mondtam sok újat, elvégre nem nagy titok, hogy mindig elérem a céljaimat, így vagy úgy. - Remek szakácsok és házigazdák, na ez nem rám nem igaz. A kifinomult ízlésük, fizikai és lelki szépségük miatt sokan keresik a társaságukat. - A "lelki szépség" az én esetemben talán egy kicsit túlzás. - Makacsak és mindig nyerni akarnak, bármi legyen az ára. Erős állóképességük és hatalmas életerejük van, ami ehhez hozzásegíti őket. Hajlamosak rossz döntéseket hozni, amit később káros függőségek követhetnek, ezzel letérítve őket a helyes útról. Rossz szokásuk néha alulbecsülni magukat és elkerülni a kudarcgyanús helyzeteket. Képesek feláldozni a kapcsolataikat és érzelmeiket egy-egy cél elérése érdekében. - Gyorsan átfuttattam a szemeim a könyv hármasokról szóló lapján és a pergamenemen, de nem akadt meg a tekintetem más érdekességen, így vissza néztem a többiekre. - Ezek lennének az érdekesebb infók. Egyesszám első személyben fura lett volna mesélni, elvégre pár tulajdonságot megkérdőjeleznék, de azért bevallom egy kicsit ledöbbentem azon, hogy néhány szokásomat mennyire kiemelte a leírás. Köszönöm a figyelmet. Visszaültem a helyemre, egy kisebb ásítás közben pedig hátradőltem és vártam a következő diák beszámolóját.
Csípős októberi hajnal virradt a Roxfort tanulóira, tanáraira, nem is csoda hát, ha a mai reggel valahogy cseppet sem akaródzott felkelni. A takaróm pihe – puha ölelése, melegsége egyszerűen nem eresztett, fogságban tartott. Tudtam, hogy sokkal jobb helyem van a meleg paplan alatt, mint a rideg kőfalak között, egy unalmas órán ahol minden valószínűség szerint bágyatag állapotban jelennék meg, ami korán sem jellemző rám. Na jó, de… az év 361 napján, ám én erről szeretek elfelejtkezni. Szemeim szorosan lecsukva pihentek ám az elmém már javában ébredezett. ~ Fel kéne kelni Paige! Nemsokára órád lesz! Számmisztika! ~ - Tudom… tudom – nyöszörögtem, miközben még jobban beburkolóztam. ~ Fél órád van elkészülni… reggelizned sem ártana… ~ - Tudom… tudom. – motyogtam még mindig saját magamnak, ám a testem ezúttal sem óhajtott engedelmeskedni. A takaró továbbra is erősebbnek bizonyult a józan eszemnél. ~ Órán ott lesz Scorpius is! ~ - Bizony, bizony… - s lám csak, lám olybá festett ez hatásos érvnek bizonyult, mivel szemeim hirtelen kinyíltak, s úgy pattantam ki az ágyból mintha csak puskával kergetettek volna ki.
Mire sikerült kikászálódnom az ágyból s felmérnem a terepet a lányok egy része már elhagyta a körletet s a nagyterembe indult reggelizni. Szokatlan módon Clemencet sem találtam sehol, rá nem jellemző módon úgy tűnt ezúttal sikerült megelőznie, előbb felébredt, mint én, és még csak egy cetlit sem hagyott. ~ Mi a fene? Talán beteg? ~ Mivel ezúttal később keltem, mint szoktam szembesülnöm kellett a ténnyel, hogy a lányok így reggelente bizony borzasztó hisztisek tudnak lenni. Egymást taposva, lökdösve szaladtak be a fürdőbe, hogy elkészülhessenek, közben folyton visítoztak, rikácsoltak, egymást oltogatták. Remek! Itt a tanulság… ha korán kelsz aranyat, lelsz, ám ha lusta vagy hárpia fészekbe találod magad! Amilyen gyorsan csak tudtam, olyan hamar igyekeztem végezni reggeli teendőimmel majd, mint aki jól végezte dolgát megindultam a nagyterem felé magára hagyva a többieket. Kezdem érteni azokat, akik hajnalok hajnalán kelnek, csak hogy ezt elkerülhessék. Példát kellene vennem róluk.
A nagyterembe érve azonnal a Griffendélesek asztala felé vettem az irányt miközben tekintetemmel Clem barátnőmet kerestem a diákok forgatagában, ám hiába minden igyekezetem sehol sem találtam. ~ Hol a bánatban lehet? Ilyen aztán már tényleg nincs! ~ Elkeseredetten huppantam le a már jól megszokott helyemre s oroztam el a kávés kannát egy 7. éves fiú orra elől, elvégre hogy máshogy ébredhetnék fel, ha nem így? Kávézás közben elmajszoltam néhány szelet pirítóst ám valahogy ez most nem volt ugyan az. Megszoktam már, hogy minden reggel Clemivel jövök le, végig beszélgetjük az utat ide felé, plusz a reggelit majd szaladunk órára, mivel a lánynak hála folyton folyvást elkésünk. Röhej, de kezd hiányozni ez a jól bevált reggeli rutin. Miután végeztem a reggelimmel nem túl nagy lelkesedéssel vettem a vállamra a táskámat majd néhány évfolyamtársam társaságában a számmisztika terem felé vettem az irányt. Nem nagyon figyeltem arra, hogy miről beszélgetnek a többiek, sokkal inkább azon gondolkoztam vajon milyen lesz majd a roxforti halloween bál, és, hogy Scorpius, hogy akarja megoldani, hogy velem jön, mégsem fedjük fel a kettőnk közti kapcsolatot. Egyáltalán lehetséges ez? Olyan hihetetlennek, kivitelezhetetlennek tűnik a dolog. Teljesen elmerültem kusza gondolataim viharos forgatagában, így csak akkor eszméltem fel, amikor már a terem előtt ácsorogtam az óra, pedig elkezdődött. Gyors léptekkel mentem be néhány lány után, majd amikor megpillantottam a már jól ismert, szőke hajkoronát azonnal ledobtam magam mellé, a hátsó sorba s az asztalra tettem a táskám. - Na végre megvagy! Hogyhogy megelőztél? Minden rendben van? – fordultam a lány felé, ám ekkor Weasley professzor belekezdett az órába.
A mai óra anyagaként a sorsszámokat s azok elemzését kezdtük el venni, ami első hallásra nem is tűnt olyan bonyolultnak, ám amikor a professzornő azt kérte számítsuk ki a saját számunkat, s készítsük el a jellemzésünket, hirtelen azt sem tudtam, eszik, e vagy isszák az ilyesmit. ~ Ó a francba! Na jó… lássunk neki… szóóóval… 2007. április 25. Ha minden igaz, akkor ezt kell felbontani. 2+0+0+7+0+4+2+5=20 Mivel a 20 kétjegyű szám össze kell adni, az eredmény pedig 2. Eddig rendben is van… Huh… most jön csak a java. ~ Nagyjából 10 – 15 perc szerencsétlenkedés után végül úgy – ahogy sikerült elkészítenem egy jellemzést, épp addigra mire Clemence végzett a sajátjával, amit fel is olvasott a diákoknak. Bezzeg neki ez milyen könnyen megy. ~ Nemééér!!! ~ Miután a lány végzett vettem egy mély levegőt majd ezúttal én álltam fel a pergamenemmel. - Khm… khm… Én 2007. április 25. – én születtem így a számom a 2 – es lett. Gondolom nem én, vagyok az egyetlen, így ha szintén ezzel a számmal „születtél” most jól figyelj és szólj, ha magadra ismersz. Szóval… Megnyilvánulásaidat az együttműködésre és az alkalmazkodásra való készség hatja át, ami által boldoggá teheted a körülötted lévőket. Rendeltetésed is éppen ez. Szívesebben tevékenykedsz a színfalak mögött, ha csak lehet, másokra hagyod a döntések meghozatalát. Ha azonban komoly dolgokról van szó, esetleg a számodra fontos emberek öröme forog kockán, minden erőddel azon vagy, hogy segíts nekik. – olvastam fel a rövid, tömör jegyzetemet majd ismét felpillantottam. - Hogy ez rám mennyire igaz sajnos nem tudom megmondani, de nem érzem úgy, hogy szeretnék a háttérben meghúzódni. Köszönöm a figyelmet. – ültem végül vissza a helyemre majd újra Clem felé fordultam. - Könyörgöm, tarts ébren valahogy – suttogtam egy cinkos mosoly kíséretében.
Tagged to: Everybody | Word count: 858 | Look: KATT.| notes: Nézzétek el, hogy olyan amilyen... :$
Hozzászólások száma : 10 Join date : 2012. Sep. 26.
Tárgy: Re: Arithmancy Lesson Hétf. Okt. 29, 2012 2:29 am
IF I SAY WHO I KNOW, IT JUST GOES TO SHOW you need me less than i need you
take it from me, we don't give sympathy ------------------------------------------ TRUST ME, TRUST NOBODY
Már sokkal régebb óta fent vagyok, mint ahogy azt várná tőlem az ember, főleg, ha az előző napot is számításba vesszük. Addig-addig olvastam egy könyvet, mikor már az éjfélt is elütötte az óra, és habár nem sok kedvvel, de letettem az olvasmányomat és elmentem aludni, hiszen tudtam, hogy ma a szokottnál is korábban kell ébrednem. Pontosabban hajnali öt órakor. Hogy miért van-e rossz szokás, senki nem kérdezze, tudom, hogy nem vagyok százas ilyenkor. Ez főleg olyankor tűnik fel számomra a leginkább, mikor a karikás szemeimet kell bámulnom a tükörben. Még akkor sem tetszenek azok a táskák, ha a szemeim tettre készségtől csillognak. De hát nincs mit tenni. Az olyan varázslatokban nem vagyok otthon, amikkel el tudnám tűntetni a kialvatlanságom árulkodó okait, bár a lányok többsége rendelkezik ezzel a tudással. Nekem viszont eszemben sincs még csak rákérdezni sem a dologra, így is elég ciki az egész. Visszatérve, a reggelemre… miután elvégeztem a reggeli teendőim sorát, a zuhanyozással, fogmosással, öltözéssel és miegyébbel, magamhoz ragadtam a seprűmet, és kimentem gyakorolni a kviddicspályára. Bevallom… igen csak kevés időm volt erre az utóbbi időben, már pedig nem szeretném a rossz teljesítményemmel lehúzni a csapatomat, a következő meccsen, így kénytelen vagyok beáldozni az alvásra szánt időmet, és egy csöppet gyakorolni. Azt viszont a fene sem gondolta volna, hogy ilyen az erekben a vért megdermesztő hideg van!
Márpedig az van. Én hülye meg nem húztam fel magamra olyan meleg holmit, ami segíthetne ez ellen. Szinte odafagyok a seprűre. De azért továbbra is elszántan repkedek a pályán, mert más nem volt olyan ostoba, mint én, és inkább a melegebb hálókörletekben húzzák a lóbőrt. Nekem is ezt kellett volna tennem. De ha már itt vagyok, akkor végig is csinálom, különben is, teljesen felébresztett, a hidegen süvítő szél. Amúgy is képtelen lennék visszaaludni. Pár óra elteltével szállok le csak a földre, mikor a kezemmel, már alig tudom fogni a seprűnyelet, annyira elgémberedtek az ujjaim a hidegtől. Ráadásul az eső is cseperegni kezdett, így jobb ötletnek tűnik az, hogy minél előbb bemeneküljek a kastély biztonságot nyújtó falai közé. De… rá kell jönnöm, hogy késésben vagyok. Legalábbis, elég kevés diák kóvályog a folyosókon, mikor én beérek a már zuhogó esőből. Enyhén sokkosan meredek az órára, ami jelzi, hogy két perc múlva kezdődik az első órám, ami számmisztika. Így nincs időm se átöltözni a vizes ruháimból, se reggelizni, pedig majd kilyukad a gyomrom, és a seprűmet sem tudom visszajuttatni a hálókörletembe, pedig milyen jól elterveztem ezt az elején! Most rohanhatok.
Hamarosan már minden diák eltűnik a folyosókról, és csak az én siető lépteim visszhangzanak. De pontban sikerül a teremhez érnem, igaz az utolsók között lépek be oda, magammal hozva a hideg hajnal, a sár és az eső illatát, nem is beszélve, hogy a hajam is egészen vizes, és késztetést érzek arra, hogy kirázzam belőle a vízcseppeket. De nem teszem. Rögtön megakad a szemem Paigen, aki mint ahogy általában mindig, Clem mellett ül, de csak egy futó pillantásra méltatom, hogy a látszat megmaradjon, és helyet foglalok a második padban. A seprűben leteszem magam mellé, de úgy, mintha egy érzékeny élőlény lenne, és csak utána veszem elő a pálcámat és szárítom meg magam, pillanatok alatt. Így már mindjárt komfortosabb. Legalább már nem fázok annyira, bár, a hideg kastély sem ad sok felmelegedési lehetőséget. De azért mégsem lett volna nyerő egész órán vizesen ülni, mert akkor garantált lett volna a megfázás. Miközben így rendezkedem, az óra is megkezdődik, így igyekszem a tanárnőre figyelni és nem arra, hogy mindjárt éhen veszek. Nem kellemes üres gyomorral tanulni. Számolni meg végképp nem, miután a sorsszámokról van szó. De amint kiadta Weasley professzor a feladatot, elővenném, a pergament és a pennát… de… és itt a de. Minden egyes holmimat, fent hagytam a hálókörletemben és a táskámban. Most mi a francot csináljak? Körültekingetek a teremben, hátha látok a közelemben olyan valakit, akit megkérhetnék arra, hogy adjon kölcsön egy pennát, meg egy pergament, utána majd csak elboldogulok magamtól is, de közelemben nem ül senki, aki elvállalná ezt a becses feladatot. Főleg mivel a mögöttem ülő illető nagyban húzza a lóbőrt. Ezért… nincs más választásom…
- Pszt! – Szólok hátra Paigeéknek. - Előre tudtok küldeni egy pergament és egy pennát? Örök hálám üldözne titeket. – Susogom, remélhetőleg úgy, hogy a tanárnő ne hallja meg, de a lányok igen. Ha voltak olyan kedvesek, és küldenek előre muníciót, akkor hálásan rájuk vigyorgok, ha nem, akkor mástól kérek segítséget. De mindenképpen sikerül szereznem egy pennát, és pergament, így neki tudok állni az órai munkának. A még mindig jéghideg ujjaim közé fogom az íróeszközt és elkezdem összeadogatni a születési dátumom számait. 2+0+0+7+1+1+2=4 Miután végeztem, figyelmemet Clemencre, majd Paigere összpontosítom, és csak akkor állok fel a helyemről, mikor mind a ketten befejezték a beszámolójukat. A tanárnőre tekintek, és már épp kezdenék bele az ismertetésbe, mikor a terem csöndjében tisztán lehet hallani, hogy megkordul a gyomrom. Ez de gáz. Gyorsan összeszedem magam, és mielőtt bárki is reagálhatna, belekezdek a beszédbe.
- Az én sorsszámom a négyes. Ezek szerint, rendkívül nagy a logikai képességem, és hihetetlenül tudok koncentrálni arra, amit csinálok. Jellemző rám a stabilitás, és sokszor konzervatív szemléletű vagyok. Ha egyszer valami bevált, akkor nagyon nehezen állok át valamilyen új dologra, el sem jutok gyakran odáig, hogy kipróbáljak valami mást. Bár szerintem ez egyáltalán nem jellemző rám. Becsületes és mértéktartó vagyok, nem könnyen veszítem el a fejemet. Arisztokratikus a megjelenésem, szeretem az elegáns ruhákat, ráadásul az öltözékem mindig kifogástalan. Kivéve most, mert elfelejtettem felvenni a nyakkendőmet… Kemény és határozott vagyok. Azt fogadom el, amit én magam tapasztaltam meg, nem nagyon hiszek abban, amit nem találok logikusnak, vagy racionálisnak. Szeretek önállóan dolgozni, és mindig vállalom a felelősséget a tetteimért. – Mély levegőt veszek, és igyekszem elfojtani az egyre intenzívebb éhségérzetet.
- Felelősség és megbízhatóság jellemez… – Egy pillanatra Paige felé nézek, hogy hallotta-e. – …munkámat jól végzem, példamutató vagyok a környezetem számára. Szeretem a nehézségeket és a kihívásokat. – Újra Paige felé pillantok. Ennek következtében, csak egyre erősebb vagyok, és csak azt fogadom el, amiért valóban megdolgoztam. Jó és szorgalmas dolgozó vagyok, összpontosító képességem igen fejlett, semmit sem hagyok félbe, amit elkezdtem. Határozott és erős jellemem van. A vitákban általában az ellentétes oldalra állok, bár nem szeretek veszekedni, mégis kiváltom az ellenkezést másokból. Hibám az, hogy gyakran túl sokat követelek magamtól és másoktól is. Mások gyakran munkamániásnak gondolhatnak, mert mindent tökéletesen szeretnék végrehajtani. Könnyen csüggedté és melankolikussá válok, ha nem érek el valamiben sikert. – Fejezem be a jellemzésemet. Ami meglepő módon, sok helyen fedi a valóságot. - Az a nagy helyzet, hogy kissé kísérteties módon rám illik a leírás… – Mondom halkan, végül helyet foglalok és igyekszem elhallgattatni a gyomrom követelő mormogását.
template made by Valerie of CAUTION 2.0. lyrics are credited to the fray because they are amazing. please do not remove the credit. this post has number of words here 1084 tag! mindenki, Paige és Clem song is the soundtrack to this story and i'd just like to say anything else here -
Vendég Vendég
Tárgy: Re: Arithmancy Lesson Hétf. Okt. 29, 2012 5:07 am
Akkor most vegyük számításba az öt alapvető hibát, amit egy hugrabugos lány elkövethet, annak érdekében, hogy biztosan elkéssen a számmisztika órájáról…
1. Visszaalvás.
Csillagok ezernyi fénye ragyogja be az eget, én, pedig bámuló szemekkel nézek fel, a bársonyos feketeségre. Soha nem fogom megunni, mindig is egyik kedvenceim közé fog tartozni a csillagok tanulmányozása. Szinte érzem is magam mellett, a bátyámat, aki kellemes hangján magyarázza és mutogatja nekem, melyik csillag milyen névvel van ellátva. Kellemes, meleg érzés önt el, és már szinte nem is figyelek a magyarázatra, csak élvezem a kellemes lágy szellőt, ami simogatja az arcomat. De ez a szellő hirtelen hidegre, és fagyosra vált. Rossz érzés kerít hatalmába, hirtelen minden jó dolog, ami eddig körülöttem volt, eltűnik a sötétségben, én pedig egyedül maradok, hiába hívogatom az összes családtagomat, hátha meghallanak és segítenek rajtam. De nem. Senki nem jön oda hozzám, továbbra is teljesen egyedül állok a sötétségben, majd hirtelen egy zavaró dolog csapódik hozzám…
Felpattannak a szemeim, és hunyorogva próbálok kinézni a külvilágba. Nem nagyon fogom fel a körülöttem lévő dolgokat, az álom utolsó képei viszont maradéktalanul kiröppennek az emlékezetemből, és már nem is emlékszem rá. Körülnézek a hálóteremben, de egyáltalán nem tudom beazonosítani, hogy ki dobta nekem a párnát, végül úgy döntök, hogy nem is érdekel. Olyan fáradtnak érzem magam, az ágy pedig olyan hívogató… a fejem is ólomsúlyúnak érződik, így végül habár a józan eszem egy halk hangja merőben tiltakozik, mégis visszahanyatlok az ágyra, és újra elmerülök az álmok birodalmában. Csak hosszú-hosszú percek elteltével pattannak ki a szemeim és ülök fel, kissé ijedten. Rátekintek az órára… és megkönnyebbülten sóhajtok, hiszen azt mutatja, még bő fél órám van az óra kezdetéig. Addig, pedig simán elkészülök. Igen ám… de egyáltalán nem tűnt fel, hogy az óra már nem jár…
2. Lassú készülődés.
Tök nyugodtan állok neki a készülődésnek, és még csak az sem tűnik fel, hogy már senki nincs jelen a szobában. Hát igen, én már csak ilyen vagyok reggelente. Lezuhanyozom, felveszem az egyenruhámat, fogat mosok, elkészítem a hajamat, utána, pedig elégedetten a látvánnyal kapom fel a táskámat, meg sem nézve, hogy mi van benne, és rohanok le reggelizni. Egész hamar odaérek, mivel mindig is gyors tempót diktálok magamnak, azt viszont egyre inkább furcsállom, hogy egy áldott lélek sincs a nagyterembe. Mi van itt? Tömegjárvány? Vagy… és ekkor tudatosul bennem, hogy talán mégsem vagyok egészen időben. Majdnem szívinfarktust kapok, ahogy az itteni órára tekintek, mivel látom, hogy pont ebben a szent pillanatban csöngetnek be. Gyorsan felkapok a hugrabug asztaláról egy muffint, és futva indulok el a tanterem felé. Közben az eledelt a számba tömködöm.
3. Gyors ételfogyasztás.
Mivel túl gyorsan próbáltam meg lenyelni a süti egyik falatját, sikeresen félrenyelek, ezért kénytelen vagyok félúton megtorpanni. Egyszerűen nem kapok levegőt, a falat olyan rossz helyre került, hogy örülök, hogy nem fulladok meg. Nagy nehezen előhúzom a taláromból a pálcámat, de rájövök, hogy képtelen vagyok nonverbálisan varázsolni, így erről az ötletemről leteszek. Végül ha nehezen is, de sikerül kioperálnom a torkomból az ételt, így végre a tüdőmbe juthat némi éltető levegő. Hosszan tartó köhögés után nyugszok csak meg, de az arcom még mindig vörös a levegőhiánytól és a szemeim is könnybe lábadtak az előbbi incidens miatt. Csak akkor vagyok képes tovább haladni, amikor már teljese normalizálódott a légzésem, de akkor őrült módjára kezdek rohanni, reménykedve abban, hogy még nem sok mindenről késtem le.
4. Figyelmetlenség.
Éppen az egyik elvarázsolt lépcsőn rohanok fölfelé, amikor teljesen megfeledkezem arról az egy bizonyos lépcsőfokról, ami előszeretettel tűnik el a legváratlanabb pillanatokban… és már meg is van a baj. Térdig elsüllyedek a trükkös lyukban, és fájdalmasan reccsen egyet a bokám. Ilyen már nincs. A lehető leggyorsabban próbálok kikecmeregni a lábammal a gödörből, de annyira beszorult, hogy ez nem éppen könnyű feladat. Jó pár perc szöszmötölést vesz igénybe, míg végül, ha nehezen is, de kiszabadulok. Viszont, alig bírok ráállni a bokámra, így kénytelen vagyok a maradék utat, valami furcsa, sántikáló mozgással végigsietni. Nem egyszerű az életem…
5. Túl nehéz táska.
Már nem sok van vissza… csak pár méter… egyszer csak hatalmas zajjal elszakad a táskám és az összes könyvem, szanaszét szóródik. Már ott tartok, hogy kész, ennyi, befejeztem. Az ég felé fordítom a szemeimet. - Istenem, Merlin, vagy fene tudja ki van a mennyekben, te most komolyan szórakozol velem?? – Teszem fel a plafonnak a kétségbeesett kérdést, de aztán morogva és továbbra is sántikálva elkezdem összeszedegetni a könyveimet. Mikor ezzel megvagyok, ingerülten ledobom azokat a táskám maradványai mellé, majd újra előveszem a pálcámat. - Reparo! – Mondom ki a varázsigét, mire a táska megint teljesen ép állapotba kerül, én pedig bedobálom a könyveimet, és sietősen bekopogok, majd belépek a terembe.
- Elnézést a késésért, tanárnő. – Mondom halkan és bizonytalanul. Nem festhetek valami szépen, a hajam ziláltan öleli körül az arcomat, ami még mindig vörös színben pompázik az előbbi rohanás miatt. Ráadásul az egyik lábamra rá sem tudok állni. Csak akkor foglalok helyet, ha a tanár engedélyt ad rá, utána bicegve megcélzom az utolsó előtti padot, mégpedig Paige és Clem előtt. Sikeresen lekéstem az óra elejéről, tehát fogalmam sincs, hogy milyen feladatot kaptunk, de azt látom, hogy mindenki lázasan körmöl valamit. - Sziasztok. – Köszönök nekik suttogva, hogy ne zavarjam meg még jobban a csendet. - Mi a feladat? – Érdeklődöm, és csak akkor kezdek neki, a saját elemzésemnek, ha megkapom a választ.
Őszintén szólva, semmi kedvem már ehhez az egész órához. Amúgy sem tartozik a kedvenceim közé, még amikor a mugli iskolába jártam, sem nyerte el a matematika a tetszésemet, sőt… ki nem állhattam. Most pedig, itt ebben a varázslatos világban is számokkal kell foglalkoznom… Sóhajtva meredek a pergamenlapra, de a kötelességtudat felülkerekedik, és írni kezdek. Hamar megkapom az eredményt, ami a hetes szám lesz. Utána már csak az a dolgom, hogy kikeressem a könyvből a hozzátartozó dolgokat, és a többiekre is tudok figyelni. Amikor Clem, Paige és Scorpius végeztek a felolvasással én is felállok, igaz kissé bizonytalanul a bokám miatt, hiszen jobb minél előbb túl esni rajta.
- Az én számom a hetes, ami a titokzatosság és a bölcsesség száma. Folyékony szellemű, és vonzza minden megmagyarázhatatlan és felfoghatatlan dolog. Különösen jól megért másokat, és nagyon gyakran ad tanácsokat olyan embereknek, akiknek valamilyen problémájuk, vagy bajuk van. A hetes sorsszámúakat a zárkózottság, és a tartózkodás jellemzik, nem beszélnek az érzelmeikről, gondjaikról, vagy épp örömeikről. Értelmesek, tele érzelmekkel, kapcsolataik azonban mégsem igazán harmonikusak. Sokszor tűnődnek az élet kérdésén, gyakran felteszik magukban a létezés értelmének a kérdését. Sokszor félreértik őket, de ez annak köszönhető, hogy nem engedek belátást a lelkükbe, és gyakran nem jól fejezik ki magukat. Nagyon jellemző rájuk, hogy elgondolkozó, befelé forduló emberek, aki nagyra értékeli az egyedüllétet és a nyugalmat. Szeretnek eltűnni a nagy tömegben. Nehezebb dolguk van a többi embernél, mert nem fogadják el magukat és a világot. Titokzatosak és szégyenlősek, kitűnő a memóriájuk, és soha nem vesztik el a fejüket. Erős kötelességtudatuk van és vállalják a tetteikért a következményeket. Szeretnének kitűnni valamiben, ezért sok mindent megtesznek, minden vágyuk, hogy feljebb kerüljenek a ranglétrán. – Kicsit félszegen tekintek körbe, de amikor látom, hogy kevesen figyelnek rám, és azok sem unják annyira a szövegelésemet, folytatom. - Ritkán engednek a bizalmukba bárkit is, de ha ezt valakivel megteszik, akkor az illetőért bármit képesek lennének megtenni, és a barátságuk az illetővel általában egy életre szól. – Befejezem és visszaülök a helyemre. Remélem azért nem lett szörnyű.
A. J. Weasley hufflepuff
Hozzászólások száma : 26 Join date : 2012. Oct. 07.
[&] I BELIEVE IT'S TIME FOR ME TO BE FAMOUS, AND OUT OF PLACE. I BELIVE IT'S TIME FOR ME TO MOVE FORWARD, WHEN I BREAK THROUGH ----------------
[&] proud to see me over, come on daylight, your shelter, your peacefulness;--------- // so this time i'll make you proud, proud of who you raised up, come back so i can thank you for this ------
I hope, I hope you smile.
Magas sarkú cipőm kopogása törte meg a csendet, ahogy finom, légies mozgással haladtam végig egy díszes folyosón. Amerre csak a szem ellátott egy teremtett lelket nem sok annyit sem lehetett látni, mégis mintha csak valamiféle titokzatos, különös erő vonzott volna maga felé, ösztönösen tudtam, merre kell mennem. Hamarosan egy lépcsőfordulóhoz értem, s miközben óvatosan a korlátba kapaszkodtam magabiztosan haladtam lefelé. A szívem egyre szaporább ritmust diktált, mellkasom fel s alá járt megállás nélkül. Mérhetetlen izgalom járta át az egész testem mégsem tudtam rájönni, vajon mi lehet az oka. Egyre lejjebb és lejjebb haladtam, míg végül egy díszes bálterem előcsarnokában nem találtam magam. Körös - körül száz meg száz gyertya tompa fénye világította meg a termet nem is beszélve a parkett felett ékeskedő gyönyörű csillárról. Mintha csak egy tündérmesébe csöppentem volna. Időm sem volt felocsúdni, alaposabban körülnézni mivel néhány pillanattal később egy erős, férfi kar ölelését éreztem meg a derekam körül mely közelebb vont magához. Ekkor még nem láttam az illető arcát… mégis úgy éreztem mindenkinél, jobban ismerem. A levegő csak úgy izzott körülöttünk főként mikor…
Tompa puffanás… halk kopácsolás… A kép hirtelen semmivé foszlott a szemem előtt egy szempillantás alatt. A férfi, aki az imént még szorosan tartott erős karjai között eltűnt mintha sosem létezett volna, akár csak a díszes bálterem, s a megannyi gyertya. Sötétség vett körül, jeges borzongás. Önkéntelenül is megragadtam az első kezem ügyébe kerülő dolgot mely jelen esetben a pihe – puha takaróm volt s csak még jobban elfészkeltem magam alatta. - A. J… A. J… ébren vagy? – rázogatta meg egy gyöngéd kar a vállamat, miközben éreztem, hogy óvatosan az ágyam szélére ül. - Alszom… - motyogtam halkan, fáradtságtól „elgyötört” hangon ám úgy tűnt ezzel nem hatottam meg a lányt. - Baglyod jött csajszi… - Nem érdekel! - Na… ne csináld! Ébredj fel. - Nem akaroook. - Nem akarásnak nyögés a vége. Erőltesd meg magad. Gyerünk. – rántotta le rólam a takarót mire szinte azonnal éreztem, ahogy jeges borzongás futott végig a gerincemen. Brr… - Nemááár! Gonosz! Kegyetlen! Szívtelen! – pattantam ki az ágyból miközben a szobatársam Kaylinn csak jót nevetett rajtam. - Ezt feltétlen, muszáj volt? – méltatlankodtam továbbra is. - Nem… de vicces látvány. Na ne duzzogj, inkább olvasd el a leveled. Szerintem a szüleid küldték… ismerős a dög, ami hozta. – nyújtotta át a borítékot, amit nem túl lelkesen vetettem át, majd miközben visszaültem az ágyamra olvasni, kezdtem. - Na ne! - Mi az? - A szüleim is jönnek a jelmezbálra. – nyöszörögtem. Eldőltem az ágyon és a fejemre tettem a párnám, Kay pedig csak hangosabban nevetett. - Király. Tehát apuci egész végig rajtad tartja majd a szemét. - Fogd be Kays! – ezzel felpattantam és már el is tűntem a fürdőben, melynek ajtaját nem épp nesztelenül csaptam be a hátam mögött.
Ennél „jobb” hírrel nem is indulhatott volna a napom. Esélyem sincs arra, hogy táncoljak akár egyetlen sráccal is, ha a papa folyton a sarkamban lesz és figyeli minden egyes mozdulatomat. Tudom, tudom, alapjáraton tök laza meg minden ám amikor felmerül, hogy esetleg egy fiú van a közelemben teljesen megkergül, egyből rám száll és faggatni kezd, hogy vajon mi az mit nem mondtam el neki, miért zárom ki a dolgaimból stb. Kibírhatatlan! Főleg amikor beveti azt a tipikus szomorú kiskutya nézését, miközben azt kezdi ecsetelgetni, hogy nem szeretné, ha eltávolodnánk egymástól. Imádom… tényleg, de ilyenkor wááá… Na mindegy. Majd csak lesz valami. Talán a mamának sikerül annyira lefoglalnia, hogy ne velem foglalkozzon egész idő alatt. Végül is, a remény hal meg utoljára nem igaz? Nagyjából háromnegyed óra kellett ahhoz, hogy túlesek a szokásos reggeli teendőimen… zuhany, öltözködés, sminkelés, frizura stb, majd némiképp éberebben, nyugodtabban tértem vissza a szobánkba, hogy magamhoz vehessem a táskámat és a szükséges könyveimet. - Jobban vagy Hamupipő? – érdeklődött Kay az ajtóban toporogva mire csak megforgattam a szemeimet és a cuccaimmal együtt elindultam a nagyterem felé.
Egész korán sikerült leérnünk, a nagyteremben még csak néhány diák foglalt helyet, akik halkan beszélgettek, reggeliztek. Leültem a hugrások asztalához a már jól megszokott helyemre néhány ismerősöm közé, s miközben őket hallgattam, ahogy a kviddicsről, a bálról és még ki tudja, miről beszélgettek magam elé, húztam egy bögre barackos teát és néhány epres muffint amiket falatozni, kezdtem. Nincs túl sok kedvem számmisztika órára menni, ám nem arról vagyok híres, hogy ellógom a kevésbé érdekes óráimat… sajnos. Bárcsak ilyen volnék… akkor nem unnám magam halálra annyiszor és még érdekes kalandokba is, keverednék… Hajjj… álom, álom, édes álom. Észre sem vettem mennyire elrepült az idő, csak amikor a többiek szedelőzködni kezdtek s megindultak a számmisztika terem felé. Sietősen eltettem a táskámba néhány darab extra muffint majd már szaladtam is utánuk nehogy elkéssek.
Épp időben estünk be a terembe, a tanárnő épp akkor kelt fel a helyéről, hogy aztán elkezdhesse a mai órát. Gyorsan leültem az ablak melletti padsorba a második padba majd már elő is vettem a pergamenem, a pennám és heves jegyzetelésbe fogtam. Sorsszámok… nem épp a legérdekesebb téma a világon, de még mindig jobb, mint a mágiatörténet óra a sokadik koboldfelkeléssel… Hamarosan Weasley prof. azt a feladatot adta nekünk, hogy készítsük el a saját sorsszámunk elemzését, így közelebb húztam magamhoz a könyvemet és neki is, láttam a feladatnak. 2+0+0+8+0+3+1+9 ami egyelő 23. Mivel a 23 kétjegyű szám így össze kell adni a számjegyeket… így a kapott eredmény az 5. Szép kényelmesen összeállítottam a jegyzetemet, majd amikor végeztem letettem a pennámat, és a többiekre kezdtem figyelni. Elsőnek Clemence szólalt fel, majd a háztársa Paige. Ügyesen oldották meg a feladatot, hamar végeztek is a beszámolójukkal. Utánuk következett Scorpius aki hogy úgy mondjam kissé érdekes benyomást keltett. Az egész osztály jól hallhatta, ahogy a srác gyomra megkordult hiába is igyekezte azt leplezni. Gyorsan darálta le a szöveget majd amilyen gyorsan csak tudott visszahuppant a helyére. Szerencsétlen. Ha valaki hát én aztán tudom milyen vacak érzés éhesen beülni órára… Néhány pillanatnyi habozás után végül benyúltam a táskámba, s amikor a tanárnő nem figyelt észrevétlenül a fiú padjára lebegtettem 2 darab muffint. - Jó étvágyat. – suttogtam oda neki majd már fordultam is a következő „felelő” felé, aki nem volt más, mint a legjobb barátnőm Shani. Ő is nagyon hamar végzett, látszott rajta, hogy valami nagyon nincs rendben, ám nem volt időm hogy alaposabban is áttanulmányozzam, mert visszaült a helyére. Nos ha már ő végzett… - Leszek én a következő. - keltem fel. - Az én sorsszámom az 5… Ha ez az egész valóban igaz akkor így fest egy ilyen sorsszámú ember… Nagyvonalú, optimista, nyitott és szerencsés ember, akinek az élet jobbnál jobb lehetőségeket ajánl fel. Már csak azért sincs nehéz dolga, mert önbizalma, és megnyerő kiállása miatt szimpatikus és megbízható ember látszatát kelti. Társasági lény, akinek jó a humora, mindenkivel barátságos és közvetlen, illetve elnéző más hibáival szemben. Az a fajta, akinek nem kell mindenért megdolgoznia, sok dolgot készen kap az életben. Imád utazni, és szabadon felfedezni a világot, a monotonitást viszont nem viseli el. Nagyvonalú, a pénzzel is - egyesek szerint felelőtlen -, de meg van győződve róla, hogy úgyis lesz pénze. Nem fél a változástól, és hamar tovább is lép, ha úgy érzi, hogy az adott élethelyzet már nem tud számára újat mutatni. Az 5-ös életútszámmal rendelkezők még kalandvágyó és nagyon kíváncsi emberek, akik szerint a személyes tapasztalat az élet legjobb tanítómestere. Sokan közülük nagyon intelligensek, szeretnek filozofálni, és spirituális beállítottságúak. Annak ellenére, hogy néha nemtörődöm a viselkedésük, sokuk komolyan megoldást keres az emberiség problémáira. Az 5-ös életútszámúak irtóznak a mindennapi házimunkától. Zseniálisak abban, hogy több munkába fogjanak bele, ám csak ritkán csinálják őket végig. Nem fordítanak túl nagy gondot saját magukra és a háztartásra, hanem inkább a saját szeszélyeiket és érzéseiket követik. Emiatt nem érzik magukat túl jól irodai környezetben. Nagyszerűen tudnak kommunikálni, és kiválóan értenek bármilyen téma elvonatkoztatásához. Emiatt nagyon jó szociális antropológusok, régészek és történészek. Némelyik 5-ös életútszámmal rendelkező ember nagyszerű tanár lesz. Az 5-ös életútszámmal rendelkezők életében általában eljön egy olyan időszak, amikor valamilyen lelki vagy érzelmi válság miatt az addigi karrierjüket feladják, és művészek, nyomozók vagy riporterek lesznek helyette. Nem szeretnek tervezgetni, hanem inkább a jelenben élnek. A dolgokhoz való hozzáállásuk azt mutatja, hogy nagyon erősen hisznek abban, hogy az univerzum majd vigyázni fog rájuk. Az ellenkező neműek sokszor nagyon izgalmasnak és romantikusnak találják szertelenségüket, de csak addig, amíg azon nem találják magukat, hogy egy életcéllal nem rendelkező 5-ös életútszámú embert támogatnak. Az 5-ös életútszámúak kötelezettséget nem vállalása a személyes kapcsolatokra is kiterjed. Hajlamosak csak magukkal törődni, és nem veszik észre, hogy a cselekedeteik milyen hatással vannak másokra. Arra is hajlamosak, hogy a mások által legfontosabbnak tartott dolgokat a legutolsóknak, a mások által a lista legvégén állókat pedig a legfontosabbnak tartsák. Mivel mások gyakran úgy érezhetik, hogy az 5-ös életútszámú ember becsapta vagy átverte őket, gyakran nagyon sok zátonyra futott emberi kapcsolatuk van az 5-ös életútszámúaknak. – na jó ez tiszta hülyeség… nem érzem úgy, hogy ilyen lennék… vagy lehet, hogy mégis? Egek! - Azt hiszem… ennyi elég is lesz, kiragadtam a főbb tudnivalókat. Nem tudom megmondani mennyi ennek a valóságalapja… de én valahogy nem tudok ebben hinni. – bukott ki belőlem majd, hogy elkerüljem az esetleges megrovást szép csendben, visszaültem a helyemre és letettem a füzetem magam elé.
When you look down on me.
OPEN OR CLOSED, closed LYRICS, 'second & sebring' by of mice & men. NOTES, kicsit megszaladt a kezem sorry :$ CREDIT, framing daylight.
Vendég Vendég
Tárgy: Re: Arithmancy Lesson Kedd Okt. 30, 2012 6:59 am
Nagyon korán ébredtem a mai nap, pedig tudtam, hogy nem lesz olyan rövid és majd csak jó későn kerülhetek újra ágyba. Mégis gyorsan összeszedtem magam és egy erőteljes lendülettel kipattantam a jó meleg ágyamból. Szép, csendesen összeszedtem a ruháimat és felöltöztem, figyelve, hogy ne csapjak zajt, nehogy a többiek felébredjenek. Mikor mindennel elkészültem kisurrantam az ajtón, át a klubhelyiségen és pár perc múlva már el is indultam a kis hajnali sétámra. A lépcsőn felfelé néhány portré felébredt a neszezésemre és kaptam pár kellemetlen megjegyzést. Persze oda se figyeltem rá, azt se tudtam, merre és miért csak mentem amerre a lépcső vitt. Egyszer csak belebotlottam egy lányba, aki eléggé megszeppentnek tűnt. - Hát neked meg mi keresni valód van itt ilyen korán? Még ágyban lenne a helyed, nem gondolod?- vetettem oda neki, mintegy köszöntésként. - Neked is jó reggelt!- vágta rá – nem mindegy neked, amúgy is, te is pontosan itt mászkálsz. - Na álljunk meg egy szóra, ahogy elnézlek fiatalabbnak, tűnsz, ép ezért elvárnék egy kicsit több tiszteletet. Másrészt én csak egyszerűen nem tudtam aludni- valahogy nem is nagyon érdekelt, mi van vele, de ezekben a korai órákban, még jól is esne egy kis hancur. - Én is hasonlóképpen vagyok- váltott kedvesebb hangnemre. Még beszélgettünk egy kicsit, mialatt sikerült meggyőznöm, hogy folytassuk a Szükség Szobában ezt a kellemes időtöltést. Bele is egyezett, így nem is olyan sokára, már ott is voltunk. Kezdetben még nem történt semmi különleges, aztán az egyik percben közelebb kerültem hozzá és megcsókoltam. Nagyon puhák voltak az ajkai, a csókja pedig mézédes. Nem is húzódott el és le se állított, így elég hamar lekerültek rólunk a ruhák és mondhatni azonnal egymásnak estünk.
Fél órával később már felöltözve a szoba előtt álltunk és egy búcsúcsókot leheltem ajkaira. Aztán elindultunk a Nagyterem felé, ugyanis már javában zajlott a reggeli. A terembe lépve ő a Hollóhátasok közé én pedig a Mardekáros barátaim között foglaltam helyet. Ettem, egy kis pirítóst meg ittam egy kis gőzölgő teát és már indultam is tovább. Csak ekkor jutott eszembe, hogy a mai nap mennyi mindent tartogat még számomra. Már rögtön az első órát nehéz lesz túlélni, mivel Számmisztikával kezdek, ami nem tartozik a kedvenceim közé. Inkább tanulnék SVK-t az a legjobb. De hát úgyis mindegy, majd kiderül, mire lehet számítani, lehet a végén még megszeretem. Most is, mint mindig az utolsók között érkeztem a terembe és gyorsan ledobtam magam az egyik üres helyre. Előkerestem a táskámból a pennám és egy pergament is elővettem, mire mindezzel végeztem a tanárnő már el is, kezdte az órát. A sorszámokról mesélt nekünk, gondoltam, hogy nem tud lekötni. Körbe pillantottam, és ahogy észrevettem a többiek is nagyrészt hasonló véleménnyel lehettek. Semmi kedvem ehhez az egészhez, de csak, hogy teljen az idő neki állok kiszámolni a saját számomat. Tehát ha összeadom a születési számomat akkor kijön a 8-as. Kinyitom a könyvet és végigolvasom, mit írnak erről a számról, a legfontosabb adatokat pedig leírom a lapomra. Mire befejezem, pont én következem, így csak felpattanok a székről és elkezdem az előadásom. - Szóval az én számom a 8-as, ami ugye azt jelenti, hogy a Szaturnusz a bolygóm. A harc a lételemem. Amivel úgy ahogy egyet tudok érteni. Nagyon akaratos vagyok, és mindig végigviszem, amit kigondolok. Ösztönösen cselekszem, nem gondolom meg háromszor, mire hozzáfogok valamihez. Szenvedélyes vagyok, nem csak párkapcsolataidban, hanem az élet minden területén. Mindig a legmagasabbra török, azt gondolom, hogy a versenyek azért vannak, hogy győzhessek. Bármilyen sportba kezdek, ki fogok tűnni előbb utóbb, mert ügyes és energikus vagyok, és megpróbálom a legtöbbet kihozni magamból. Mindig erősnek mutatom magam, ami a szívemen, az a számon. Hatalmas szexuális étvággyal rendelkezel, éppen ezért nehéz hűségesnek lenned. Hát igen ez teljesen így van- tartok egy percnyi szünetet, majd folytatom. - Rengeteg barátom van, vonzom az embereket. Gyakran lázadok, bátor vagyok, kiállok másokért. Az élet minden területén karriert tudok csinálni. Magabiztos, karizmatikus ember vagyok, aki nagyon ért a trendek és a lehetőségek észrevételéhez. Sokat teszek azért, hogy ott legyek a megfelelő partikon, a megfelelő ruhát viselve és a megfelelő emberekkel csevegve- újabb hatás szünetet tartok, majd ismét belekezdek a mondandómba. - Most pedig jöjjön néhány olyan probléma ami a 8-as számú emberekre jellemző. Kényszeresen irányítani akarok, megpróbálok uralkodni másokon, mert különben úgy érzem, hogy rajtam uralkodnak. Meg kell tanulnom háttérben maradni és elhinni, hogy attól, ha nem az én kezemben van az irányítás, még nem vagyok kisebb, mint a másik- ezzel befejezem az előadásomat és visszaülök a helyemre.
Blaise Dacian Mercier slytherin
Hozzászólások száma : 9 Join date : 2012. Oct. 20.
Tárgy: Re: Arithmancy Lesson Szer. Okt. 31, 2012 8:19 am
don't think it's fair
FOR US TO TURN AROUND AND SAY GOODBYE
Egy újabb átlagos nap köszöntött rá a Roxfortra és a diákokra, ahogy egyben rám is. Olyan szürke, fárasztó idő van kint, hogy az én kedvem sem igazán fényes a mai nap, és az a tudat sem igazán lelkesít, hogy az első órám számmisztika. Végül is a maga nemében nem rossz az a tantárgy sem, de sokkal jobban szeretek ilyen elvont dolgokkal foglalkozni, mondjuk a harmadik, vagy negyedik órában, de az elsőben…? Ki találta ezt ki? Ilyenkor szerintem senkinek az égvilágon semmi kedve bent ücsörögni egy amúgy is száraz és mondhatni unalmas tanórán, főleg mikor ilyenkor hajnalban még mindenki az álom maradék nyomait igyekszenek eltűntetni magukból… ami egy ilyen óra után nem nagyon szokott összejönni senkinek. Tehát reggel én sem valami hű de jó kedvvel keltem fel, zuhanyoztam le, öltöztem fel, és végeztem el az egyéb sürgősen elintézendő dolgaimat. Amikor a nagyterembe érek és leülök a mardekár asztalához reggelizni, megint csak meg kell állapítanom magamban, hogy nagy Merlin állatkertje, és a legtöbb állat, ebbe az iskolába jár.
Hogy miért is gondolom ezt? Hát… mivel a legtöbb diák majmok módjára viselkedik. Példának okáért, az egyik lány, olyan álmos még, hogy a tejét, a saját ölébe önti a csésze helyett, az a srác sem különb, aki lázasan tanulmányozza az egyik tankönyvét, olyannyira, hogy még rágni is elfelejt. Egyértelmű, hogy nem tanult az első órájára, és most előtte próbálja meg bepótolni a hiányosságát. Pedig tudhatná, hogy ez ebben a fél órában nem igazán fog menni neki… legfeljebb hitvány érdemjegyet kaphat. Inkább nem is fecsérlem tovább a drága időmet arra, hogy az állatkert minden egyes állatfaját megtekintsem, inkább a reggelimre kezdek koncentrálni. Körülnézek az asztalon, ami mint mindig, roskadásig tele van finomságokkal… de nem azokkal a finomságokkal, amiket én már megszoktam. Nincsen Pan au Chocolat, sem Pan au Raisin, ezért kénytelen vagyok, az egyszerű angol croissanttal megelégedni. Kettőt veszek is a tányéromra, aztán tovább nézelődöm. A kávé sem pontosan úgy készül itt, mint franciahonban, de talán megelégszem az itteni tejeskávéval is, mivel az az elvem, hogy az erősebb kávékat későbbre kell hagyni. Különben is tökéletesen illik a croissanthoz. Utána magamhoz húzom a vajat, és az eperlekvárt, amikkel megkenem a croissantot és lassan, komótosan fogyasztom el a reggelimet.
Az étkezéseknek mindig meg szoktam adni a módját, ráadásul teljesen rendszeresen követik egymást a mozdulataim. Egy harapás a friss péksüteményből, majd egy korty a tejeskávémból. S így tovább. Miután végzek, máris sokkal jobban érzem magam, és nem csak az életkedvem, de az energiám is visszatért. Töltök még magamnak egy csésze tejeskávét, és azt lassan még elkortyolgatom, csak utána indulok el a tanórára. A folyosón is egyre többen lézengenek, beszélgetés és nevetés foszlányok ütik meg a fülemet, amik nem különösebben érdekelnek, de hozzátartozik az iskolák varázsához ez az egész. Igaz, itt nem franciául megy a diskurzus, amit igen csak bánok, mert csak a húgommal tudok beszélni az anyanyelvemen, ami kifejezetten hiányzik most, hogy egy teljesen idegen országba kerültem. Hiába tudom a nyelvét…ez nem ugyanaz.
Hamar beérek a terembe, és még csak páran tartózkodnak bent, köztük a tanár is. - Bonjour professeur Weasley. – Biccentek a tanárnő felé, majd a már bent lévő diákoknak is eleresztek egy köszönést. Utána kinézek magamnak egy helyet a középső padsorban, pont középtájon és lepakolom a könyveimet, amiket végig a kezemben vittem. Soha nem szoktam táskát hordani, vagy viszem a kezemben a szükséges könyveket, vagy ha túl sok cipelnivalóról van szó, akkor inkább lebegtetem azokat. Szerintem így praktikusabb a dolog, ha már varázsló vagyok, használjam ki, nem igaz? Mielőtt az óra elkezdődni beletekintek a könyvbe, de csak végigfuttatom a sűrű sorokba szedett mondatokon a tekintetemet, utána csak várok, hogy elkezdődjön az óra. Amikor látom, hogy A. J. is belibben a terembe, habozás nélkül kelek fel eddigi helyemről, és ülök át mellé, egyáltalán nem zavartatva magam, hogy esetleg zavarja-e. Persze, azért köszöntem neki. Mert az illem úgy kívánja.
Alig volt időm erre a kis akcióra, mert még épp, hogy elhelyezkedtem, és a tanárnő már bele is kezdett az órába. Engem ez a téma most kifejezetten érdekel, így figyelek, a többséggel ellentétben, ezzel is megadva Weasley professzornak a tiszteletet. Nem mintha strébernek lehetne hívni. Egyszerűen csak mindig figyelek órákon. Kivéve amikor nem, de az most nem ide tartozik. Amint megkapjuk a feladatot, még talán lelkesen is vetem bele magam, hiszen a számolás mindig jól ment nekem. Hihetetlen gyorsan képes vagyok összeadni fejben a számokat, így nincs is szükségem arra, hogy pergamenen oldjam meg ezt az egyszerű összeadást. Hamar meg is kapom a számom, ami az ötös lett, és csak utána kezdem el leírni a hozzá kapcsolódó dolgokat, kissé sajátos stílusban. De nem is baj, mert mint később kiderül, nem csak nekem jött ki ez a szám… Végighallgattam Clemence, Paige, Scorpius, Shanessa és végül A. J. beszámolóját és kissé megdöbbentett a tudat, hogy A. J.-nek ugyanaz a szám jött ki, mint nekem. És valóban… nem nagyon illik hozzá ez a jellemleírás. Végül most én állok fel a helyemről és nézek szembe a tanárnővel és a többiekkel.
- Az én számom szintén az ötös, mint ahogy az előttem felszólaló hölgynek. – Futó mosolyt küldök az említett felé. – Az olvasottak szerint, számos tehetséggel és képességgel születtem. Sokan ámulatba esnek azon, hogy mennyi mindent sikerül elérnem az életemben, minden területen. A rugalmasság és a változás nagymestere, nagyszerű újító és feltaláló vagyok. Gyors felfogásom és társasági „bájom” – Ennél a szónál fintorgok – népszerűvé tesz engem az emberek körében. Hihetetlen meggyőző képességgel rendelkezem, amit alá tudok írni, mert tényleg így van. Nagyon aktív, dinamikus, és lendületes vagyok. Indulatos, heves, robbanékony is tudok lenni, mindenkit legyőzök vitákban. Sok mindenbe belekezdek, de ritkán viszek végbe bármit. Tudásszomjom nagy, kíváncsi típusú ember vagyok. Szeretek a középpontban lenni, és kitűnni az emberek közül. – Fejezem be, hiszen A. J. után nem sok mondanivalóm van. Ezek után leülök és tekintetemmel a mellettem ülő lány íriszeit kezdem figyelni.
Nem vagyok valami nagy korán kelő. A legtöbben, akik csak onnan ismernek, hogy késő estig képes vagyok a klubhelyiségben olvasni, és fél napokat eltölteni a könyvtárban, általában képtelenek túltenni magukat ezen az aprócska tényen. Lehet nem szokott ez így összeállni egy egésszé, de nálam működik, és elég jól működik. Minden egyes reggel kész tortúra…még jó, hogy nem vagyok az a fajta lány, aki túl sokat foglalkozik az arcával meg a hajával reggelente. Nekem az nem férne bele. Elég, ha sikeresen felöltözök, és jobb napokon még egy fésűvel is szoktam randevúzni a tükör előtt. - Rufus…Rufus, szállj le rólam…nem hallod? – a fejemre húznám a párnámat a betolakodó fény ellen, de a macskám, mint minden reggel, amikor éhes, a nyakamba mászik. Abszolút aranyos szokás, kivéve, amikor akkor csinálja, amikor én még aludni szeretnék… - Miért nem vagy te kutya, hogy hallgass is arra, amit mondok? – erre bezzeg megsértődik, érzem ahogy kicsit sem finoman rugaszkodik el rólam, és magasra emelt farokkal, mérgesen fújtatva ugrik le az ágyról. Remek. Most ki kell engesztelnem, mielőtt órára megyek. Rufust kiengesztelni mondjuk nem nagy kunszt. Csak csenni kell valami finomat a tálkájába, és végül ez az első dolog, amit elintézek ma reggel. A macska-engesztelés után már nem is olyan nagy kunszt megtalálni az egyenruhámat, nagy nehezen magamra aggatni a nyakkendőmet is, és megkísérelni azt, hogy minden könyvem beleférjen a táskámba. Nem…ez lehetetlen feladat, Merlin szakállára mondom! Soha nem férek el a táskákban, csak ha tértágító bűbájt szórok rájuk, és szegény darab ma is erre a sorsra jut. Ámen. Így is elfelejtek egy könyvet, amit a könyvtárba akartam visszavinni, amikor már a lépcső aljánál járok. A fészkes fenébe. Direkt kiraktam az asztalra, hogy elhozzam, mégis elfelejtem. Grace, Grace, ma is bal lábbal keltél fel. Éppen hogy csak belefér az időmbe, hogy visszafussak a szobába azért a bizonyos kötetért, úgyhogy a toronyból szinte vágtázva teszem meg az utat a számmisztika teremig. De nekem nem szokásom elkésni, még most is éppen beesek, mielőtt Weasley professzor szóra emelkedne az asztaláról. Nem nagyon nézek körül hova ülök, valahol az első sorokban találok egy üres helyet, amit elfoglalok, és lelkesen kipakolom a pergament, tintát, pennát, mert bizonyára belehalnék, ha nem tudnék jegyzetelni egy órán. Szeretem a könyveket, de ha sürget az idő sokkal könnyebben tanulok a saját írásomból. Nagy lendülettel felírom aztán az óra anyagát, és a következő percekben szavamat akkor sem lehetne venni, ha valaki megszólítana – tekintetem ingázik a tanárnő, és a pergamen között, és felvések mindent, amit csak időm engedi. A feladatot megjegyezve aztán lelkesen előrángatom a könyvet, és beletemetkezem a pillanatok alatt kiszámolt nyolcasok világába. Érdekes. Ahogy az általában lenni szokott, tovább pepecselek a dologgal ahhoz, hogy az elsők között adjam meg a válaszomat. Még javában körmölök, míg az első két griffendéles beszámol az eredményéről, a többit fél füllel már hallgatom, s végül rám is rám kerül a sor. - Az én számom a nyolcas, tehát a bolygóm a Szaturnusz – emelkedek fel a tőlem megszokott határozott halksággal Blaise után, azt nem is közölve, hogy mikor születtem. Úgysem érdekel senkit, és különben is megvan az előnye annak, ha az ember lányának nem a tanév alatt van a szülinapja – nem kíván neki boldog, boldogtalan boldog születésnapot, amikor máskor egy szót sem szólnak hozzájuk. Gyors pillantást vetek a jegyzeteimre, mielőtt folytatnám, életemben nem gondoltam volna, hogy bármikor is, bármi közös lesz bennem és Roger Wolfban, de ma ez a szörnyű pillanat is eljött…majd felpillantok a professzorra. Talán mondanom sem kell, hogy én egy kevéssé máshonnan fogom megközelíteni a körkérdést – A nyolcas sorszámú emberek mindenekelőtt gyakorlatiasak és önfejűek – keményen dolgoznak, hogy elérjék a céljaikat, és ennek rendszerint meg is van a gyümölcse. Jó emberismerők és nehéz őket félrevezetni, őket magukat viszont gyakran félreértik. Az okkult tudományokban a nyolcast az igazságszolgáltatás számának is nevezik. Általában mély és nagyon intenzív természetük van. Sokszor ridegnek és tartózkodónak tűnhetnek, pedig igenis meleg szívvel fordulnak az emberek felé, de titkolják érzéseiket, ösztönösek és szenvedélyesek – kicsit szégyenlősen elmosolyodok, a harcokat, az akaratosságot, és egyéb finomságokat persze kihagytam, mert nem szeretném kommentálni a jellemzést…aki akarja, meg aki egyáltalán figyelt rám, majd kisakkozza maga, mi lehet mindebből igaz, és mi nem, visszacsusszanok a pad mögé, a békés nyugalomba, azonnal a pennám után nyúlva, hogy legyen valami kéznél, amit babrálhatok, amíg új jegyzetelnivaló nem akad.
Tárgy: Re: Arithmancy Lesson Vas. Nov. 04, 2012 11:08 am
Szinte látom az arcokon az unottságot és azt, mennyire nem érdekli őket az előadásom, de nem tudok ellene mit tenni. Nehéz egy olyan tantárgyat oktatni a diákoknak, amit a legtöbben nem értenek meg, sőt, kifejezetten unalmasnak és száraznak találják. Ó, pedig ha tudnák mennyi szépség, rejlik a számokban és azoknak a jelentésében! Lehet, hogy csak én vagyok egyedül ilyen csodabogár a földön, de én akkor is imádom kibogozni a számokból a különböző érdekes, meghökkentő, néha már-már félelmetesen egyező jellemeket. Még akkor is, ha nem mindig fedi a valóságot. Hiszen minden ember más… Amint feladtam a feladatot, a nebulók neki is álltak az írásnak, addig én a padok között járkálok, néha-néha belelesve egy-egy pergamenbe, hogy tudjam, mire számítsak. Eddig eléggé bíztatóak az eredmények. Csend honol, csak a pennák sercegése hallatszik, ami kifejezetten zene füleimnek. Viszont hamarosan nyílik az ajtó és egy hugrabugos lány, esik be késve, és ahogy látom cseppet sem tökéletesen állapotban. Felvonva a szemöldököm, figyelem, ahogy ideér hozzám, és elnézést kér.
- Jó reggelt Ms. Knowles. Megkérném, hogy majd óra végén maradjon a teremben. Akkor majd megbeszéljük, hogy milyen feladatot kap, amiért elkésett az óra elejéről. Foglaljon helyet. – Küldöm a helyére. Tőlem már megszokhatták a diákok, hogy a késést, nem pontlevonással sújtom, hanem plusz feladatokkal, amikkel megdolgoztathatom a tanulók agytekervényeit. Most van egy egész órám arra, hogy kitaláljam, milyen feladatot is adjak, a késő hölgyeménynek. Garantált, hogy nem lesz a legkönnyebb elemzés. Tovább folytatom a járkálást a teremben, egészen addig, amíg fel nem áll az első diák, hogy felolvassa az elemzését az osztály előtt. Mosolyogva hallgatom Clemence Lacroix elemzését, nagyon szépen sikerült megcsinálnia a feladatot, még akkor is, ha már szinte le tudtam olvasni az arcáról nem rég az unalom jól ismert kifejezését. Egy elégedettebb mosollyal bólintok felé, és nem nagyon húzom az időt, rögtön le is pontozom a munkát. - Szép munka. 25 pont a griffendélnek.
Aztán a figyelmemet az újabb felszólaló felé fordítom, aki nem más, mint Paige Cook egy szintén griffendéles leányzó. Ő sem oldotta meg rosszul a feladatot, habár kicsit keveslem az információkat. - Ami fontos, azt mind megemlítette Ms. Cook. 18 pont a griffendélnek. – És hamarosan jön is vadonatúj előadás, amit Scorpius Malfoy tart. Alig bírom elfojtani a nevetésemet, mikor meghallom szerencsétlennek a gyomra korgását, és ezek után elég nehéz komoly tanárnőnek látszanom a diákok előtt. Mindenesetre, igyekszem odafigyelni a beszámolóra, ami nagyon tetszik, főleg, mivel a végén kiderül, hogy nagyrészt teljesen a személyére illik. - Remek. 25 pont a hollóhátnak. – Mosolygok rá a fiúra kedvesen. Nagyon jó tanítványom, még akkor is, ha ő sem tartozik azon emberek közé, aki imádnák a tantárgyamat.
Shanessa Knowles következik. Ahhoz képest, hogy késett, egész jól megoldotta a feladatot, ezért magamban rögtön meg is bocsátom neki azt, hogy pont az én órámról merészelt késni. - Ez tökéletesen rendben van Ms. Knowles. 20 pont a hugrabugnak. – Közben következetesen szemet hunyok afelett, amikor A. J. Weasley egy muffint küld a korgó hasú Scorpiusnak, hiszen nem vagyok én kegyetlen… utána, pedig rögtön bele is kezd a maga előadásába, ami a legjobb a mai órán. - Akár hisz benne, akár nem, nagyon jól készítette el a feladatot Ms. Weasley. 28 pont jár érte a hugrabugnak. – A következő felszólaló nem más, mint Roger Wolf aki szintén érdekes előadást tart nekem. - 25 pont a mardekárnak – Kommentálom a munkát mosolyogva, majd az újabb mardekár házából származó diák Blaise Mercier előadására kezdek figyelni. - Tömör, de korrekt felépítés. 18 pont a mardekárnak. – Végül az utolsó felszólaló felé fordulok, aki nem más, mint Grace Goodhew. - Szintén 18 pont a hollóhátnak. – Mosolygok rá a lányra, aztán újra az egész osztályhoz kezdem intézni a szavaimat.
- A következő témánk, a névszámok. Már nem sok van vissza tartsanak ki. – Jegyzem meg egy apró mosollyal, az egyre laposabbakat pislogók felé. - Az ábécé betűi kifejezhetőek egyszerű számokkal. A nevünk által kapott számok, összege megmutatja az adott jellemünk, és adottságainkat. Kicsit bonyolultabb dolog kiszámítani, mint a sorsszámokat, de ez sem sokkal nehezebb, csak nagyobb figyelmet igényel. Csak annyi a dolguk, hogy leírják a nevüket, majd a táblázat szerint, helyettesítsék be a számokat a betűk helyére, és adják azokat össze. Például: Andrew Cooper. 1+5+4+9+5+5+3+6+6+7+5+9=65. 6+5=11 1+1=2 Tehát a névszáma a kettes. Ugyanazt kérem önöktől, mint az előbb. Jó munkát. – A táblára felvarázsolom a táblázatot és hagyom utána a nebulókat érvényesülni.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Words:708 Notes: A következő reag szintén jövő hét vasárnap érkezik ^^ Wear: Katt Lyrics:The Beatles- Lucy in the sky with diamonds Credit:Template made by Lady Sylvanas of Caution 2.0
---------------------------------------------------------------------------------- I'LL FIXATE YOU 'TILL YOU NEVER LET ME GO So I can feed your addiction in the stereo. I could be just your type of high. ---------------------------------------------------------------------------------- WORDS: 700 TAG: mindenki//Paige&Scorpi&Shani OUTFIT:hereLYRICS: S. F. ----------------------------------------------------------------------------------
Unottan, félig-meddig alva lapozgattam a könyvemet, amíg a diákok szép lassan kezdek becsörgedezni a terembe, utána megint a hajammal kezdtem el játszani, pont mint amikor bejöttem. Annyira kómás voltam, hogy egyszerűen nem tudtam mit kezdeni magammal. Paige hangja ébresztett fel, aki mint egy aggódó anyuka támadott le a kérdéseivel. Persze megértem, hogy miért ilyen meglepett, hiszen Merlin szakállára, én sem tudom miért nem bírtam aludni, miközben arról vagyok híres, hogy szinte lehetetlen kikönyörögni az ágyból. – Hé, azért egy-egy kérdés között vegyél levegőt is – próbáltam lenyugtatni suttogva, miközben Weasley professzor a sorsszámokról beszélt nekünk. – Nem tudtam aludni – mondtam a lehető leghallkabban, mikor a tanárnő tartott némi hatásszünetet.
Nagy buzgón körmöltem a sorsszámomról, mikor Scorpius Malfoy pisszegésére lettem figyelmes. Előkotörtam egy pennát és egy pergament a táskámból, majd a padok mellett a pálcámmal lebegtetve odaküldtem neki. Szerencsémre a tanárnő nem látta meg, legalábbis ha igen, egyenlőre nem tette szóvá. Ma tényleg nem akarom azt a kevés energiámat is büntetőmunkára pazarolni. Talán a mugliismeretet ellógom és ledőlök egy kicsit, úgy sem érdekel.
Amint végeztem a beszámolómmal és leültem, Paige adta elő a sajátját. – Hidd el, magamat is alig bírom – suttogtam vissza, miután leült mellém. A következő bátor jelentkező Malfoy volt, aki a beszédét egy bevezető gyomorkorgással kezdte. Alig bírtam fékezni a feltörő nevetésem, az arcomra húzódó gúnyos mosolyt viszont egyáltalán nem tudtam visszatartani, akárhogy is próbálkoztam. Mikor Scorpius végzett a mondanivalójával, Shanessa esett be a terembe és ült le elénk, miután bátortalanul bocsánatot kért a professortól. Meg kell hagyni, Weasley prof. igen ijesztő tud lenni ha akar. – Ma te késtél és nem én, melyikünk beteg? – tettem fel neki a költői kérdést suttogva, köszönés helyett. – Sorsszámokat számolunk és ismertetjük a többiekkel mit találtunk. 364-edik oldal a könyvben. – mondtam el gyorsan, nagy vonalakban mi a feladat. Nem sokra rá elő is adta a beszámolóját, utána A.J. Weasley, a mardekáros Roger majd Blaise jött, akikre érthető okokból nem sok figyelmet fordítottam. Makacs vagyok és túlságosan is hű a Griffendél házhoz. A sort Grace Goodhew zárta, akivel a hat évem alatt maximum két mondatot beszéltem összesen.
A következő feladatunk a névszámunk kiszámítása lett. Ebbe azért több energiát kellett fektetni, mint az előzőbe, amit simán fejben megcsináltam. Leírtam a nevem egy darab pergamenre, minden betű alá pedig a hozzá tartozó számot. Clemence Lacroix… azaz 3+3+5+4+5+5+3+5+3+1+3+9+6+9+6=70, vagyis a számom a hetes. Megkerestem a hozzám tartozó névszám leírását és a fontosabb dolgokat leírtam a pergamenemre. A végén egy igen rövid, de tartalmas leírást sikerült produkálnom. Láttam, hogy a legtöbben hozzám hasonlóan már kész vannak és sutyorogva beszélgetnek a padtársaikkal, de mivel senki sem volt elég bátor, felálltam én. – Kezdem megint én a sort – vettem le a terhet a többiek válláról. – A számom a hetes, ezek szerint egy megfontolt és óvatos ember vagyok. Hát sok mindent lehet rám mondani, de ezeket pont nem. A stabilitás jellemző rám, lassan de biztosan haladok. Ez sem igaz. – jegyeztem meg mellékesen. – Elvileg tartózkodó vagyok és félénk. – Már megint nem bírtam visszatartani azt a bizonyos gúnyos mosolyom. – Elrejtem az érzelmeim és a médiumitás is leginkább csak az én számomhoz köthető... hát be kell valljam, ebből semmi sem igaz rám, de ha a középső nevemet is beleszámolom, akkor a tizenegyes mesterszám jön ki. Az sokkal jobban illik rám, de ha nem baj meghagyom másnak a lehetőséget, hogy beszéljen róla. Ezzel visszaültem a helyemre és Paige felé fordultam. – Én, egy félénk és tartózkodó ember… és én még azt hittem a jóslástan nagyobb hülyeség, mint ez. – mondtam gúnyosan vigyorogva, de közben erősen szuggeráltam a professzort, hogy ne figyeljen ránk. Persze afelől nem vagyok biztos, hogy nagyra értékelné, hogy gúnyt űztem a tananyagból. Azért a fejem csak nem harapja le érte. - Hé, mit szólnál hozzá, ha kicsit feldobnánk a hangulatot? - kérdeztem úgy, hogy tisztán lehetett hallani a hangomban, hogy rosszban sántikálok. A pálcám a lehető legközelebb tartottam magamhoz, majd egy szekrény teteje felé suhintottam vele, aminek köszönhetően egy vödör tele koszos vízzel és benne áztatott rongyokkal egyenesen egy mardekáros diák fejére borult. Nem bírtam visszatartani, hangosan elnevettem magam, de már csak akkor, mikor az osztály nagy része is, így nem lehetett megmondani, a nevetők közül kinek köszönhető a "baleset".
NOTES: sorry amiért olyan amilyen :$ ----------------------------------------------------------------------------------
A hozzászólást Clemence Lacroix összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Nov. 17, 2012 8:24 am-kor.
A. J. Weasley hufflepuff
Hozzászólások száma : 26 Join date : 2012. Oct. 07.
Tárgy: Re: Arithmancy Lesson Szomb. Nov. 17, 2012 5:14 am
[&] I BELIEVE IT'S TIME FOR ME TO BE FAMOUS, AND OUT OF PLACE. I BELIVE IT'S TIME FOR ME TO MOVE FORWARD, WHEN I BREAK THROUGH ----------------
[&] proud to see me over, come on daylight, your shelter, your peacefulness;--------- // so this time i'll make you proud, proud of who you raised up, come back so i can thank you for this ------
I hope, I hope you smile.
Miután befejeztem a feladatomat és vissza csüccsentem a helyemre, igyekeztem túltenni magam azon a sokkon melyet az váltott ki, hogy Blaise Mercier úgy döntött végérvényesen pokollá teszi a napomat, és ezt azzal pecsételi meg, hogy mellém, ül. Esélyem sem volt arra, hogy tiltakozzam mivel a rafinált kis francia jól időzített, kivárta, míg Roxanne néni elkezdi tartani az óráját, s csak aztán követte el, ezt a mérhetetlen galádságot. Hogy nem sül le a képéről bőr… Duzzogva kezdtem el babrálni a pennámat miközben a fiú felkelt és belekezdett a maga előadásába, ám kínomat nyomban sikerült is tetéznie mikor kiderült, hogy ugyan azzal a sorsszámmal rendelkezünk. Miért?? Mond meg nekem Merlin miért, csinálod ezt velem? Egyre kényelmetlenebbé vált számomra a helyzet, főleg akkor, amikor végül befejezte a mondókáját majd visszaült a helyére és engem kezdett el bámulni. - Ne bámulj már. – sziszegtem halkan gyilkos pillantást vetve a srác felé miközben összefontam magam előtt a karjaimat, ám amikor felmértem, hogy minden próbálkozásom hasztalan morcosan fordítottam el a fejem. - Utálom a franciákat – motyogtam az orrom alatt. Minden figyelmemet igyekeztem a következő felelő, Grace Goodhew felé összpontosítani habár ez kissé nehezemre esett abban a tudatban, hogy Mercier pillantását még mindig magamon éreztem, így hát vettem egy mély levegőt és újra a pennámat kezdtem el babrálni. Bárcsak inkább Shani ült volna le mellém… ezért még kapni fog. Miért nem volt képes időben bejönni? Miatta volt szabad mellettem a hely… összeesküvés! Na jó talán nem, de akkor is…
Grace előadását követően Weasley prof. alias Roxanne „néni” tovább folytatta az órai tananyagot, ami ezúttal a névszámok csoportjára esett. Be kell vallanom azok után, hogy sikerült a hugrabugnak 28 pontot szereznem kissé lelkesebben álltam neki a következő feladat megoldásának, hiszen lássuk be… nagy humbug az egész, de legalább a házunk egy kicsit feljebb jut a ranglétrán. Nagyon ránk fér mivel a Griffendéllel az élen az összes ház jócskán elhúzott hozzánk képest. Tudomást sem vettem róla, hogy Mercier továbbra sem volt hajlandó felfüggeszteni a bámulást… vagyis próbáltam tudomást sem venni róla és inkább nekiláttam a számításoknak. Amadea Jade Weasley… lássuk csak… 1+4+1+4+5+1+1+1+4+5+5+5+1+1+3+5+7=52 vagyis akkor a számom a 7.
Miután befejeztem az elemzésemet letettem az íróeszközt magam elé az asztalra majd a tekintetemet Clemence felé fordítottam, aki máris felpattant azzal, hogy ismét kezdi ő a sort és beszélni kezdett a saját névszámáról, ami tippeljetek mennyi? Naná, hogy 7. Nagyszerű, így legalább már nekem nem kell felolvasnom azt a sok sületlenséget, amit találtam, megteszi ő helyettem. Fél füllel hallgattam, ahogy Clemi azt elemzi mi igaz rá és mi nem, ám amikor végül befejezte a beszédét és néhány dolgot kihagyott végül úgy döntöttem, üsse kő, megpróbálkozom a dologgal én is. - Nos… – álltam fel ismét a pergamenemmel a kezemben. – az én névszámom is a hetes, így sok mindent már nem tudok elmondani róla, Clemi már megtette helyettem. Amennyit én kigyűjtöttem a témáról az a következő. A 7 – es névszám pozitív hatásai az analitikus és kutató érzék, a tudományosság, a meditáció, a megnyerő személyiség, a békeszeretés és a maximalizmus, a negatívak pedig a rejtett motívumok, az argumentációt kedvelő magatartás, a szarkazmus, az izoláció, s legvégül a rugalmatlanság. Hogy ezekből mi jellemző rám… talán a maximalizmus, a békeszeretet, a kutató érzék és a szarkazmus, bár passz… mindenki döntse el maga. Köszönöm a figye… - ám a mondatomat már nem tudtam befejezni, mivel egyszer csak szitkozódás, morgolódás és hatalmas nevetés zaja szakított félbe. Valami mókás kedvű kisdiák megszívatott egy mardekárost aki csurom vizesen, néhány koszos ronggyal a fején fenyegetőzött, miközben a pálcája után kutatott. Hát ez halálos. Belőlem is kitört a nevetés hiába is igyekeztem magamban tartani, így miután visszaültem a helyemre szép lassan már a könnyeimet törölgettem kacagás közben. 1000%, hogy ez Clemi volt, csak ő képes ekkora kiszúrásra. - Szép munka volt. – tátogtam a lánynak észrevétlenül, majd ismét előre fordultam. Kezd alakulni az órai hangulat.
When you look down on me.
OPEN OR CLOSED, closed LYRICS, 'second & sebring' by of mice & men. NOTES, 631 szó. sajnálom, de csak most volt időm írni CREDIT, framing daylight.
Paige Cook oot phoenix
Here I am : ms. whirlwind Hozzászólások száma : 63 Join date : 2012. Sep. 21.
Tárgy: Re: Arithmancy Lesson Hétf. Nov. 19, 2012 8:09 am
the girl was on fire
Az előadásom befejeztével szép csendesen visszaültem a helyre majd, pedig engedve a kicsit sem gyöngéd erőszaknak melyet a szervezetem vetett be ellenem hagytam, hogy kellemes zsibbadtság, vegyen erőt rajtam. A szemhéjaim elnehezedtek, a levegőt pedig lassan, egyenletesen kezdtem venni, miközben megtámaszkodtam az egyik kezemen s úgy tettem, mint aki legalább egy egészen kicsit képes odafigyelni arra a töménytelen mennyiségű sületlenségre, amit a többiek hordtak össze. Láss csodát Roxfort én Paige Cook hatod éves, griffendéles boszorkány növendék a létező legszkeptikusabban állok hozzá ehhez a bizonyos órához. Elmondható rólam, hogy két tudományág van, amit merőben kétségbe vonok, hitelességét mind a mai napig elvetem, ez pedig nem más, mint a jóslástan és a számmisztika. Más esetben, ha nem volnék ennyire fáradt most a pad alatt titokban más órára való anyagot, könyvet olvasnék, esetleg leveleznék Clemivel vagy Scorpiussal természetesen csak diszkréten ám, most úgy érzem minden nemű parányi erőfeszítés is a nehezemre, esik. Mintha csak ólomsúlyok nehezednének rám minden egyes pillanatban, amik folyvást csak nyomnak és nyomnak lefelé, egyenesen a földbe. Furcsa… de úgy érzem borzasztó hideg is van, talán pont amiatt van ennyire rossz kedvem és kerülget az álmosság? Talán elkaptam valamit az egyik háztársamtól, és most kezd előjönni. Remek, ez az én formám. Pont itt leszek beteg ahol nincs anyu csirke levese és a nagyi féle kamillatea. Nem igazság.
Heves elmélkedéseim közepette az előadások tovább folytatódtak, Scorpiussal, Shanival, A.J – vel, Rogerrel, Blaise – el, és Grace – el s bár tényleg azon voltam, hogy legalább egy parányi figyelmet képes legyek szentelni nekik, a dolog csak nem akart összejönni sehogyan sem. Az egész terem homályosan derengve tárult a szemeim elé, a hangok egyre tompábbá váltak, míg nem egyszer csak megszűnt körülöttem minden és mindenki, helyüket átvette a mindent átölelő sötétség. Bizony, bizony emberek Paige Cook elaludt, méghozzá óra közben. Egyetlen szerencsémnek talán csak annyit tudhatok be, hogy Clemence zseniális érzékkel választotta meg a helyünket így Merlin jóvoltából az ég egy adta világon senkinek, sem tűnhetett fel a kis jelenet maximum Scorpiusnak ha ezúttal is úgy döntött titkon néha felém, pillant.
Az, hogy mennyi ideig élvezhettem a kellemes öntudatlanságot talán örök rejtély, marad a számomra, ám épp akkor, amikor a tanárnő a következő feladattal is ellátta a diákokat ébredezni, kezdtem. Azt kell, hogy mondjam az eredmény egy fikarcnyit sem lett jobb ez alatt a pár perc alatt, sőt… a fejem zsongott mintha csak néhány mardekáros ütögetné egy – egy kviddics ütővel folyamatosan, a torkom kiszáradt ráadásul továbbra is fáztam. Ilyen az én formám. Némi halk nyöszörgés közepette ismét elővettem egy üres pergament majd pedig magamhoz véve a pennámat írogatni kezdtem. Paige Elizabeth Cook a teljes nevem akkor tehát lássuk csak, hogy is van az a számolás… 7+1+9+7+5+5+3+9+8+1+2+5+2+8+3+6+6+2=89 már ha minden matematikai alapművelet helyén van jelenleg a fejemben és nem rontottam el valahol. Szóval 89 ami 8+9=17 Várjunk csak egy kicsit… akármennyire is lapozgatom ezt a hülye könyvet nincs benne 17… akkor most ezeket is adjam össze? Hát… logikusnak látszik. Tehát 1+7=8 Na és így már magyarázat is van. Szuper. Lefirkantottam gyorsan magamnak néhány gondolatot a pergamenre majd pedig tekintetemet Clemire szegeztem, aki időközben felpattant és elmondta a saját névszámát. Miután végzett helyet foglalt majd visszafordult hozzám egy ötlettel.
- Feldobni a hangulatot? – vontam fel a szemöldököm miközben a vészjelző hevesen szólni kezdett a fejemben. Ajjaj… Clemi ilyen irányú akciói sosem jelentenek jót a mardekárosok számára arról már nem is beszélve, hogy alaposan megjárhatjuk érte. - Miért van olyan érzésem, hogy amúgy sem tudnálak lebeszélni róla? – tettem fel a költői kérdést miközben A. J. belekezdett az előadásába. Mikor épp a záró gondolatait osztotta volna meg velünk Clemi akcióba lépett az eredmény, pedig szenzációsra sikeredett. Egy tohonya bunkó mardekáros alaposan megszívta. Az osztályból kitört a nevetés, ahogy belőlem is, ennek köszönhetően pedig sikerült egy kicsit felébrednem. - De gonosz vagy. – suttogtam vigyorogva miközben figyeltem, ahogy a mardekáros szentségel, fenyegetőzik, közben vakarja le magáról a koszos rongyokat… Nagy húzás le a kalappal. Hogy elkerüljem az esetleges bosszú hadjáratokat, a tanárnő kiakadását úgy döntöttem elterelem egy kicsit a figyelmet, így felpattantam a pergamenemmel. - Folytatnám a sort! – jelentettem ki időt sem hagyva a tanárnőnek arra, hogy faggatózzon az elkövető személyét illetően. - Az én névszámom a 8. Ehhez a névszámhoz az alábbi pozitív és negatív jellemvonások társulnak. Khm… végrehajtó személyiség és készség, politikai erények, kísérletező viselkedés, engedékenység, munkaalkoholizmus, érdektelenség, stressz, materializmus. Az ilyen emberek többnyire sikeresek, közkedveltek, magabiztosak ám a felszín alatt rengeteg súly nehezedik a vállukra melyekről szinte senki, sem tud. Magukba fojtják a bajaikat, ami néha kihat az egészségükre is nem csak, lelki állapotukra. – olvastam fel, amit leírtam. Nem túl sok, de azért látszik, hogy legalább próbálkoztam, legalább így más is tud majd róla beszélni. - Köszönöm. – ezzel visszaültem ismét Clemence mellé és a vállára döntöttem a fejem, ami talán nem volt a legjobb ötlet, mert így ha tényleg beteg vagyok, talán megfertőzöm őt is. - Bocs… - motyogtam majd inkább elnyúltam a padon. - Kérlek, ma már ne csinálj több galibát, mert több előadást nem tudok tartani figyelemelterelésként. – suttogtam neki vigyorogva.
Tagged to: Everybody | Word count: 823 | Look: KATT.| notes: Sorry a késésért
Hozzászólások száma : 9 Join date : 2012. Oct. 20.
Tárgy: Re: Arithmancy Lesson Vas. Dec. 09, 2012 7:02 am
don't think it's fair
FOR US TO TURN AROUND AND SAY GOODBYE
Láthatóan A. J. –t eléggé zavarja a jelenlétem, de most, mint ahogy máskor sem foglalkozom vele. Makacs vagyok, ezt mindenki tudja, így kénytelen lesz elviselni maga mellett, akár akar, akár nem. Bár, van egy olyan sanda gyanúm, hogy mégis csak szereti, mikor mellette vagyok, csak egyszerűen még magának is képtelen bevallani ezt a kisasszony. Az pedig kifejezetten aranyos, mikor így duzzog, nem is tudom, úgy végigmondani az előadásomat, hogy ne mosolyogjak mindig, amikor pillantásom a szőke hajfürtök tulajdonosára téved. Viszonylag hamar is végzek a beszámolómmal és visszaülök mellé, majd a szemeimet újra rászegezem, és le sem szándékozom venni róla a lélektükreimet. Látom, hogy ez is zavarja, de hát… nem igen törődöm vele. Jogom van arra, hogy arra nézzek rá, akire csak akarok, és én most Rá, akarok nézni. Az ő arcvonásait, ajkait, és a gyilkos pillantását, amit most küld felém. Akaratlanul is újra elmosolyodom és, hogy egy kicsit még jobban bosszantsam közelebb húzódom hozzá.
- Miért ne? – Kérdezem kissé talán szemtelenül. - Annyiszor mondtad ezt már, mégsem átkoztál halálra. Bár tudom, néha ahhoz lenne kedved. Bár még mindig nem értem, ma chére, hogy miért tiltakozol a saját érzéseid ellen. Mert tudom, hogy vannak. – Mondom magabiztosan, már-már suttogva, és olyan közel hajolok hozzá, amennyire csak lehet. Igaz, még nem érnek össze az ajkaink, de csak pár milliméter és… Láthatja a szememben, hogy megfordul a fejemben a gondolat, hogy megszüntetem a közöttünk lévő távolságot, de végül valami mégis visszatart, ezért távolabb húzódom és én is a tanár felé fordítom a pillantásom. Grace előadását már meg sem hallottam, túlságosan el voltam foglalva, a mellettem ülő hölgyeménnyel.
Csak akkor szakítom el Róla a pillantásomat, mikor lázasan elkezd számolni, és rájövök, hogy nekem sem ártana elkezdenem dolgozni a következő feladaton. Ugyan egy apró sóhajjal, de újra a kezembe fogom a pennámat és elkezdem a számokat felírni a pergamenre. 2+3+1+9+1+5+4+1+3+9+1+5+4+5+9+3+9+5+9=88= 8+8=16=1+6=7 Ez furcsa. Már Clemence-nek és A. J. – nek is ugyanez lett a száma, ahogy hallom. Mi mást mondhatnék még erről? Éppen nagyban agyaltam a probléma megoldásán, amikor hirtelen valami történt, ami egyáltalán nem megszokott. Vagy legalábbis, nem feltétlenül megszokott. Az egyik háztársam igen csak rosszul járt, és ahogy látom, olyan vörös a feje, hogy félő felrobban a dühtől. Kíváncsi vagyok, hogy a tanár rájön-e, hogy ki a felelős ezért a dologért, nem mintha bánnám, hogy az egyik mardekárosnak kissé vizes és büdös lett a talárja… Biztos ő is azok közé a birkák közé tartozik, akik többségében ebbe az iskolába járnak.
De mielőtt bármi is történt volna, Paige már fel is állt, és elkezdte az előadását. Szinte már megkönnyebbülést érzek, amiatt, hogy ő nem a hetes számot mondja el, és miközben beszél, lázasan forognak az agytekervényeim, hogy mégis mi újat mondjak el a már kétszer meghallgatott számról. Végül mégis erőt veszek magamon és felkelek, hogy folytassam a sort.
- Az én számom is a hetes lett. Úgy látszik ez a szám, ma igen csak népszerű. Nem sok mindent fogok tudni elmondani róla, de kezdjük. Méltóságteljes, zárkózott és komoly vagyok, néha jobban a kelleténél. Rendkívül magas intelligenciával rendelkezem, szeretek visszahúzódni, a magány a legjobb társam. Ez az elzártság és titokzatosság egyáltalán nem tesz jót nekem. Feladatom az, hogy kimozduljak ebből a holtpontból, és megnyíljak a világ előtt, és így nagy fordulatot vehet az életem is. Rendszerint, már ideje korán elkezdek az emberi lélekkel, a hittel, a misztikával vagy egyéb tudományos témával foglalkozni. Gyógyítója lehetek az emberi testnek és léleknek… – Itt muszáj elfojtanom egy vigyort, ami kikívánkozik belőlem, mert ez úgy ahogy van baromság. Bár ha úgy vesszük, hogy mindenkinek megmondom az igazat, akár fáj… akár nem.. ezt nevezhetjük gyógyításnak? – Belelátok a dolgok lényegébe és az emberek lelkébe. Rendkívül éles eszem van, emellett hajlamom van a fantasztikus álmodozásokhoz. Minden megszokottat, középszerűt mélyen megvetek, leginkább visszahúzódom embertársaimtól. Az anyagiak nem sokat jelentenek számomra. Megközelíthetetlennek és pesszimistának tűnök a kívülállók számára, nem tartozom a közkedvelt emberek közé. Ez azért van, mert gyakran túl kritikus, és mások szemében érzéketlennek, zárkózottnak, barátságtalannak tűnhetek, mivel érzelmeimet nehezemre esik kimutatnom. Szeretem az egzotikus tájakat, és a hosszabb utazásokat, ha tehetem, magam is belevágok ilyenbe. Azt hiszem ennyi. – Fejezem be és ülök vissza a helyemre. Ahhoz képest, hogy azt hittem, semmit nem fogok tudni újat mondani a lányok után, végül mégis sikerült pár új információt belecsempésznem ebbe a számba. És, ami az igazán meglepő, hogy a nagyobb része igaz is rám. Ami… furcsa.
credit to tillie at caution
Scorpius Malfoy adult
Hozzászólások száma : 10 Join date : 2012. Sep. 26.
Tárgy: Re: Arithmancy Lesson Kedd Dec. 11, 2012 7:00 am
IF I SAY WHO I KNOW, IT JUST GOES TO SHOW you need me less than i need you
take it from me, we don't give sympathy ------------------------------------------ TRUST ME, TRUST NOBODY
Éhen fogok halni. Csak most tudatosodik bennem igazán ez a lehetőség, és habár tudom, hogy valójában nem fogok bele halni egy kis éhségbe, de azért nem lesz kellemes végigülni ezt az unalmas órát folyamatosan korgó gyomorral. Fejem koppan a padon, igyekszem nem figyelni senki reakciójára, legszívesebben eltűnnék a föld színéről, csak hogy senki ne hallhassa, mennyire korog a gyomrom. Ez olyan ciki. Miért nem tudtam reggelizni, Merlinre, miért? Miközben így magamban kesergek, isteni illatok kezdenek beszivárogni a tudatomba. Mi ez már hallucinálok is? Kinyitom a szemeimet, és két ínycsiklandozó muffint veszek észre a látószögemben. Most elaludtam és álmodom, vagy ez valóban megtörténik? A döbbenetem homályából egy kedves lány hang ragad ki. A. J. Azt hiszem ő a megmentőm. Hálás mosolyt küldök felé.
- Nagyon szépen köszönöm. Megmentetted az életem. – Suttogom vissza, majd már le is csapok a süteményekre. Bevallom, alig figyelek a késő hugrás lány beszámolójára, túlságosan lekötnek a muffinok. Igaz, perceken belül eltüntetem azokat, így amikor A. J. áll fel, és kezd bele az előadásába, már egész jól tudok figyelni. A gyomrom is rendben van. Legalábbis óra végéig rendben lesz. Erősen ajánlom neki. Végighallgatom a lány előadását, ami igen szépre sikeredett, legalábbis biztos jobban, mint az enyém… Utána két mardekáros jön, és egy hollóhátas, de az első mardekáros diáknál, már elveszítettem a fonalat, egyszerűen képtelen vagyok figyelni. Ráadásul Paige sincs a közvetlen közelemben, hogy az unalmamat az ő figyelésével sikerüljön feloldanom. Most túl feltűnő lenne, ha folyton hátra-hátra pillantanék rájuk.
Csak akkor térek vissza megint a való világba, amikor a tanár értékeli a munkáinkat. Enyhén meglepődöm, amikor 25 pontot is kapok az elemzésemért, amire nem számítottam, hiszen… elég nehezen tudtam rá koncentrálni, az éhen halás szélén. De persze, azért örülök a pontoknak. Nagyon is. Jó lenne, ha beérnénk a griffendélt és tudnék dicsekedni Paigenek, hogy bezzeg csak megelőzte a hollóhát őket. Milyen jó is lenne… Megint csak a tanárra kezdek figyelni, amikor a névszámokról esik szó. Csak nem lehet olyan rossz, különben sincsen már sok vissza az órából legalábbis remélem…
Hát akkor kezdjük a feladatot. Nagy nehezen kibogarászgatom a táblán a betűket, amik a nevemhez tartoznak. 1+3+6+9+7+9+3+1+8+7+7+5+9+9+6+5+4+1+3+6+6+7=122=5. Merlinre, hogy tudtak a szüleim ilyen béna nevet adni nekem? De most tényleg. Mire ezt kiszámoltam… Éppen időben fejeztem be, mert Clem már neki is állt a saját előadásának. Félig érdeklődve, félig unottan figyelem, és igazából csak a felét memorizálom annak, amit mond. De ugyanígy vagyok A. J.-vel is. Azt hiszem ez a nap, ma nem az én napom. És még az sem igen tűnik fel, hogy felfordulás keletkezik az osztályteremben, olyan szinten nem vagyok jelen. Csak akkor élénkülök fel kicsit, mikor Paige jön, mert legalább a hangját hallhatom, és minden feltűnés nélkül bámulhatom Őt, hiszen most mindenki Őt nézi. Milyen szép is az élet… főleg, ha az embernek egy ilyen csinos barátnője van. Még akkor is, ha a dolgot titokban kell tartanunk.
De akkor megint visszasüllyedek a teljes semmittevésbe, mikor leül és az A. J. melletti mardekáros srác tartja a beszámolót. Ugyan halványan dereng a gondolataimban, hogy nem ártana túlesnem az egészen, így amikor Blaise végez, szinte ösztönösen emelkedek fel és kezdek bele én is a saját elemzésembe. Na lássuk… - Az én névszámom az ötös. Ha hinni lehet ezekben a dolgokban, akkor a haladás képviselője vagyok. Életemben fő tényező a változatosság, újszerűség, és a haladás keresése. Mozgékony, okos és temperamentumos vagyok, semmiféle kockázattól nem rettenek vissza. Soha egy meghatározott feladat mellett nem tudok megmaradni, állandóan keresem az újdonságot. Nagyon kommunikatív vagyok, barátságos, és energikus is. Természetesnek tekintem az anyagi kényelmet, és kellemes életet. Általában könnyűnek találom a munkát és a tanulást, főleg ha ebben is találok némi változatosságot. Jól alkalmazkodom a változásokhoz. Negatív jellemvonásaim, ha előbújnak belőlem, akkor az az erőszakosság, vad szenvedélyesség, hirtelen haragúság, és pazarló életszemléletként nyilvánulhatnak meg. Egyszerre tudok szarkasztikus és kérlelhetetlen lenni. Szerelmi életem is rendkívül mozgalmas, vagy egyáltalán nem, vagy csak későn találom meg az ideális partneremet. Azt hiszem ennyi. De hozzá kell tennem, hogy szerintem nagyrészt, egyáltalán nem igaz ez rám. Csak pár dolog az, ami igazán jellemző, a többi… hát az egyáltalán nem. – Mondom el a véleményemet, utána leülök és figyelem a további óra menetét.
template made by Valerie of CAUTION 2.0. lyrics are credited to the fray because they are amazing. please do not remove the credit. this post has number of words here 682 tag! mindenki és a megmentőm song is the soundtrack to this story and i'd just like to say anything else here -
Vendég Vendég
Tárgy: Re: Arithmancy Lesson Hétf. Dec. 17, 2012 9:52 am
Telnek a percek és pillanatok, pedig én még mindig úgy érzem, mintha megállt volna az idő. Weasley professzor ugyan nem gorombított le a késésemért, de ez a pluszfeladat egyáltalán nem tetszik nekem. Vajon nehéz lesz? Biztosan, hiszen büntetésből adja majd fel nekem. Kissé elkeseredetten rogyok le egy üres asztalhoz, és amint végeztem az előadásommal a kinti tájat kezdem tanulmányozni, még mindig nem túl jókedvűen. Nagyon rosszul indult a mai nap. Tényleg minden összejött, csak abban reménykedem, hogy minél előbb vége lesz az órának és akkor… hát akkor sem vár rám valami jó nap. A következő óra, ha jól emlékszem bájitaltan, amihez most abszolút nincs kedvem, és még ki tudja mennyi óra vár rám, egészen késő délutánig. Halk nyöszörgés tör fel belőlem. Csak akkor tűnik fel, hogy a legjobb barátnőm A. J. is a teremben tartózkodik már rég, mikor felkel utánam, hogy ő is előadja a jellemzését. Hát hogy nem vettem észre?? Bár ahogy látom, nem tudtam volna mellé ülni, mert valaki, elfoglalta a szokásos helyemet. Ez a valaki pedig nem más, mint Blaise Mercier, legjobb barátosném ellensége, aki nagyon is tetszik a lányzónak, csak ezt még magának sem akarja bevallani. Talán még is csak van egy jó dolog a késésemben…
Figyelmesen hallgatom végig A. J., Roger, Blaise, és Grace beszámolóját, és mivel csak A. J. –t ismerem közelről, így talán a többi diákról is megtudhatok pár érdekes dolgot, akaratlanul. Szeretek tudni az emberek dolgairól, sokszor meg is hallgatom, ha gondjuk, bajuk támad, és minden erőmmel segíteni is szoktam nekik, ahol csak tudok. Még a tök ismeretlen emberekkel is képes vagyok, órákon át lelkizni, ha úgy hozza a szükség, habár, én pont az a típus vagyok, aki magáról nem sok mindent árul el. Talán Austin, Lukas és a két húgom van tisztában néhány dologgal, de hogy az összessel nem, az is biztos. Nehezen nyílok meg még a saját testvéreimnek is. Ezért furcsa kicsit az, hogy a saját jellemzésemet kell megcsinálnom, mert így olyan sok dolog kiderül rólam… és csak remélni merem, hogy a többiek elhiszik azt, hogy az egész csak valami nagy hülyeség és nem foglalkoznak az itt szerzett információkkal. Bár miért is foglalkozna bárki velem az itt megjelentek közül? Kivéve A. J. – t persze, hiszen ő a legjobb barátom. De más… nem igen.
Gondolataimból, csak a tanárnő hangja riaszt fel, és már-már szinte ijedten próbálom felvenni az óra fonalát, nem szeretném, ha Weasley professzor rajta kapna azon, hogy késés után, még figyelni sem figyelek. Jól is teszem, hogy a figyelmem újra felébredt, mert egy újabb feladatot kapunk a tanárnőtől. A táblán megjelenik egy táblázat, de először fel sem fogom az értelmét. Ezt most komolyan meg kéne csinálnom? Remélem nem haladja meg a képességeimet, mert ez olyan bonyolultnak tűnik… elsőre. De hamarosan rájövök, hogy ez mégsem annyira bonyolult, főleg mivel a körülöttem lévő diákok már nagyban körmölni kezdenek a pergamenekre. Ennyire fáradt lennék, hogy ez nekem bonyolultnak tűnik? Még jobban szemügyre veszem az ábrát, de még így is kell pár perc, hogy felfogjam, hogyan kell használni. Gyorsan a kezembe kapom a pennámat, és elkezdem rá írni a számokat.
1+8+1+5+5+1+1+1+9+1+5+3+7+5+2+5+6+5+3+5+1=80, tehát a számom a nyolcas. Először Clem beszámolóját hallgatom végig, aki a hetes számot kapta, majd A. J. – t aki szintén a hetes számról tart beszámolót. Aztán Paige, akinek ugyanúgy, mint nekem a nyolcas szám jön ki, és mivel rögtön azokat mondja, amiket én akartam összegyűröm a pergamen lapot, és miközben Blaise már harmadszorra adja elő a hetes szám rejtelmeit, újabb dolgokat vetek le az állítólagos tulajdonságaimról. Elég furcsa lett volna, ha szóról szóra ugyanazt adom elő, mint amit Paige. Bár ezelőtt a kisebbfajta dolog előtt, volt egy kis… érdekesség az órán, habár nem sokat foglalkoztam vele, mert minél előbb leszerettem volna írni a saját beszámolómat. Blaise beszámolója után Scorpius jön, de rá se figyelek, mert éppen az utolsó simításokat végzem a fogalmazásomon. Csak akkor tekintek fel, amikor teljes csend kezd honolni a teremben, és mivel úgy látom, hogy senki nem áll fel, erőt veszek magamon, és bár némi sziszegéssel egybekötve, de talpra kecmergek.
-Az én számom a nyolcas. A nyolcas névszámú emberek, a hatalom, a pénz, és a siker világában élnek. Olyan képességeket kaptak a sorstól, amelyekkel sokra vihetik az életben. Kemények, gyakorlatiasak, alaposak, minden apró sikerért keményen meg kell dolgozniuk. Ha nem érik el a céljaikat, olyan mélyen elkeserednek, hogy szándékosan elpusztítanak mindent, amit addig alkottak. A végletek emberei, semmi sem áll távolabb tőlük, mint a nyugalom, az unalom, és a mértékletesség. Ellene vannak minden átlagos, normális dolognak, viszolyognak a rutintól. Érzelmi életük ezek ellenére is gazdag, viszont érzelmeiket ritkán fedik fel teljesen. Számukra értelmetlen az élet, ha nincsen versenyhelyzet, ha nincs miért küzdeni, harcolni. Domináns tulajdonságaik az aktivitás, tettvágy, kezdeményezés, kalandvágy, bátorság, és agresszió. Negatív tulajdonságaik az agresszió mellett a kíméletlenség, meggondolatlanság, a támadókedv és a bosszúállás. Akkor is ragaszkodnak elképzeléseikhez, ha azok távol állnak a valóságtól. Cinikusak, akár fanatikusak is tudnak lenni. Érzelmi életükben a legnagyobb hiba az, hogy betegesen féltékenyek tudnak lenni. Rendkívül türelmetlenek, mindent azonnal akarnak. – Fejezem be a felolvasást. - Egyáltalán nem érzem, hogy ilyen lennék, sőt, szinte minden amit elmondtam, rám az ellenkezője igaz. – Fejtem ki a véleményem, utána leülök a helyemre. Sérült bokám egyenesen megkönnyebbül, hogy nem kerül tovább megerőltetésre.
Vendég Vendég
Tárgy: Re: Arithmancy Lesson Csüt. Dec. 27, 2012 8:06 am
Mindig képes vagyok elcsodálkozni azon, hogy a nebulók mennyire nem képesek figyelni olyan dolgokra, amik számukra teljesen érdektelenek. Meg tudom érteni, mert én is ilyen voltam nem olyan rég, de hogy egyetlen tanuló se értékelje a számmisztika rejtelmeit… azért az kicsit elkeserítő. Miközben nagyban magyarázok a diákoknak, fél szemmel figyelemmel kísérem azt is, hogy ki figyel és ki nem. Látom azt is, hogy Lacroix és Cook kisasszony inkább vannak egymással elfoglalva, mint az órával, de végül mégsem szólok rájuk, mert közben azért szorgalmasan jegyzetelnek, amit igenis díjazok. Aztán megint csak Clemence Lacroix volt olyan bátor, hogy elsőként kiállt az osztály elé, és máris belekezdett a beszámolójába, a saját véleményével teletűzdelve. Mivel mindig is örültem a kreatív diákoknak mosolyogva hallgatom végig, majd bólintok egyet elismerésem jeléül, amikor leül.
- Remek volt, 20 pont a griffendélnek.– A figyelmem máris a következő diákom felé fordult, A. J. Weasley felé, akitől jóval többet várok el, mint másoktól, hiszen mégis csak a rokonom, reménykedek abban, hogy rá is ragadt valami az én lelkesedésemből a számok iránt. De eddig mindig csalódnom kellett. Mivel ő is a hetes számot kapta, tényleg nem nagyon tudott új dolgokat mondani, mindenesetre úgy érzem, egész szépen felkészült. De mielőtt még teljesen befejezhette volna az előadását, zavargás támadt a hátsó sorokban és az egyik mardekáros diák csurom vizesen találta magát. Nem láttam, hogy ki követte el ezt a dolgot, de alig bírom én is megállni, hogy ne nevessek a többiekkel együtt. Nem kifejezetten szeretem a mardekárosokat… hiába a griffendéles vér, bennem is csörgedezik.
- Csendet kérek! – Emelem fel picit a hangomat és veszem elő a szigorú tanárnéni szerepét. Egy kicsit keresgélnem kell az emlékezetemben, hogy milyen varázslattal tudom orvosolni a mardekáros fiú problémáját, de amikor megtalálom, felé intek a pálcámmal, mire a ruhái megszáradnak. Bár ezzel az indulatait nem sikerült eltűntetni, mert továbbra is fenyegetőzik és már a pálcáját is előrántja.
- Mr. Hunter, üljön a helyére, és figyeljen tovább! Most úgysem tudnánk megtalálni a tettest, inkább folytassuk az órát. 17 pont a hugrabugnak. – Fordulok újra A. J. felé, aztán nem is lett volna időm faggatni a diákságot, hogy ki követte el ezt a merényletet, mert Paige Cook már pattan is fel a helyéről szokatlan energikussággal és belekezd az előadásába. Nem volt valami fényes, de hát ha valakit ennyire nem érdekel a tantárgyam, akkor nem is csodálkozom ezen.
- Rendben van, 15 pont a griffendélnek. Ha rosszul érzi magát Cook kisasszony, menjen le nyugodtan a gyengélkedőbe. – Bíztatom, mert eléggé sápadtnak látom, és nem szeretném, hogy csak azért kornyadozzon itt nekem, mert muszáj. Inkább pihenje ki magát a gyengélkedőn. A következő előadóra kezdek koncentrálni, aki nem más mint Blaise Mercier és legnagyobb örömömre, hiába ő a harmadik aki a hetes számot kapta eredményül, igen csak részletesen és behatóan ismerteti a számot, úgy, hogy még új dolgokat is belecsempész. - Igazán szép előadás. 25 pont a mardekárnak. – Mosolygok rá a fiúra, aki már vissza is ül a helyére, hogy utat adjon a következő diáknak, Scorpius Malfoynak aki már bele is kezd az elemzésébe. Egyre vidámabb leszek, ahogy hallgatom, mert ez is csak szép, bőre sikeredett és én nagyon szeretem hallgatni a diákokat.
- Jól van kezdtek belejönni. 24 pont a hollóhátnak. – A mosolyt most már el sem lehet tüntetni az arcomról, és nagyon reménykedek benne, hogy a következő felszólaló is ugyanilyen szép előadással örvendeztet meg engem. Mert ahogy látom a többi diák már nem nagyon figyel az órára. Végül az utolsó beszámolót tartó diák is felkel, és én még nagyobb mosollyal hallgatom Shanessa Knowles előadását. Ez is igen csak jóra sikeredett és ez a három diák most feldobta a napomat.
- Szép volt! 25 pont a hugrabugnak. Most pedig, mivel már mindenki beszámolt nekem, ideje, hogy elkezdjetek pakolni. Házi feladatnak a következő órára, házi dolgozatot adok fel, amiben összegeznetek kell a sorsszámok és névszámoknak a jelentőségét. Megadott hosszt nem szabok meg, de nem szeretnék látni három mondatos dolgozatokat. Miss Knowles mielőtt elmenne jöjjön ide, és kiadom a pluszfeladatot önnek is. – Máris hallatszik a csöngő hangja, és amikor kiözönlik a diáksereg, akkor a hugrabugos diák felé fordulok. - Az lesz a feladata, hogy megoldja ezt a feladványt. – Adok a kezébe egy számokkal teli lapot. - Ne féljen, nem olyan rossz, mint ahogy látszik. A következő órára kérem ezt is. Most elmehet. – Barátságos mosolyt küldök felé, majd miután ő is távozott, összeszedegetem a papírjaimat és én is kilépek a teremből.
Words:721 Notes: Jó későn sikerült lezárnom, amiért bocsánatot kérek... ^^" Wear: Katt Lyrics:The Beatles- Lucy in the sky with diamonds Credit:Template made by Lady Sylvanas of Caution 2.0