Az oldal alapötletét J.K Rowlingnak köszönhetjük aki egy csodálatos varázsvilágot álmodott meg a számunkra.
Az oldal képeit köszönjük a Caution 2.0 - nak, a tumblrnak valamint az Obsessionnak. Nem kis kutatás, szerkesztés eredményei így kérünk NE lopj! Köszönjük!
Az oldalunkon szereplő kódokért hatalmas köszönet Clemence Lacroixnak és Brittany Greynek
Hozzászólások száma : 9 Join date : 2012. Oct. 20.
Tárgy: Danse avec le diable - A. J. & Blaise Kedd Okt. 23, 2012 4:29 am
Dance With Me
Éjszaka van. A kastély alszik, a szokásos zajok teljesen elülnek, nincsen más hang csak a szél rezegteti meg néha a fák ágait. Sok előzménye van annak, hogy most itt állok a Tiltott Rengeteg szélén, várva a kastély felől, egy karcsú alakot. Visszaemlékezem arra a rengeteg próbálkozásra, hogy randevúra hívjam Őt, ami már csak azért is kivételes eset, mert nem sok lányt találtam kellőképpen alkalmasnak arra, hogy ilyen kegyben részesítsem őket. És mikor rátalálok egy ilyenre… a legnagyobb örömömre, folyton visszautasított minden lehetséges alkalommal. Nem tudhatta, de ezzel csak még jobban felszította bennem a vadászat iránti vágyamat, csak még jobban meg akartam szerezni magamat, arról már nem is beszélve, hogy olyannyira le akarom nyűgözni, mint még eddig soha senkit. És bizony megvannak erre a sajátságos módszereim. Fokozatosan, de sikerült elérnem azt, némi ármánnyal, hogy belemenjen ebbe a bizonyos randiba. Tudom, hogy normális esetek között, nem egyezett volna bele, ezért kénytelen voltam egy idő után, a büszkeségére hatni, és lám… ez bevált. Emlékszem, hogy egy szemtelen mosollyal köszöntem el tőle, azt mondván, hamarosan küldök egy üzenetet, hogy mikor és hol találkozzunk. Ez az üzenet a mai nap keretein belül, meg is íródott, és a baglyom által el is lett küldve a számára.
A pergamenen, szokatlanul szép kézírással ez az üzenet állt:
Chére A. J.!
Megtisztelnél vele, ha megjelennél éjfélkor a Tiltott Rengeteg szélénél. Légy óvatos, nehogy a tanárok, a prefektusok, vagy a gondnok elkapjon. Elegáns ruhát vegyél fel, de fölé öltözz fel rendesen, mert hűvös utazás vár ránk.
Blaise
Nem ragoztam nagyon a szót, a legfontosabb információkat jelenítettem meg csak az üzenetben, és most már csak remélni mertem, hogy hamarosan feltűnnek a szőke tincsek, jelezve az érdeklődésem tárgyának a megérkeztét. Miközben várakozom, újra és újra végigfuttatom a tekintetem a hatalmas birtokon, és az imponáló kastélyon. Még mindig nem érzem itt otthon magam, pedig nem is rövid ideje tartózkodom már itt ebben az iskolában, és ebben az országban. A régi iskolám is hiányzik. Jóval nagyobb pompa jellemezte, és habár itt sem lehet panaszom az ételekre, kifejezetten hiányoznak francia hon nemes falatjai, amiket már oly régen ízlelhettem meg. Bevallom, némi önző ok is vezérel ezzel az estével, bár… azt is önzőnek lehet tekinteni, hogy minél jobb fényben szeretném magamat feltűntetni a kiszemelt lány előtt. De véleményem szerint ez megbocsátható bűn, főleg annak fényében, hogy mások is pontosan így vannak ezzel az első randin. De engem nem csak a lenyűgözés vágya fűt, hanem az is, hogy végre hazai ízeket kóstolhassak újra. Nem hiába választottam azt az éttermet amit, mert ott ugyan angol ételeket is bőséggel felszolgálnak, de, különleges francia étkekkel is megörvendeztetik, az oda betévedőt. Mikor erre az étteremre ráakadtam, bevallom nem is forogtak más körül a gondolataim, csak arról, hogy minél előbb szeretném meglátogatni ezt a helyet. De amikor A. J. is a képbe került, akkor tökéletes helyszínnek láttam egy kellemesen eltöltött kései vacsorának. Ugyan gyakran hangoztatja, hogy nem bírja a franciákat, de neki nem is muszáj francia ételeket ennie… hiszen nagy a választék.
Ahogy így teljesen belemerülök a gondolataimba, hirtelen észre sem veszem, hogy közeledik valaki a kastély felől. Csak akkor eszmélek fel, amikor a halk léptei eljutnak hozzám, örömmel nézek felé, de ekkor illúzióromboló látvány fogad. Nem a várt személy közeledik felém, hanem egy bosszantó prefektus, aki minden bizonnyal éjjeli őrjáratát végezte a kastély parkjában, elrejtőző szerelmesek, vagy éppen csínytevésen munkálkodó diákok után kutatva. Nem engedhetem meg, hogy most megakadályozza a tervemet, így meg sem várom, hogy kinyissa a száját és elküldjön vissza a kastélyba, esetleg pontot vonjon le a házamtól, vagy ami még rosszabb büntetőmunkára küldjön, csak azért, mert kint merészeltem tartózkodni takaródó után, a Tiltott Rengeteg veszélyes közelségében. Tehát mielőtt csak egy szót is kiejtene a száján, előkapom a pálcámat. - Stupor! – Mondom ki a varázsigét, és mivel váratlan volt, az ötödéves fiú elterül a puha füvön. Mint aki jól végezte dolgát mormolok egy újabb varázsigét, amivel távolabb lebegtetem az okvetlenkedő alakot a találkozási helyről, és tovább várakozom. Nem félek attól, hogy esetleg felismert, akkor másnap, vállalom majd a büntetésemet, esetleg a pontlevonást is, de a mai estémet nem ronthatja el senki. Akármilyen ranggal legyen is felruházva.
Újabb várakozásteljes percek telnek el, és rá kell jönnöm, hogy rossz szokáshoz híven, túl hamar érkeztem a helyszínre. Hiszen még csak tizenegy óra múlt pár perccel, amikor a Mardekár zöld-ezüst klubhelyiségéből távoztam, és nem kellett sok idő, hogy kiérjek ide. Mindegy. Türelmes ember hírében állok. Aztán újabb lépéseket hallok. Most már egy jóval karcsúbb és kecsesebb alak bontakozik ki a sötétség tengeréből. Örömmel veszem tudomásul, hogy most nem egy újabb prefektus került az utamba, akit el kellett volna távolítanom, és nem is egy tanár, hanem a várt személy érkezett meg. Rögtön mosoly kúszik az ajkaimra, és pár lépéssel elé megyek, majd gyengéden megfogva a kezét, csókot lehellek annak kézfejére. - Bonsoir, mon cher. – Üdvözlöm halkan, kellemesen zengő hangon. - Sikerült veszélyektől mentesen eljutnod idáig? – Érdeklődöm, szemeimet mélyen a lélektükreibe fúrva, várva a válaszát.
TILLIE AT CAUTION <3
A hozzászólást Blaise Dacian Mercier összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Nov. 19, 2012 8:57 am-kor.
A. J. Weasley hufflepuff
Hozzászólások száma : 26 Join date : 2012. Oct. 07.
Tárgy: Re: Danse avec le diable - A. J. & Blaise Pént. Okt. 26, 2012 6:48 am
Aprócska gyertya fénye világítja meg a szobánkat, odakint már réges – rég béke és csend honol. Csillagok százai lepték el az eget, a csendet pedig csak néha töri meg egy – egy bagoly huhogása vagy a hűvös szellő rebbentette fák zizegése. A fésülködőasztalomnál ülve kellemes nyugtalanság fog el, izgalom melytől a szívem borzasztó hevesen dobog. Újabb pillantás a tükör irányába, majd néhányszor végig húzom még a hajkefét hullámos fürtjeimen. - Csodaszép vagy A. J ne aggódj már annyit. – mosolygott rám Shani, az én leges legjobb barátnőm, aki vállalta, hogy ébren marad velem egészen éjfélig, segít a készülődésben ráadásul még alibit is biztosít a számomra ha véletlenül közbe jönne valami és nem érnék vissza idejében a hálókörletünkbe. - De biztos Shan? Olyan… Nem is tudom… - Persze, hogy biztos… Ne parázz. Blaisenek garantáltan tátva marad a szája ha meglát… - Hát… remélem. Jaj még mindig alig hiszem el, hogy belementem ebbe az egészbe… butaság volt. Mi van, ha elkapnak minket? Büntetést kapunk vagy ki is csapnak… - Nyugodj már meg! Nem lesz semmi baj! Hidd el nekem! - Oké… oké… megpróbálom. – tettem le a hajkefémet a kis asztalkára majd egy halvány mosolyt öltöttem fel. - Azt sem tudom, mit vegyek fel… - Ne már A. J. egész délután válogattunk… - Tudom, de nem vagyok biztos még mindig… - Oké akkor választok én. – sóhajtott Shani majd a szekrény elé lépett és a kikészített ruhák között kezdett nézelődni. - Ne legyen túúúl… de ne is legyen egyszerű… És és elegáns legyen de izé… ne is annyira. Vagyis… érted, na… - Pszt! Had gondolkodjak! – intett le a lány majd néhány pillanattal később az ágyra fektetett egy vörös ruhát, amihez még cipőt is választott nekem. - Ez tökéletes lesz! – jelentette ki majd, mint aki jól végezte dolgát visszafeküdt és nyakig be is takarózott. - Köszi. Nem is tudom, mi lenne velem nélküled. - Meghalnál unalmadban. – vigyorgott mire játékosan felé dobtam egy párnát. - Hé! – nevetett én pedig már el is tűntem a spanyolfal mögött ahol máris belebújtam a ruhámba. Finoman igazgattam el rajta minden egyes ráncot, gyűrődést, majd miután a cipő is a lábamra került kiléptem hozzá és megpördültem előtte. - Tádám! Na? Milyen? – arcom égővörös színt öltött miközben Shani tapsolni kezdett. - Tökéletes! – olyan gyermeteg ez az egész… tisztára mintha csak az első randimra készülnék, holott volt már dolgom fiúkkal Blaise előtt is… akkor meg? Oké persze vele ez lesz az első találkozónk… talán itt van a kutya elásva, de annyira nevetséges, hogy így kifordultam önmagamból miatta. Visszaültem a tükör elé, hogy egy leheletnyi púdert, ajakfényt és parfümöt tegyek még fel szemeimet, pedig a rám jellemző macska típusúra festettem ki. Nem túl sok, nem túl kevés… épp ahogy szoktam. - Ideje indulnod, ne várasd meg a herceged! – nevetett Shani miközben kipattant az ágyból és megölelgetett. - Sok szerencsét. Mesélj majd el mindent! – mondta mosolyogva, mire csak bólogattam, majd miután belebújtam egy fekete, hosszú, elegáns kabátba már el is tűntem a szeme elől.
Roppant óvatosan haladtam végig a folyosókon ügyelve arra, hogy a legkisebb zajt se csapjam. Szerencsére a festmények már mind aludtak akár csak a prefektusok nagy része így észrevétlenül hagytam el a kastélyt s értem ki a friss, kissé csípős, hűvös levegőre. Gyors léptekkel vágtam át a kastély parkján, miközben egyre csak arra tudtam gondolni, hogy vajon Blaise ma este miket tartogat a számomra. Biztos vagyok benne, hogy valami igazán agyafúrt dolgot eszelt ki, épp, ahogy az rá jellemző. Pontosan éjfélt ütött az óra, amikor elértem a találkozási ponthoz, ahol a fiú már várt rám, sőt még elém is sétált. - Bonsoir. – mosolyogtam rá majd amikor egy finom mozdulattal a kezem után nyúlt és csókot lehelt rá orcámat ismét elöntötte az iménti, égővörös pír. - Igen sikerült amint látod… szerencsére egy teremtett lélekkel sem találkoztam idefelé. Nagyon titokzatos voltál a leveledben… mond, csak most már elárulod hová viszel? Mellesleg… remélem, megfelelek így… – bújtam ki néhány pillanatra a kabátomból és pördültem előtte egyet, ám amikor a jeges fuvallat érintette a bőrömet egyből vissza is vettem azt.
thanks kristen @ atf and caution for the template. <3
Blaise Dacian Mercier slytherin
Tárgy: Re: Danse avec le diable - A. J. & Blaise Hétf. Nov. 19, 2012 8:58 am
Dance With Me
Mint mindig most is határozottan örülök a lágyan felcsendülő hangjának. Ilyenkor olyan érzések kezdenek bennem kavarodni, amik megrémisztenek, de egyben kellemesek is. Régebben nem tudtam eldönteni, hogy a józan eszemre hallgassak, vagy inkább az érzéseimre, a lánnyal kapcsolatban, de végül kezdtem lassan ez utóbbiakra hanyatkozni. Végül is mi baj történhet? Ez után a kérdés után szoktak az emberek, igazán rádöbbeni arra a tényre, hogy mindig történik valami rossz dolog. Ez az élet rendje. Nem lenne izgalmas, ha csak rózsaszín felhőn kellene minden egyes nap lebegni, ráadásul.. a boldogság nem is tűnne annak, ha nem lennének mellette apró csalódások, szomorúságok. Tapasztalataim szerint, sokkal jobban tudok örülni a jó dolgoknak, miután pár rossz bekövetkezett. Jobban értékelem az élet szépségeit, apró örömeit, mint az olyan emberek, akik boldogan éltek egész életükben. Talán e logikát követve, az olyan személyek, akik nálam sokkal több veszteséget éltek át, is így vannak vele? Nem tudhatom. Most viszont… kifejezetten boldog vagyok, hogy látom A. J. –t és a mosolyát, és pirulását.
- Igazán szerencsés vagy, Chérie. Örülök, hogy nem esett semmi bajod. – Mosolygok rá kedvesen. - A kérdésedre válaszolva… Nem, még most sem fogom elárulni, hogy hova viszlek. Mi lenne akkor a meglepetés? – Válik az ajkaimon a mosoly titokzatossá, mégis sokat sejtetővé. Amikor kibújik a kabátjából felcsillanó szemekkel, nézek végig rajta, le sem tagadhatnám, hogy mennyire tetszik az elém táruló látvány. - Tökéletes vagy így. Szinte elakadt a lélegzetem. – Mondom ki egyenesen a gondolataimat és csak utána lépek közelebb hozzá, hogy pár tincsét kisimítsam az arcából. - Ugye indulhatunk? – Kérdezem tőle halkan, egészen közel hajolva, és ha igen a válasz, csak akkor kulcsolom össze az ujjainkat és indulok el vele a Tiltott Rengeteg fái közé. - Remélem, nem félsz a tilosban járni. – Mondom pár perces csönd után, mikor már félúton vagyunk a célomtól. Semmit sem árulok el arról, hogy mi fog várni rá, de úgy érzem, hogy amikor már elég közel kerültünk az áhított lényekhez, muszáj feltennem neki pár kérdést.
Hirtelen torpanok meg az egyik vastag fa törzse mellett. - Mielőtt tovább mennénk… kérdeznem kell pár dolgot. – Mélyen a szemeibe nézek, mintha már most kutatnám a válaszokat a még fel nem tett kérdésekre. - Nincs tériszonyod? – Minden egyes kérdés után hagyok egy kis szünetet, és megvárom, amíg megválaszolja azokat, és csak utána teszem fel a következő kérdéseket. - Láttál már valakit meghalni? – Ez a kérdés, igen csak furcsának tűnhet a számára, de a következő kérdésem, talán elűzi az értetlenkedését. - Nincs valami fenntartásod a thesztrálokkal? – Csak akkor indulok tovább, ha kedvező válaszokat kaptam a kérdéseimre. Hamarosan el is érünk egy tisztásra, amit csak a hold fénye világít meg. Olyan, mintha csak egy aprócska fény sziget lenne a mérhetetlen sötétségben, hiszen a fák lombjai körülöttünk minden fényt elnyel. Kivéve itt. Rögtön észreveszem az első lóhoz hasonlatos lényt, aki előmerészkedik a sötétségből. Sokan rondának, sőt, egyenesen undorítónak találná őket, de én nem. Hiszen velük nőttem fel, még akkor is, ha csak hét éves korom után láttam őket.
- Itt is van az egyik útitársunk. – Mosolyodom el és ha nehezen is, de elengedem a lány kezét és az állathoz lépek közelebb. Gyengéden megsimogatom a bársonyos orrát, és csak utána fordulok vissza A. J. felé. - Jobb lesz, ha egyen utazunk. Ugyan így a meg szokottnál közelebb kell lenned hozzám… – Egyértelműen látszik az arcomon, hogy én ezt egy cseppet sem bánom. – De így biztosan nem fog történni semmilyen baleset. És valld csak be, hogy te sem bánod, hogy közelebb lehetsz hozzám. – Kisebb, magabiztos mosolyt küldök felé, és újra megsimogatom a thesztrált. - Ha készen állsz, akkor útra fel! – Hallani a lelkesedést a hangomban. Régen ültem thesztrálon, és már ez is hiányzott. A francia ételek, és a tökéletes társaság pedig csak még jobban feldobja a kedvem. - Gyere, segítek felszállni rá. – Nyújtom felé újra a kezem. Nagyon remélem, hogy elfogadja, és nem fog meghátrálni amiatt a magabiztos megjegyzés miatt. Nem szeretném, hogy egy ilyenért véget érjen a jól induló este.
TILLIE AT CAUTION <3
A. J. Weasley hufflepuff
Hozzászólások száma : 26 Join date : 2012. Oct. 07.
Tárgy: Re: Danse avec le diable - A. J. & Blaise Kedd Nov. 20, 2012 4:50 am
Nehéz lenne egyszerű szavakba foglalni azt az érzést, ami erőt vett rajtam abban a pillanatban, amikor láttam, hogy Blaise szemei felcsillannak a szeme elé táruló látvány hatására. Kénytelen vagyok, elismerné, én is csak nőből vagyok, akinek igen csak jól esnek a finom bókok, az elismerés a küllemét illetőleg, az, ha képes az ujjai köré csavarni egy férfit. Habár az életem félre értés ne essék, nem erről szól, néha napján azért csak jól esik a tudat, hogy valaki kicsi szíve bizony hatalmas dobban, ha meglát, ha rám gondol… olyan nagy vétek volna ez? Mert én kötve hiszem. Ajkaim boldog mosolyra húzódtak, miközben arcom bíbor színben pompázott, szemeim pedig csak úgy ragyogtak. Elértem hát amit akartam, Shaninak teljes mértékben igaza volt, nem kellett volna annyit aggódnom indulás előtt. - Csak majdnem akadt el a szavad? – vontam fel az egyik szemöldököm tettetett durcássággal a hangomban. - Na szép, így akarjon kedvedben járni az ember lánya. – játszottam tovább a szerepem ám nem sokáig mivel az a bizonyos boldog mosoly csak nem akart eltűnni az arcomról. - Igen indulhatunk. – adtam a beleegyezésem mire Blaise már össze is kulcsolta az ujjainkat majd megindult velem egyenesen a Tiltott Rengeteg felé. Ahogy a kezeim összefonódtak az övével, úgy éreztem, mintha csak valami áramütésszerű dolog érte volna az egész testemet, kellemesen megborzongtam, a szívem pedig borzasztó hevesen kezdett zakatolni. Mintha csak egy gőzmozdony volna. Míg ránk borult a néhány percnyi kellemes csend magamban minden erőmmel azon voltam, hogy egy kicsit lenyugodjak, alább hagyjon az izgalmam, ám amikor feltette nekem a nagy kérdést, hogy nem félek e a tilosban járni ismét csak felpezsdültem. - Ha félnék kedves uram, mit gondol, itt sétálgatnék önnel éjnek évadján, takarodó után a rengeteg szélén? Sőt… már jócskán bevezetett az erdő fái közé, ám úgy fest a helyzet, egyelőre még nem hagytam faképnél… szóval… sikerült választ adnom a kérdésére? – incselkedtem játékosan. Bevallom, most már szinte égek a kíváncsiságtól, hogy vajon mire mehet ki ez az egész, így hát, ha akarnám, sem volnék képes itt hagyni őt. Ez az egyik legnagyobb hibám… a kíváncsiságom olykor jóval erősebben szól, mint a józan ész hangja.
A hirtelen megtorpanás kissé meglep ugyan, ám hagyom, hogy Blaise adja meg rá a választ anélkül, hogy bármit is kérdeznék, nem szeretném elrontani a kis játékát, ha már egyszer vette a fáradságot és kitalált valamit… - Jól van, tegyél csak… míg nem illetlenek szívesen válaszolok. – álltam a pillantását. - Nem, nincs tériszonyom, különben kviddicsezni sem tudnék. – vontam össze egy kicsit a szemöldökömet. Vajon miért kérdezősködik? - Meghalni? Te jó Merlin, dehogy! Hála az égnek ez a csapás ez eddig még sikeresen elkerült engem… - oké ez kezd egyre bizarrabbá válni. Mi a fenéért kérdez tőlem ilyeneket? - Fenntartásom? Nem, egyáltalán nincs. – kezd világossá válni számomra mire is megy ki a játék… tehát a thesztráloknak köze lesz a meglepetéséhez. Hamarosan folytattuk is az utunkat az erdő fái között, míg nem egyszer csak elértünk egy világos rétre mely számomra üresen állt ám sejtettem, hogy a sok kérdést Blaise azért tette fel a számomra, mert ő bizony látja az itt sorakozó thesztrálokat…
A fiú egyszer csak elengedte a kezemet és kicsit távolabb sétált tőlem, miközben vígan kivehettem az arcán árulkodó mosolyból, szemei csillogásából a lelkesedést és azt, hogy szereti ezeket, a bizonyos lényeket… - Sajnálom, hogy én nem láthatom – mosolyogtam vissza rá gyengéden miközben tettem néhány lépést előre. Nem is tudom, hogy örömre vagy inkább szomorúságra ad e okot az, hogy számomra ezek a lények láthatatlanok. Egyfelől persze kimaradok egy élményből, ám elkerültem egy annál szörnyűbbet. Dilemma. Blaise pimasz kis megjegyzésén csak játékosan megforgattam a szemeimet, majd egy szemtelen mosoly kúszott az ajkaimra. - El ne szállj magadtól annyira. Szerintem neked nem is kell a thesztráll, te repülhetsz anélkül is. – már csak az hiányzott volna, hogy a mondat végén nyelvet nyújtsak rá, és tökéletesen kislányos lett volna a feeling. - Készen állok… azt hiszem. – léptem még közelebb hozzá, majd elfogadtam a kezét és hagytam, hogy felsegítsen maga mögé. Bizony, bizony, kis elégtétel számomra a megjegyzése miatt, hogy így csak én ölelhetem.
Miután a levegőbe emelkedtünk az ölelésem egy kissé talán szorosabbá vált, ám cseppet sem fullasztó, vagy zavaró módon, épp csakhogy ne pottyanjak le a semmibe. - Remélem túl messzire, azért nem viszel. Bár Shanit megkértem, hogy tartsa értem a hátát, de azért jó lenne reggel, az ébresztő előtt már a kastélyban lenni. – és hát azért aludnék is egy kicsit csak ezt eszem ágában, sincs az orrára kötni.
Tárgy: Re: Danse avec le diable - A. J. & Blaise Vas. Dec. 09, 2012 9:04 am
Dance With Me
Látom rajta, hogy nagyon jól esik neki az, hogy ennyire elismerően pillantok rá. Nem is baj, szeretem, ha egy nő tisztában van az adottságaival, és azzal, hogy milyen hatást tud rám gyakorolni. Márpedig A. J. nyilván tud rám hatást gyakorolni. Főleg akkor, mikor ilyen bíborszínben pompázik az arca, amit képtelen vagyok mosoly nélkül megállni. Túlságosan is tetszik a látvány.
- Igen, csak majdnem. De ez nem a te hibád, hogy félreértés ne essék. Egyszerűen csak végtelenül kevés dolog vált ki belőlem ilyen reakciókat. Ha például fehérneműben állnál előttem, biztos vagyok benne, hogy nem bírnék megszólalni. De most még teljesen fel vagy öltözve… hiába szexi ez az összeállítás is, egy igazán jó fehérneművel nem ér fel, nincs igazam? – Küldök felé egy újabb mosolyt, és cseppet sem zavartatom magam, hogy esetleg indiszkrét dolgokról beszélek. Talán így még jobban zavarba tudom hozni, és akkor tovább gyönyörködhetek a pírban ami az arcára kúszik.
- Egészen új dolgot tapasztalok. A kedvemben akartál járni? Mi ütött beléd? – Kérdezem egy játékos mosollyal, hiszen eddig azt szoktam meg tőle, hogy szinte minden egyes helyzetben elutasításba ütközöm a részéről. Az is csodaszámba megy, hogy egyáltalán eljött erre a randevúra, hát még az, hogy még igyekezett is a kedvemért! – Csak nem tetszeni akartál nekem? Mert akkor bejött, amit szerettél volna. – Szélesedik még inkább ki a mosolyom.
Hamarosan megkapom tőle a biztató választ, hogy indulhatunk, így kézen fogom és bevezetem az erdőbe. Nem töröm meg a csendet, mert pont így a jó. Örülök annak, hogy nem húzza el a kezét, és amikor néha-néha rápillantok látom rajta, hogy erősen gondolkozik valamin, vagy legalábbis küzd valamivel. Gyakran el kell folytatnom a mosolyomat, ami folyton csak fel akar tűnni az arcomon, mikor látom rajta ezt a vívódást. Remélem a ma este nem arról fog szólni, hogy igyekszik elnyomni az egyre erősebbé váló érzéseit, hiszen egyik célom a mai alkalommal az, hogy rájöjjön: felesleges ellenük küzdenie. Különben sem értem, hogy mi oka van rá. Az, hogy utálja a franciákat, számomra nem elég nyomós indok arra, hogy ne akarjon velem lenni.
- Ó, igen, tökéletes választ adott a kérdésemre, kedves hölgyem. Valóban, elég ostobának tűnik a kérdés, így utólag, bár van egy olyan sejtésem, hogy akkor is eljött volna, ha a félelem tartja fogságban. Hogy miért? A kíváncsisága miatt. – Mosolygok rá újfent, és apró, szinte alig érzékelhető puszit adok az arcára. Még akkor is, ha ezzel esetleg felbosszantom, de úgy látszik ma este… nem lesz ilyen gyakran. Legalábbis, én reménykedem benne.
- Kár, pedig szívesen tennék fel illetlen kérdéseket is. – Vigyorgok, mikor megállítom, de azután rögtön elkomolyodom, és felteszem a létfontosságú kérdéseket, amiken az egész terv áll vagy bukik. De úgy látszik, egyelőre semmi okom az aggodalmaskodásra. - Akkor jó. – Jegyzem meg, kissé megkönnyebbülten a válaszai hallatán, és csak utána folytatom vele az utamat a tisztásra, ahol meg is akad a pillantásom a lényeken, majd oda is megyek az egyikhez.
- Nem valami szívderítő a látványuk. Nem hiába kering róluk annyi rossz dolog a varázslók és boszorkányok között. – Vonok vállat, de rajtam egyértelműen látszik, hogy engem nem zavar a kissé csúf külsejük, sem az, hogy milyen rémisztő históriákat találtak ki már róluk az évszázadok során. Szerintem cseppet sem hoznak balszerencsét, de ez csak a saját véleményem.
- Nem hiszem, hogy repülhetnék thesztrál nélkül. Ne felejtsd el, hogy ugyan okos boszorkány vagy, de velem azért még te sem tudnál elbánni. – Ezt nem bántásként mondtam, és nem is dicsekvésből, hanem csak azért, mert én tényleg így is gondolom. Ismert rólam, hogy soha nem szoktam hazudni, ami általában nem mindig jó, főleg mivel a túlzott őszinteség tapasztalataim szerint riasztja az embereket. Nem is kicsit. Amikor A. J. biztosít afelől, hogy készen áll, felsegítem, igaz, nem úgy, ahogy szerettem volna, mert mögém kerül, és nem elém. Így egyáltalán nem tudom átkarolni a karcsú derekát és gyengéden tartani, hogy még véletlenül se essen le. De ennek a dolognak is van jó oldala, mert így meg az ő ölelését érezhetem. Végül is, nem vesztettem az égvilágon semmit… hiszen előttem áll még az egész este. Ki tudja, talán még lesz alkalmam átölelni őt. Sőt… ez a terveim között van. Lassan felemelkedünk a levegőbe és mérhetetlen gyorsasággal indulunk el az úti cél felé. Érzem ahogy szorosabbá válik az ölelése, amit egy mosollyal nyugtázok, majd a kérdésére, elgondolkozom.
- Nincs olyan messze. A thesztrálokkal gyorsabban odaérünk, mint például seprűvel, vagy akár hintóval. Igaz a zsupszkulcs és a hopp-por még ennél is gyorsabb, de nem annyira kényelmes, és azt sem szeretném, ha felfordulna a gyomrod vacsora előtt. De biztosíthatlak, hajnalra mindenképpen visszaérünk a Roxfortba. És még aludni is tudsz majd egy kicsit. – Nyugtatom meg, mintha belelátnék a gondolataiba. Pedig erről szó sincs, egyszerűen nagyon jó emberismerő vagyok.
Ahogy mondtam, tényleg hamar odaérünk az étteremhez, amit már régóta kinéztem. Lassan ereszkedni kezdünk, majd érezheti, hogy a thesztrál biztosan megállt a talajon. Leugrok a lényről, a lányt pedig egy természetes mozdulattal, mintha nem is lenne súlya leemelem a thesztrálról. - Itt is vagyunk. Remélem nem bánod, hogy olyan étterembe hoztalak, ami, francia ételeket is kínál… bevallom, már régóta vágyom a hazai ízekre, és azért esett erre az étteremre a választásom. De, hogy megnyugtassalak, angol ételeket is lehet itt rendelni. – Ami furcsa lehet számára, az az, hogy az egész épület sötétnek tűnik, mintha egyáltalán nem is lenne benne élet. Még akkor sem lesz fény, mikor bemegyünk. Csak akkor tűnik fel egy halvány kis derengés, mikor odaérünk a megfelelő asztalhoz. Fölötte gyertyák lebegnek, amik kellemes fényt adnak, és még a hangulatot is fokozzák.
- Hölgyem… – Mosolygok rá újra és kihúzom neki a széket. Csak akkor ülök le vele szemben, mikor már helyet foglalt. Mintha a semmiből teremne elő, egy őszes hajú férfi jelenik meg az asztalunknál, üdvözöl minket, majd átadja az étlapokat. Senki nem tartózkodik rajtunk kívül az étteremben, csak ez az egyetlen egy pincér, hiszen pontosan így kértem. Mindig megszoktam adni a módját. -Mit kérsz? – Kérdezem udvariasan, miközben én már lázasan csillogó szemmel pásztázom az ételkínálatot. Annyi hazai ételkülönlegesség van, hogy képtelen vagyok választani, melyiket lenne érdemes elfogyasztanom.